abartach Günlüğü, 17 Oca 18

ketogenic diyeti önümüzdeki hafta sonu itibari ile sonlandırıyorum. yine tahılsız bir beslenme olacak ve büyük ihtimalle 60 70 gram karb zor çıkacak yeni beslenmemde. rakam tutmak hoşuma gidiyor . tutmaya devam edicem. ama sihirli bir rakamın altında kalmaya çalışmak zor. deneme yapıp artırmaya çalıştığımda çöp yemeden zaten limitin aşılamayacağını öğrendim. bu yüzden içim rahat bir şekilde ketogenic beslenmeyi terk edebiliyorum.
farklı tecrübeler edinebilmek adına sporumu aldığım hayvansal protein miktarını aksattım hiç takip etmediğm hiç tüketmediğim günler oldu.
son 2-3 aydır yine sadece test amaçlı farklı egzersizler yada hiç egzersiz olmayan uzun aralıklar geçirdim. bir çok kaynak buldum. kitaplar videolar internet siteleri forumlar tartışmalar. en extreme olanlardan en basit gündelik uygulamalara kadar bir çok şeyi denedim. sonunda vardığım noktada edindiğim bilgileri toparlayıp kendi düzenimi kurmaya itti beni. mutlaka isimlendirilecekse low karb olacaktır yine. yağlı et sebze arada bakliyat-kuruyemiş şeklinde olacak yine . ama sürekli ketosis içinde kalma çabası olmayacak. olursa olur olmazsa keyfi bilir.
beslenme saatlerindede bana uyan en az mideme bağırsaklarıma zarar veren ise günde 2 beslenme saati. 2 formül var işime gelen. sahur-iftar modeli. birde saat 4-5 gibi başlayıp 21-22 gibi biten iki büyük öğün ve arada atıştırma. egzersiz saatleri içinse ikindi ve akşam saatlerinde daha iyi verim aldım. egzersiz tipinde ise haftada 2 yada 3 fullbody tipi ağırlık çalışması bana daha uygun. açık havada uzun mesafe koşu ve yürümeyi egzersizden saymadım benim için dinlenme aracıdır herzaman.
beslenme işinde ise sebzelerin değerini kağıt üstünde bilsemde sonunda hayatımın içine kalıcı olarak yerleştirdim. gerektiğinde ekmeksiz beslenebiliyor olmama rağmen kalıcı olarak hayatımdan çıkarabildim.bana dokunan yiyecekleri yememem gerekenleri deneyerek öğrendim. karmakarışık yemek yerken insan kendisini neyin zehirlediğini anlayamıyor.
tavsiyem deneyin öğrenin ama bağlanmayın. yolunuzu belirleyin. işe yarayan kısımları alın tam tersini iddia edenin de işe yarayanlarıyla birleştirin altınada uygunrenk ayakkabıyı buldunuzmu kombin tamamadır :D

1128 kcal Yağ: 59,10g | Prot: 51,22g | Karb: 106,02g.   Kahvaltı: Intermittent Fasting, su. Öğle Yemeği: Intermittent Fasting, su. Akşam Yemeği: Ayva, Çerezya Kavrulmuş Kabak Çekirdeği, Tahsildaroğlu Lor Peyniri, Çerezya İç Ayçekirdeği, İsviçre Pazı, Pink Lentils, Salça, Soğan veya Taze Soğan, Fiskobirlik Fındık Yağı. Aperatifler/Diğer: Intermittent Fasting, su. devamı için...
2201 kcal Egzersiz: Yürüme (Orta Hızda) - 5/kph - 2 saat, Masa Çalışmaları - 8 saat, Yemek Pişirmek - 1 saat, Uyku - 8 saat, Dinlenme - 5 saat. devamı için...

16 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
tebrik ediyorum hocam :) ketojeniğe son vermenize üzüldüm :( rol modelim gitti gibi kötü hissediyorum :( ama yine ketojenik mantığıyla devam edeceksiniz gibi geliyor :) su orucuyla ilgili kısmı takip edemedim :) bana bi özet geçer misiniz?? 4 gün sürdü sanırım 4 gün nasıldı.. süreçte ne kadar kilo gitti, bittikten sonra tekrar kilo alımı oldu mu? 
17 Oca 18 üye tarafından: freckled_witch
Ben de araştırmayı severim ve Low karb'ın güzel bir beslenme biçimi olduğunu düşünmekteyim. Başka yerde geçici görevli olduğumdan dolayı yemek pişiremiyorum ve besinlerim kısıtlı olduğundan maalesef uygulayamıyorum. Ama şunu net olarak biliyorum ki sporu bir yaşam biçimi haline getirmek sağlığın altın kurallarından biridir. Diğer altın kural da tabiki doğru beslenmek. Ha unutmadan üçüncü bir altın kural daha var ve çok önemli psikolojimizin düzgün olması... :))) :D :D 
17 Oca 18 üye tarafından: sarikadir

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


abartach Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.