abartach Günlüğü, 17 Oca 18

eveeet. geliyoruz sonuna doğru.sonyakın ama yazı uzun :D böyle aşağı kayarak giden gittikçe silikleşen en sonunda kaybolup giden bir ortamda yazı yazmak cidden sıkıntı.
cevap arayan birisine yardımcı olmaya çalışmak güzel bir tatmin duygusu versede. aynı soruyu sürekli soran farklı insanlar olacağını bilmemiz gerekirdi sanırım. tevazuya gerek yok :D anladımki süpermende olsan herkesi kurtarmaya ne güç ne sabır yeter.
sağdan soldan topladıklarımı tecrübelerimi ufak tefek yazayım paylaşayım dedim bende tek tek değilde toptan huzuru bulsunlar diye 1-2 yazdım ama baktımki olmuyor. yine sonuç yeterli değil. daha bilgili insanlar gördüm daha sabırlılar. ama biliyorumki onlardada sonuç çok farklı olmayacak.
ha tabiki bir kişi bile faydalandıysa artıdır bu değilmi. iyide banane arkadaş. benim yolculuğumda buradan ne fayda sağladım. ben buna bakarım. bencillik demeyin. öyleyse bile varsın olsun. paylaştığım postun beğenildiğini görmek okunduğunu bilmek birileri tarafından takdir edilmek hoşuma gidiyor.emin olun hoşuma gitmediği bir gün olsa 1 kelime daha yazmazdım.
doğru yanlış demeden bir çok farklı şeyi denedim diyetisyelerle spor hocalarıyla tartıştım. destekleyenler yerenler oldu. herkesin yanlış bildiği doğru bildiği vardır. ama hep destekleyenler bana sevimli görünmüşse ??? hep dışardan bir bakın ne kadar salakça olduğunu görürsünüz derim. kendim yapabildimmi diye sordum kendime.

cevap alakasız oldu . şu uygulamanın amacı, senin burada bulunma amacın, ayırdığın vakit, benim saatlik ücretim, aldığım haz tatmin duygusu. hepsini yazdım tarttım biçtim.
uygulmayı amacının dışında kullandığımı çok gereksiz uzun bir süreyi yazmak okumak beğenmekle geçirdiğimi. alakasız insanların birbirleriyle yaptığı sevimliliklere gülümsediğim tartışmalarda ateşlendiğim taraf tuttuğum üzüldüğüm oldu. takip etme işini bile faydalı paylaşım yapanlardan değil benimle aynı fikre sahip aynı düşünce şekline sahip insanlardan seçmişim. bana soru soran danışanlardan 3-4 kişi varmış listede ne yediklerini takip ettiğim.
amacının dışında değerinin üstünde asıl ürünün yanında bantlı gelen eşantiyon gibi bu paylaşım beğenim işi. oysaki uygulamanın besin kalori giriş kısmı ne kadar yetersiz olsada piyasanın en iyi en kullanışlı arayüzü var. bir süre kendi çıkarlarım için gayet iyi kullanmış olsamda farketmeden girdaba kapılmışım.
hiç tanımadığınız 2 kadının postlarına bakıp birbirlerine laf soktuklarını anlıyorsanız. aynı gerizekalının 3 hafta boyunca farklı postların altına aynı soruyu farklı şekilde sorduğunu görüyorsanız. ve bir noktada bu sanki daha öncede yaşanmış gibi geliyorsa . nooluyok ^'+!'^+ &(/%&(/ demenin zamanıdır dedim kendime.
geçen post üzerinden yaptığımız sohbete denk gelen bir kızcağız. tüm sohbeti yazışmalarınızı okudum ve hiç bir şey anlamadım dedi :D öyle uç noktalara gelmişizki. spor ile yoğun ilgilenen insanların sohbetlerindede benzer durumlar var. normal vatandaş dışarıdan dinleyince almanca konuşuluyor gibi bakıyor.
anladım ki artık sokaktaki adama direkt anlatamıyorsak ne yaptığımızı ne denediğimizi. ağustos 2014 yılında geldiğim ama sadece makro hesabı için kullandığım uygulamada son 8 ay boyunca yaptığım söylediğim paylaştığım ile şu 2-3 ay içindekilerde birbirine tezat olan bir değişim yaşamışım bundan memnunum.
yine uzun oldu :D neticede hep söyledim derdim kilo vermek olmadı hiç. kilo vermek çok kolay . kilo almamak ta kolay. benim derdim kilo aldığımızdada verdiğimizdede bunun bizim isteğimiz dışında zevklerimize çevremize ayak uydurmaya çalışırken farkına varmada yaşadığımız bir durumdu. içinde olduğumuzu göremediğimiz bir çukurun kenardından çıkıp içeri baktım. çöp çukuruymuş bu arada :D
gönül isterdiki herşey pembe, barış, unicorn, dostluk, kelebekler olsa . ama değil. herşey yolunda gider gibi görünsede aslında herşeyin yolunda olduğu hissi bizim hazırlıksız yakalanmamıza neden oluyor. uzun zaman oldu ve silkelenmenin zamanı geldi diye düşündüm.
sonuç olarak yeme-içme konusunu abartıp hayatımızın baş köşesine koymamızdan şikayet ederken gereksiz büyüklükte bir süreyi bu uygulamada yeme-içme muhabbeti ile geçirmek çelişkidir benim için.
kalori makro takibine devam edicem yine. ama yazı yazma yorum yazma yada post okuma yeni insanlar tanıma bir şekilde nick isim ezberleme kısmını tatil ediyorum.
özelden gelen soruları webden giriş yapar denk gelirsem cevaplamaya çalışırım. ama söz vermiyorum özellikle rutin bir kontrol yapmayacağım. telefonu elime aldığımda kontrol etmem gereken uygulmalar listesinden çıkıyor artık. sadece mutfakta yardımcı bir alet olacak.
kalın sağlıcakla.

1128 kcal Yağ: 59,10g | Prot: 51,22g | Karb: 106,02g.   Kahvaltı: Intermittent Fasting, su. Öğle Yemeği: Intermittent Fasting, su. Akşam Yemeği: Ayva, Çerezya Kavrulmuş Kabak Çekirdeği, Tahsildaroğlu Lor Peyniri, Çerezya İç Ayçekirdeği, İsviçre Pazı, Pink Lentils, Salça, Soğan veya Taze Soğan, Fiskobirlik Fındık Yağı. Aperatifler/Diğer: Intermittent Fasting, su. devamı için...
2201 kcal Egzersiz: Yürüme (Orta Hızda) - 5/kph - 2 saat, Masa Çalışmaları - 8 saat, Yemek Pişirmek - 1 saat, Uyku - 8 saat, Dinlenme - 5 saat. devamı için...

20 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Alışmıştık yazılarına  
17 Oca 18 üye tarafından: TuBaaTuuBa
çoğu kişi bilgi ve deneyim sahibi kişilerden faydalanmak (paylaşmak ne derseniz)için burda ve sizde bu kişilerden birisiniz neden yardımcı olmak yerine boş vermeyi tercih ettiğinizi anlamadım ama gerçekten ne kadar devam edip amaçlara ulaşmaya calissakta bi yerde desteğe ihtiyaç duyuyoruz .bu da burda gerçekten var . 
17 Oca 18 üye tarafından: aşian
sabahattin ali yi anımsatann bi gidiş olmuş:) sağlıcakla 
17 Oca 18 üye tarafından: iradelisirin
Herkez bir anda uygulamaya küstü gibi. Bence bircok sey düzelmişti ama bilmiyorum insanlara faydalı olmak her koşulda iyi 
17 Oca 18 üye tarafından: slnbyrm
hocam gitmeseydiniz iyiydi😢 bu uygulalada takip ettigim bilgi birikimine ve yasam durusuna sahip ender insanlardan birisiniz. hayatinizin bir yerlerinizde cevrenizde bu tarz insanlarin olmasi güzel gercektende. bu tarz insanlar oldukca bu tarz uygulamalar da daha anlamli oluyor..sizler gibi bilgili arastiran ve yardimci olmaya calisan birilerinin olmasi, sahsen benim gibi bir cok arkadasi da memnun eder... 
17 Oca 18 üye tarafından: ugur simsek
Gitmek sadece bir eylemdir. Unutmak ise kocaman bir devrim. 
17 Oca 18 üye tarafından: hyaykm
Kendi adıma yazılarınızdan, deneyimlerinizden çok faydalandım sessiz bir okuyucu olarak. Teşekkür ediyorum.  
17 Oca 18 üye tarafından: Mimozakokusu
bende benzet dusuncelerdeyim verilen emek sonucu alinan verim tatmin etmiyor surekli burda geçirdiğim vakit azaliyor bende benzer dusunceler içindeyim 
17 Oca 18 üye tarafından: irfan keklikçi
Gerçekten gitmenize üzüldüm burada faydalı olmak adına yazılar paylaşıyordunuz uzun da olsa üşenmeyip okuyanlarda vardı emin olun.Üstelik söylediklerinizle tezat bir beslenme biçiminiz olmaması da benim en çok takip etme nedenimdi sizi.Bizlere verdiğiniz bilgileri kendinizde uyguluyordunuz bu da cümlelerinize olan güveni daha arttırıyordu.İnşallah tekrar dönersiniz.Belki de gitmekte haklısınız..Yardımcı olmak adına emek verip hazırladığınız postlar yorumlar cevaplar için hakkınızı helal edin. 
17 Oca 18 üye tarafından: skrnvrdr
inanın gitmenize bende çok üzüldüm bana çok faydaniz oldu çok teşekkür ederim yazılarınızı zevkle okuyordum 
17 Oca 18 üye tarafından: sevdasolak
irfan hocam neden burada harcadiginiz emeğin bosa gitmis oldugunu dusunuyorsunuz. sahsen kendim adima bizler sizleri siz farkinda olmasaniz bile takip etmekteyiz. ve dediklerinizi elimizden geldigince uygulamaya calisiyoruz. bu yuzden daha önce de soyledigim gibi sizin gibi kisilere burda daha cok ihtiyac var..sizlerin heyacaninizin dusmesinin mutlaka sebebleri vardir bunu anlayabiliyorum. keske sizin gibiler burda daha cok olsa.. paylasimlar daha kaliteli ve tartismaya acik olsa...Bu da siz ve sizin gibi kisilerin burda olmasiyla zamanla daha iyi olacagini dusunuyorum..onun icin gitmeniz degil de herseye ragmen sizler icin de uygunsa ve size de tabi birseyler katacaksa sahsen ben kalmanizdan yanayim...yine de hersey icin tesekkurler.. 
17 Oca 18 üye tarafından: ugur simsek
"Açeydim gollarımı" :D Nereye yahu...Henüz "Oksijensiz ortamda beslenme." konulu çalışmamız vardı. :D :D 
17 Oca 18 üye tarafından: Murad1982
Hayırdır hocam  
17 Oca 18 üye tarafından: MMA19911
ugur bey zaten sırf ben normal hayatımda da insanlara yardım etmekten zevk almayı bilgiyi paylaşmanın verdiği hazdan mutluluk duyan biri oldugumdan kalmaya devam ediyorum evet bazen hem eğleniyorum hem de yardımcı olup buranın pozitif enerjisinden faydalanıyorum bazen de o kadar gereksiz tartışmalar gereksiz muhabbetler oluyor ki boşa vakit kaybı görüyorum gene de elimden geldigince girmeye yorum yapmaya yardımcı olmaya deneyimlerimi paylaşmaya özen gösteriyorum 
17 Oca 18 üye tarafından: irfan keklikçi

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


abartach Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.