Hazırlık Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Öğün türü:
Öğle Yemeği
Kahvaltı
Diğer
Aperatifler
Ekmekler ve Unlu Mamüller
Yan Öğünler
Değerlendirme:
FatSecret Üyelerinin Ortalama Değerlendirmesi
|
Dereotlu ve lorlu tam buğdaydan yapılmış poğaça.
Malzemeler
Talimatlar
- 1 yumurta yoğurt zeytinyap ve dereotunu büyük bir kaba alıp karıştırın.
- Üstüne tuz, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun.
- Başka bi kapta lor peynirini istediğiniz Baharatlarla ve bikaç damla zeytinyağı ile karıştırın.
- Küçük toplar yapın, onları elde oval açarak lor peyniri ekleyin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve isterseniz çörekotu ekleyin.
- 180 derece fırında 30 dk pişirin ve 20. Dakikadan sonra ara ara kontrol edin.
2 üye yemek kitabına bu tarifi ekledi.
|
|
|
|
|
Bu tarife gözat
Bu tarifi incelemek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
|
|
|
Yemek Tarifi Gönder
Beslenme Özeti:
|
|
Tam Buğday Unlu Poğaça bir porsiyonunda 111 vardır.
|
|
Kalori Dağılımı: %25 yağ, %53 karb, %21 prot. |
|
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
Enerji
466 kj
111 kcal
Yağ
2,97g
Doymuş Yağ
0,605g
Tekli Doymamış Yağ
1,603g
Çoklu Doymamış Yağ
0,286g
Karbonhidratlar
14,01g
Şeker
0,91g
Fiber
3g
Protein
5,58g
Sodyum
17mg
Kolesterol
29mg
Potasyum
16mg
Kalori Dağılımı:
Karbonhidrat (%54)
Yağ (%25)
Protein (%21)
|
|
*TGD üzerine kurulmuş 2000 kalori
|