Hazırlık Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Öğün türü:
Tatlılar
Aperatifler
Ekmekler ve Unlu Mamüller
Değerlendirme:
Henüz değerlendirilmedi.
FatSecret Üyelerinin Ortalama Değerlendirmesi
|
üye tarafından: run nur
Çilek Galette
Tatlı, tatmin edici ve çok lezzetli.
Malzemeler
Talimatlar
- Fındıklar rondodan geçirilir ve 1 yemek kaşığı bal, yumurta, tam buğday unu ve tereyağı ile oda sıcaklığında yoğrulur. Streç filme sarılıp 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Bu sırada çilekleri yıkayıp dilimleyin ve kalan balla karıştırın.
- Dinlenen hamur parşömen kağıdına serilir. Ortasına çileği kenarda biraz boşluk kalana kadar koyun, kenarları içe doğru kıvrılacak ve çileğin bıraktığı su katlanan hamura ovulacaktır. İstenirse, damla çikolata serpin.
- 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
|
|
|
|
|
Bu tarife gözat
Bu tarifi incelemek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
|
|
|
Daha Fazla Tarif Bul
|
Öğün Türüne göre Filtre Et
Tatlılar
Aperatifler
Ekmekler ve Unlu Mamüller
En Yeni Yemek Tarifleri
Kolay kahvaltı veya atıştırmalık.
|
Lezzetli kahvaltı veya atıştırmalık.
|
Kabarık, lezzetli ve düşük kalorili tarif.
|
Yaz için serinletici bir yemek.
|
|
Yemek Tarifi Gönder
Beslenme Özeti:
|
|
Çilek Galette bir porsiyonunda 329 vardır.
|
|
Kalori Dağılımı: %42 yağ, %49 karb, %9 prot. |
|
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
Enerji
1377 kj
329 kcal
Yağ
16,38g
Doymuş Yağ
4g
Tekli Doymamış Yağ
1,944g
Çoklu Doymamış Yağ
0,482g
Karbonhidratlar
42,53g
Şeker
14,36g
Fiber
5,1g
Protein
7,98g
Sodyum
86mg
Kolesterol
62mg
Potasyum
138mg
Kalori Dağılımı:
Karbonhidrat (%49)
Yağ (%42)
Protein (%9)
|
|
*TGD üzerine kurulmuş 2000 kalori
|