Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Öğün türü:
Ekmekler ve Unlu Mamüller
Değerlendirme:
FatSecret Üyelerinin Ortalama Değerlendirmesi
|
Tam buğday unuyla yapılan hamur işi.
Malzemeler
Talimatlar
- Bir Yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır.
- Yumurtalar, yoğurt, zeytinyağ, Lor peyniri ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
- Sonra üzerine kontrollü olarak un eklenir ve yoğrulur. Yumuşak ama yapışmayan bir hamur elde edilir. En son dereotu eklenip yuvarlak şekil verilip yağlı kağıtlı tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30dk civarı pişirilir. Afiyet olsun.
2 üye yemek kitabına bu tarifi ekledi.
|
|
|
|
|
Bu tarife gözat
Bu tarifi incelemek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
|
|
|
Daha Fazla Tarif Bul
|
Öğün Türüne göre Filtre Et
Ekmekler ve Unlu Mamüller
En Yeni Yemek Tarifleri
Kolay ve lezzetli tarif.
|
Kolay, yumuşak ve hızlı yemek tarifi.
|
Hafif ve sağlıklı garnitür.
|
30 dakikadan kısa sürede tatlı kahvaltı.
|
|
Yemek Tarifi Gönder
Beslenme Özeti:
|
|
Dereotlu Lorlu Poğaça bir porsiyonunda 161 vardır.
|
|
Kalori Dağılımı: %58 yağ, %29 karb, %13 prot. |
|
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
Enerji
674 kj
161 kcal
Yağ
10,03g
Doymuş Yağ
1,609g
Tekli Doymamış Yağ
5,673g
Çoklu Doymamış Yağ
0,089g
Karbonhidratlar
11,45g
Şeker
0,72g
Fiber
2,5g
Protein
5,05g
Sodyum
13mg
Kolesterol
26mg
Potasyum
35mg
Kalori Dağılımı:
Karbonhidrat (%29)
Yağ (%58)
Protein (%13)
|
|
*TGD üzerine kurulmuş 2000 kalori
|