Kayıt Ol
|
Oturum Aç
Türkiye
Ara:
Yemekler
Yemek Tarifleri
Sağlık
Üyeler
Benim FatSecret
Yemekler
Yemek Tarifleri
Sağlık
Topluluk
Topluluk
Üyeler
ℳ𝓊𝓇𝒶𝓉-
Günlük
03 Kas 19
ℳ𝓊𝓇𝒶𝓉- Günlüğü, 03 Kas 19
ℳ𝓊𝓇𝒶𝓉- Profili
|
< Önceki Giriş
|
Bir Sonraki Giriş >
Diyet Takvimini Görüntüle
, 03 Kasım 2019:
1222 kcal
Yağ: 75,88g | Prot: 43,51g | Karb: 97,51g.
Kahvaltı:
Şekersiz Çay, Domatesler, Zeytin, İçim Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri, Tahsildaroğlu Ezine Peyniri , Yumurta, Sızma Zeytinyağı, Soğanlar, Yeşil Fasulye (Süzülmüş Katılar, Konservelenmiş), Ayçiçek Yağı, Ev Yapımı Yoğurt, Mısır Unu.
devamı için...
77 Destekçi
Destek
Yorumlar
-Murat, aferin! Ben de seni izliyorum. Ve güvenle hedef ağırlığına doğru yürüdüğünü görüyorum! İyi şanslar!!!
03 Kas 19 üye tarafından:
Monkery
Çok teşekkürler Monkery :)
03 Kas 19 üye tarafından:
ℳ𝓊𝓇𝒶𝓉-
Şef,ekmeğin yapımı ile ilgili püf noktaları var mı? Afiyet olsun :)
03 Kas 19 üye tarafından:
wisteria..
Püf noktası...sevgimizi katıyoruz Sensei.Teşekkürler :)
03 Kas 19 üye tarafından:
ℳ𝓊𝓇𝒶𝓉-
Öncelikle mısır unu yöresel olursa çok daha iyi olur.Marketlerden alınan unlar toz gibi oluyor.Aslında bir de bu mısır ununun fırınlanmış olanı var.Çok lezzetlidir...lakin kuru kuru yemesi zahmetlidir.Yanında içecek olmadan yutması zordur.Genelde sulu yemeklere katık yapılır.Kısa bir genel kültürden sonra konumuza dönelim😁. Mısır unu,tuz,su katılır.Ben yoğurt kullanıyorum çok az içerisine...lezzet versin diye.Hamuru biraz akışkan olmalı.Yoksa pişerken çatlama yapabiliyor.Hamuru tavaya yerleştirmeden önce tavaya yağı eklenmeli.Hamur tavaya konduktan sonra işe yaramaz...tavada yapıldığı için parmak kalınlığından fazla yapılması içinin pişmesini zorlaştırıyor.Eğer yağı konusunda kısıtlama yapılırsa mısır ekmeği kızarma aşamasını teğet geçerek yanma moduna geçiyor.Hı bir de hamur tavaya konduktan sonra ben üzerinde birkaç noktadan delik açıyorum.Yoksa ortası kabarabiliyor.
03 Kas 19 üye tarafından:
ℳ𝓊𝓇𝒶𝓉-
Karışımın alt kısmı piştikten sonra alt-üst yaparken tavayı tekrar yağlamak gerekebilir.Genelde gerekir.Anneannem mısır ekmeğini pileki’de yapardı.Nerede o ekmekler...Şimdiden afiyet olsun :)
03 Kas 19 üye tarafından:
ℳ𝓊𝓇𝒶𝓉-
Afiyet olsun 🙋♀️
03 Kas 19 üye tarafından:
hhtce0624
Aynı malzemeler ile dün ilk defa denedim.Tadı çok güzeldi ama uç kısımları biraz kuru gibi kaldı..sanırım ben sevgimi yeterince katamadım 😁.Tavayı tekrar yağlamamıştım tabii..teşekkür ediyorum :)
03 Kas 19 üye tarafından:
wisteria..
Teşekkürler Hatice :)
03 Kas 19 üye tarafından:
ℳ𝓊𝓇𝒶𝓉-
Katana’yı kim görse kururdu😁.Teşekkürler :)
03 Kas 19 üye tarafından:
ℳ𝓊𝓇𝒶𝓉-
😆👍
03 Kas 19 üye tarafından:
wisteria..
Beklenen fasulye 🤤
03 Kas 19 üye tarafından:
Lylkr
Yorum Gönder
Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için
Buraya
tıklayın.
ℳ𝓊𝓇𝒶𝓉- Kilo Geçmişi
Tam Geçmişi Görüntüle