kapadokya50 Günlüğü, 30 Nis 17

bazı arkadaşlarda tam buğdaylı ekmekler görüyorum bn tam tanilli kullanıyorum kalori acısından fark var mıdır ?

9 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Önemli olan kalorisi değil, karbonhidratın kalitesi 
30 Nis 17 üye tarafından: godhatesusallhm
ve protesin yüksekliği sanırım. bende alirken çok bakiniyorum hangisini alayım diye. en düşük kalori ve en çok protein kepekli ekmekte var sanki. 
30 Nis 17 üye tarafından: Nutal
Ev yapimi olmayan tum tam bugday ve tam tahilli ekmekler karisik islenmis unla yapiliyor hocam yani ancak alman ekmekleri var yabanci , onlarda buyuk marketlerde paketlenmis sekilde bulunur ve epey pahalidir onlar haricinde islenmemis yani beyaz unsuz yok diyebilirim , o yüzden evde yapmıyorsaniz ikisi de oolur hocam  
30 Nis 17 üye tarafından: AtaFit
Çok tşk ederim 😊  
30 Nis 17 üye tarafından: kapadokya50
Afiyet olsun :) 
30 Nis 17 üye tarafından: AtaFit
@kapadokya50 bu konu ile ilgili küçük bir yorumda bulunmak istiyorum Kaloriden ziyade besin değerledine dikkat etmenizi öneririm karbonhidratların glisemik indeksi bizim için çok önemli tam buğday ve tam tahıl arasındaki glisemk indeksi göz önüne aldığımızda tam buğday tam mısır ve tam arpanin glisemik indeksi 56-70 arasi makul gıdalar arasında yer alır tam tahıl glisemik indeksi ise 0 ile 55 arası sağlıklı gıdalar arasında gösteriliyor ikisi ortalama birbirine yakın tahıl ekmeğin protein değeri birqz daha kaliteli olduğu için tavsiye ediliyor yani kalori işin bi tarafı olsun sağlıklı kısmı bi tarafta olsun 😊selamlar 
01 May 17 üye tarafından: tkdmercan
Tam tahıllı ekmeğin kalorisi daha düşük diye biliyorum ama önemsemeyecek derecede 100 gr için 20 calori civarında daha az kalori değerine sahip  
02 May 17 üye tarafından: alperenyazicioglu

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


kapadokya50 Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.