Tubetita Günlüğü, 15 Ara 15

Bugün yeni bir deneme yiyecek listesi hazırladım. Ketojenik Diyet...
81 kg Bugüne kadar kayıp: 1 kg.    Geriye kalan: 22 kg.    Diyet Takibi: Oldukça İyi.

1641 kcal Yağ: 122,41g | Prot: 99,93g | Karb: 40,62g.   Kahvaltı: Domatesler, Haşlanmış Yumurta, Zeytin, Şekersiz Çay, Beyaz Peynir. Öğle Yemeği: Sızma Zeytinyağı, Domatesler, İnegöl Köfte. Akşam Yemeği: Yeşil Çay, Tahsildaroğlu Lor Peyniri, Domatesler, Zeytinyağı. Aperatifler/Diğer: Eti Etimek, Simbat Kabak Çekirdeği, Milkten Krem Peynir. devamı için...
1895 kcal Egzersiz: Pedal - 2 dakika, Squat - 4 dakika, Uyku - 23 saat ve 54 dakika. devamı için...
sabit kilo

6 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
kaynakları zenginleştirmeni öneririm. 20 gr ceviz içi, çiğ badem veya yer fıstığı ekleyebilirsin. 100 150 kcal arasında tutar. bol şans... 
15 Ara 15 üye tarafından: Salih Z.
karbonhidrat düşük olması kilo verimini kolaylaştırır.. ama yağ oranı yüksek olmamış mı. bir de akşam menün çok az gece acıkırsın diye düşünüyorum 
15 Ara 15 üye tarafından: dilek197878
Selam protein ile yag orani tam tersi olsa daha iyi olur :) kolay gelsin 
15 Ara 15 üye tarafından: Devrim Cnsvr
Haklısın Salih, ceviz güzel seçim fakat ketojenik diyette badem ve yer fıstığı yasakmış :( Ara öğünü yemeyi unuttum ve akşama müthiş acıktim Dilek, günde 5-6 öğüne yayınc kesinlikle yapılabilir bi Diet, hep protein yendiği için öğün atlamadığın sürece acıkmıyorsun, bu güzel. Ketojenik diette karbonhidrat alımı günlük en fazla 50 g ve genelde 30-20 g arası tutulmalıymış. Masabaşı olduğumdam da kilo başına günlük 1 g protein almak gerekiyormuş. 81 g protein ayarlayınca, karbonhidratı da 30 da tutunca, geri kalam mecbur yağ oldu. Yağı axaltınca da protein fırladı 180 lere. Yağı az tutup proteini 82-89 yapnca da kalorim 1050 de kaldı. Bem de kaloriyi yükseltmek için 4 kaşık yağ yemek zorunda kaldım. :)) Yağ bana da acaip çok gözüktü ama ketojenik diyetin oranları %5 karb, %25-30 protein, %65-70 yağ imiş. Zaten sonra gece kayış koptı ne varsa yedim kalori 1600 ü geçti :))) olmadı bugün. Finalde mahvettim :))  
15 Ara 15 üye tarafından: Tubetita
Kuru yemişlerde metabolizma icin onemli olan Omega 6 yag asitleri vardir. Tuketmenizde fayda var. Su diyette bu yasakmis seklinde yaklasmayin, belirli bir diyet kalibini takip etmek zorunda da degilsiniz. Kilo kaybi aslinda basit bir matematik denklemi, giren enerji < harcanan enerji oldugu muddetce bir sekilde kilo verirsiniz enerjiyi hangi kaynaktan aldiginizin hicbir onemi yok. Gunluk 1400 kcal.yi sadece ekmek yiyerek de alsaniz, sadece zeytin yagi icerek de alsaniz, ya da dengeli bir diyet menüsüyle de alsaniz sonuc degismez, kilo verirsiniz. Aradaki fark ise genel saglik durumunuz ve kaybettiginiz kilonun ve kalan kutlenizin yag - kas olarak yuzde dagilimi olur. Eger agir calismiyorsaniz protein miktarini kg basina 0.50 gr.a dusurebilirsiniz. Bu miktar aktivite yapmadiginiz hareketsiz bir gunde kaslarinizda minimum yikim yapilmasina ya da yikilan kaslarin onarilmasina yeter. Calisma yaptiginiz gunler ise 1 gr.a yukseltin. Daha once soyledigim gibi glisemik indeksi dusuk (<50) ve lif miktari yuksek yiyecekler yerseniz, bu besinlerin sindirimi hem daha uzun surdugu icin, hem de kandaki glikoz miktarini tedrici olarak arttirdigi icin cok daha gec acikirsiniz. % 5 karbonhidrat cok dusuk bir miktar, diger doku ve organlar yaglar sindirildiginde ortaya cikan ketonlari glikoz yerine enerji kaynagi olarak kullanmaya bir sekilde alissa bile, beyin fonksiyonlarinin saglikli bir bicimde devamliligi icin glikoz sart cunku beynin enerji kaynagi glikoz. Eger siz yeterli glikozu vermezseniz, beyin buyuk kaslari yikarak kendi glikozunu uretme yoluna gider, onun icin toplam kaloriden proteinler ciktiginda geriye kalan kalorinin %30.u ila %50.si arasinda bir degeri besin degeri yuksek (makarna, kepekli ekmek, nohut, mercimek, fasulye, yulaf, vs.) karbonhidratlardan aldiginiza emin olun. Merak etmeyin karbonhidratlari %5 de alsaniz %100 de alsaniz dedigim gibi giren enerji < harcanan enerji oldugu surece kilo verirsiniz. 
15 Ara 15 üye tarafından: Synertic
Synertic senin tavsiyelerin de benim için çok değerli. Söylediklerin çok mantıklı ve benim de aklıma yatan şeyler. Dün "fit ekran" sitesinde doktor Can beyin yazdıklarını okumuştum. "Beynin glikoz kullandığı" bilgisinin yanlış olduğunu yazmış. Vücut ketozise alışınca 20 gün sonra mental kapasite, odaklanma daha da artıyormuş. Ama dediğin gibi beyin keton cisimciklerini kullanıyormuş ve bu etki ile bir çok fayda sağlanıyormuş, epilepsi tedavisi falan gibi... Yanii benim kafam çok karıştı, bi düzen oturtamadım. 2 hafta denesem diyorum bir yandan. Bugünkü listeme farklı olarak sebze de ekledim. 40 g ceviz ve 30 g kabak çekirdeği ekledim... dünkünden daha iyi gibi sanki liste... Bu arada grip olmaya başladım, bir de squat başladım ufaktan, bol bol da su içmeye ;) 
15 Ara 15 üye tarafından: Tubetita
Merhaba :) Bence dün ve bugün uyguladığınız beslenme programınız hiç iç açıcı değil. Yağ miktarının protein miktarında fazla olması ve bu kadar yüksek olması bana doğru gelmedi. Bu kadar yağı yakacak fiziksel aktiviteniz de yok ki. Kilonun temeli yağdır. Şöyle düşünün siz diyet yaparken vücutta parçalanma başlıyor. Bu esnada siz protein takviyesi yaparsanız kasları korursunuz, yağ takviyesi yaparsanız yağları korumuş olursunuz. Vücuda bir kaynak sunarsanzı önce o kaynaktar tüketir, sunmazsanız depoladıklarından tüketmeye başlar. Uzman değilim ama tecrübelerime göre bu diyet programı ile kilo verebilirseniz helal olsun der şapka çıkartırım. :) 
16 Ara 15 üye tarafından: maef42
@Maef42 : Kilonun temeli yağdır ya da vücuttaki yağlar, yağ tüketiminden oluşur demek çok hatalı bir bilgi. Vücut giren besin türü ne olursa olsun tüketeceğinden fazlasını daha sonra kullanmak üzere depolar. Siz sadece protein ya da karbonhidratta tüketseniz eğer günlük harcadığınız kaloriden fazlasını alıyorsanız her türlü vücutta yağ oluşumuna neden olursunuz. Tek yönlü beslenme sağlıksızdır ya da bu şekilde verilen kilolar daha hızlı geri alınır gibi bir argüman sunarsanız buna anlam veririm ama diğeri türlüsü hatalı bir düşünce. @Synertic'in dediği gibi Alınan Kalori < Harcanan Kalori olduğu sürece kilo verirsiniz ki bence çok güzel açıklamalarda bulunuyor. Yazdığı daha önceki yorumlardan ciddi anlamda güzel bilgiler öğrendim. @Tubetita bol miktarda su içmeyi de ihmal etmeyin, iç organların çalışmasında harcanan enerji çok daha zahmetsiz ve yüksek miktardadır. 
16 Ara 15 üye tarafından: Quazzol
@maef42 , yağ miktarının oransal çokluğu toplam kalori miktarı tutturulduğunda hiç bir zaman sorun yaratmaz. Kendimden örnek vereyim. yaklaşık 5 ay evvel bir ay boyunca günlük 2500 / 2800 kcal arası alım yaptığım bir ketojenik dönem geçirdim. Günlük olarak da aktivitemi de 2500 / 3200 kcal olacak şekilde düzenledim. Sonuçta ay sonunda kilom çok değişmeden yağ miktarım azalmış ancak kas kütlem artmıştı. Bu şekilde kalori açığı yarattığınızda beden kompozisyonu buna tepki gösterir ve kalori düşükse yağları kullanır, kalori yüksekse kütle ekler. eklenecek kütle, aktivite varsa bunu karşılamak amacıyla kas biçiminde (çünkü kaslar tamir edilir ve artar) aktivite az ise ileride kullanmak üzere yağ biçiminde olur. ilave olarak vücut enerji kaynağı olarak yağları tercih ettiğinde (ki bu yağ miktarı yüksek tutulduğunda gelişen bir durumdur) günlük kalori ihtiyacı dalgalanmalarında sistem yağ yakmaya uygun olduğunda açığı nereden temin etmeye çalışacağını tahmin edebilirsiniz, tabii ki mevcut depodan :)  
16 Ara 15 üye tarafından: Salih Z.
Sanki farklı şeylerden bahsediyoruz. :) Benim kastettiğim olay şu, atıyorum kişi günlük 1.500 kalori tüketerek diyet yapıyorsa sadece kalori değeri ile bu değerlendirilmemeli. Besin değerleri incelenmeli ve 1.500 kaloriyi oluşturan besinlerde yağ/protein/karbonhidrat dengesinde yağ oranı yüksek çıkmamalı. Yağ sadece vücuda giren yemeklerdeki sıvı yağ değildir bunda zaten hem fikiriz. Kilo vermek değil ki bizlerin gayesi, doğru kilo vermek. Sadece kalori hesabı yapılarak verilen kilo her zaman kişiyi mutlu etmeyebilir. Benim yorumum diğer arkadaşlarla ilgili de değil zaten arkadaşların yanlış düşündüğünü de söylemedim, Tubetita 'nın besin listesinin dengesiz ve bana göre hatalı olması ile ilgiliydi. 
16 Ara 15 üye tarafından: maef42
@maef42 - selam tam olarak aynı şeyden bahsediyoruz aslında. yaygın görüşün aksine yağlar kilo aldırmaz. Bizim depoladığınız yağlar bedenimizin glukojen'e çevirip kullanamadığı (hareketsizlikten ve olumsuz kalori açığından ötürü) fazla materyalin insülin marifetiyle kandan uzaklaştırılması ile yağ depolarına iletilmesinde oluşur. Oysa yağ metabolizması insulin ile işlemez. Yağları yakmak için devreye giren hormonlar doğrudan sistemdeki her türlü yağı metabolize etmeye yönelir. Ketojenik diyet denilen sistem böyle çalışır. ancak ölçüler konusunda haklı olabilirsiniz. Protein miktarı, insülin salgılatabileceği için, eğer aktivite az ise çok abartılmamalı. 
16 Ara 15 üye tarafından: Salih Z.
Merhaba :) Belki gerçekten çok önemli şeyler anlattınız ama benim hakim olduğum şeyler değil bunlar. Daha basit konuşmak gerekirse bu diyet programında yağ miktarı doğrumudur? Böyle bir diyet programı sağlıklı sonuçlar verir mi? İyice kafamı karıştırdınız. :) 
16 Ara 15 üye tarafından: maef42
Beynin yakit olarak glukoz kullandigi bilgisi yanlis degildir. Doktor Can kendi fikrini yazmis sanirim ama bilimsel arastirmalar boyle soylemiyor. Beynin kullanmak istedigi ilk enerji kaynagi her zaman glukoz.dur cunku glukozun metabolize edilmesi keton.dan cok daha kolaydir. Fakat insan metabolizmasi oyle adaptif bir sistem ki, siz karbonhidrarlari kesip yerine yaglar alirsaniz, beyin de yakit olarak karacigerde yaglarin islenmesiyle ortaya cikip kana gonderilen ketonlari yakacak sekilde diyetinize adapte olmaya calisir. Arastirmalar gosteriyor ki beyin maksimum ketosis adaptasyon surecine ulastiginda, temel islevlerini gerceklestirebilmek icin enerji kaynagi olarak maksimum %70 oraninda keton kullanabilir. Buna gore benin islevlerini yerini getirebilmesi icin harcayacagi toplam enerjinin minimum %30.u yine glukozlardan saglanmak zorundadir. Bunun nedeni ise beyindeki bazi hucrelerin mitokondri tasiyamayacak kadar kucuk olmasidir. Mitokondri, hucrede enerji uretiminden sorumlu organeldir ve mitokondri bulunmayan bir hucre oksijenli solunum yapamaz yani glikozun oksijensiz indirgenmesinden baska bir yontemle enerji uretemez. Ozetle Beynin temel yakiti glikozdur ve her zaman glikozu tercih eder cunku indirgenip enerji elde edilmesi ketonlara gore daha kolaydir. Glikozun ortamda olmamasi durumunda beyin de kendi varligini surdurebilmek icin kendisini ketondan enerji eldesini saglayacak adaptif bir surece girer ve bu surec yaklasik 4 haftadir. 4 hafta sonra beyin, kendine gereken enerjinin maksimum %70.ini ketonlari yakit olarak kullanarak karsilayabilecek duruma gelir fakat beyindeki bazi hucreler sadece ve ve sadece glikoz.u yakit olarak kullanabilirler yani ketonlari metabolize edip enerjiye ceviremezler ve bu hucrelerin orani da yaklasik olarak kisiden kisiye degismekle birlikte %30-40 olmaktadir. Bu nedenle belirli bir miktar karbonhidrat almasiniz. Yaglarin karbonhidratlardan daha fazla alinmasinin ise yeteri kadar karbonhidrat almis olmaniz durumunda hicbir sakincasi yoktur.  
16 Ara 15 üye tarafından: Synertic
@maef42 - evet sanırım fazlaca bilgiye boğdum sizi :) özetle toplam kalori miktarının %65 %70 i yağlardan, 20 25 i proteinden 10 15 i kh'den karşılanabilir. Temelde karbı düşük tutmak sistemi ketosis'e zorlar. Toplam kalori miktarını aşmazsanız çok yağ size kilo aldırmaz aksine yağdan vermenizi sağlar. Ancak tekrar hatırlatmakta fayda var, ketojenik diyet sağlıklı birey için önerilir, sistemik rahatsızlık varsa doktor kontrolünde olmasını şiddetle öneririm. 
16 Ara 15 üye tarafından: Salih Z.
Valla acikcasi boyle % lere kafam pek sarmiyor , kendi capimda bir diyet yapiyorum , amac saglikli beslenip kilo vermekse sanki ben yapiyorum gibi 😃👍 hee % lere bakiyormuyum HAYIR , peki bu dogrumu BiLMiYORUM 😯 
16 Ara 15 üye tarafından: asli.kacan
açıkçası bende 2 haftadır aklı başında bi diyet ve spor programı yapmaya çalışıyorum kendimde fiziksel olarak bazı değişiklikler hissediyorum ancak hedefimin tam olarak neresindeyim bilemiyorum çünkü tartılamıyorum. hiçbir fark göremezsem motivasyonumun bozulacağından korkuyorum. sanırım bir süre daha çıkamicam o tartıya 
17 Ara 15 üye tarafından: mervesefa
Arkadaşlar, yorumlarınızı okuyunca bir çok şey düşündüm. Synertic in söyledikleriyle beyin konusunda epeyce tedirgin oldum. 4 haftadan az süreyle yapmak gerek o zaman ketojenic diyeti, hani nolur bolmaz diye. Yağ oranının çok fazla olması benim de gözümü çok korkutmuştu, bu kadar yağ alarak nasıl kilo verilir ki demiştim ama baktım Atkins diyeti, ketojen diyet, bir kaç diyet daha hep böyle fazla yağ içeren diyet çeşitleri. O yüzden evet kesin olarak birleştiğimiz nokta Alınan kalori < Harcanan kalori olursa kilo kaybı olur. Demek ki almamız gereken kritik miktarda besin öğelerini aldığımızda geriye vitamin, minerlleri falan eksik tutmamak kalıyor. Ben çok spor yapmadığım için proteini 101g ın üzerine pek çıkaramam, geri kalan oran mecburen yağ olmak zorunda. Demek ki yağ alımının fazla olması kalori ayarlandığı sürece sorun çıkarmamalı. Ama karbonhidratın azlığı evet tedirgin ediyor beni... Bakıp göreceğiz artık :S Cumartesi tartılıp değerlerime bakcağım... Bir sonraki cumartesi bir daha... Aradaki fark ne olacak merak ediyorum...  
17 Ara 15 üye tarafından: Tubetita

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


Tubetita Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.