hyaykm Günlüğü

26 - 30 / 45
Sayfa:   Önceki  ...   2   3   4   5   6   7   8   9  Sonraki

29 Aralık 2017

28 Aralık 2017

Keto diyetleri neden sevmeyiz?
🤓🤓🤓

#Ketojenik diyetler sağlığımızın ciddi ciddi düşmanı da onun için sevmeyiz.

#Bu tür diyetler kaş yapayım derken göz çıkardığı, kas yapayım derken kas yaktırdığı için sevmeyiz.

#Kanser riskini artırdığı, özellikle kalınbağırsak ve rektum kanseri riskini daha yüksek rakamlara taşıdığı için sevmeyiz.

#Bedeni bir asit havuzu haline getirdiği, asit-baz dengesini sabote ettiği, neticede daha hızlı yaşlandırdığı için sevmeyiz.


#Cildin elastikiyetini ve sıkılığını korumakla ilgili yapıları bozduğu, cilt kırışıklığını tetiklediği, cilt sağlığını sabote ettiği için sevmeyiz.

#Oluşturduğu aşırı protein yükü nedeniyle bir taraftan asit-baz dengesini bozup aşırı ürik asit, kalsiyum ve fosfat yükü oluşturarak, diğer taraftan da böbreğin taşıdığı yüke yük ekleyerek böbrek hastalıkları riskini artırdığı için sevmeyiz

#Farklı mekanizmalarla -mesela asidoz durumunu tetikleyerek, kemiklerden kalsiyum kaybını tahrik ederek- kemik erimesi riskini hızlandırdığı için sevmeyiz.

#Metabolik yapının altını üstüne getirdiği, bedeni ketoza sokarak her şeyi tehdit ettiği için sevmeyiz.

#Eğer saydığım gerekçeler size hâlâ yetmiyorsa, bu kadar bilgi de sizi tatmin etmiyorsa son olarak şu notu da bir kenara yazıverin:
Araştırmalar günlük karbonhidrat tüketiminin 75 gramın altına indiği -yani bakliyatın, kuruyemişlerin bile yasaklandığı-, hele hele bu rakamın 25 gram ile sınırlandığı durumlarda verilen kiloların zaten hızla geri alındığını, bunun nedeninin de diyeti takiben gelişen kontrolsüz karbonhidrat açlığı olduğunu gösteriyor.
k Kısacası “diyet kolik” biri olmak istemiyorsanız “protein kolik” biri de olmamaya dikkat etmek zorundasınız.

27 Aralık 2017

Hayatiniza 7 yıl eklenmesini istermisiniz?
İşte cevabi;

🤓🤓🤓

Soru aslında şu: Egzersizin süresi ile sağlığa verdiği destek/güç arasında bir bağlantı var mı, çok kısa süreli egzersizlerin de sağlığa faydası olabilir mi?” Kanaatim şu: Hiç egzersiz yapmayan birinin sadece her saat başı oturduğu yerden ayağa kalkıp bulunduğu yerde (evinde, ofisinde) birkaç adım atması bile işe yarıyor. Bence egzersiz yapmayı düşünmenizin bile sağlığınıza az da olsa bir katkısı olacaktır. Gelelim süre konusuna: Farklı ülkelerde yapılmış farklı araştırmalarda farklı rakamlar elde edilmiş. Öyle ki bazı çalışmalarda “iki, beş ya da on dakikalık” kısa egzersizlerin bile işe yarayabileceği gösterilmiş. Egzersizin yoğunluğu ve süresi uzadıkça da elde edilen yararın çoğaldığı anlaşılmış. Haftada 150 dakika (günde ortalama 20-25 dakika) yürümenin yaşam süresine ortalama 7 yıl ekleyebileceği de hesaplanıp yayınlanmış. Peki bu rakamlar “tembelleri” ikna edebilmiş mi? Hayır! Bu net ve açık rakamlara rağmen hâlâ egzersizin ömrü uzattığını kabul eden ama ömre eklenen o ilave zaman diliminin egzersize ayrılan süreye harcandığını (!) düşünerek egzersize sırt çevirenler de var. Netice şu: Yürümeye devam edin. “Günde en az 5.000, en iyisi 7.500 adım atmak” ve mümkünse “10.000 adım hedefini aşmak” çabanızı da inatla sürdürün. Bu her zaman, her yaşta, herkes için bana göre en etkili egzersiz önerisidir.

26 Aralık 2017

25 Aralık 2017

Yine kesip saklamak isteceyeceginiz bir yazi

Baharatlar:
🤓🤓🤓

LAVANTA / Eğer vücudunuzda stres ve sıkıntı sonrası oluşan bir kilo fazlalığı varsa yemeklerinizi lavanta ile pişirmelisiniz. Lavantanın stres giderme, azaltma özelliği bulunuyor. Özellikle et yemeklerine harika bir tat katan lavantanın kokusu sinir sistemine iyi geliyor. Bu sayede vücudun abur cubur isteğini de bastırıyor. Yani lavantalı ızgara et yemeğinden sonra canınız bir paket patates cipsi çekmeyecek.

TANE BİBERLER / Toz karabiberleri bir kenara kaldırın ve kendinize biber öğütücü satın alın. Tane karabiberleri yediğiniz her şeye gönül rahatlığıyla koyun. Tane karabiberin içerisindeki piperine maddesinin bel çevresindeki yeni yağ hücrelerinin oluşumunu engellediği biliniyor.

HARDAL TOHUMU / Hardal tohumu, metabolizmayı hızlandıran turpgiller ailesinden bir sebze olan hardaldan elde ediliyor. Bu tohumlar pişirmeye uygundur. Özellikle ete çok yakışan hardal tohumlarını dilerseniz tane hardal sosu olarak da tüketebilirsiniz. Göbek bölgesindeki yağları yakmanıza yardımcı oluyor.

MAYDANOZ / Tüm yemekleri süsleyen, sofraların baştacı maydanozu çiğ tüketmeye gayret edin. Yemeklerin içine katmaktansa limon sıkarak salatasını yiyin. Çiğ olarak yemeklerden önce ve sonra tüketildiği takdirde metabolizmayı hızlandırıyor. Aynı zamanda karaciğer fonksiyonlarını düzenleyerek yağlanmanın önüne geçiyor.

TARÇIN / Kilo vermek isteyenlerin her an yanında taşıyabileceği bir baharat. Tarçın, hücreleri glukozla dolduruyor ve bu sayede insülini düşürüyor. İnsülin direnci kilo problemi olan insanların en büyük problemlerinden biridir. Bunu önlemek için şeker koyduğunuz her şeyi tarçınla değiştirin. Yoğurtla, sosların içerisinde, içeceklerinizle birlikte tüketin ve yağları parçalayın.

ZENCEFİL / Mide ve sindirim sistemi için mucizevi etkileri var. Bağırsaklar için yakıt görevi görüyor ve düzgün çalışmalarını sağlıyor. Sindirim problemi yaşayan insanların en majör sorunları genellikle kilo sorunları oluyor. Çünkü sindirim çalışmayınca sistem de düzgün çalışmıyor. Özellikle soslara ve et yemeklerinize zencefili ekleyebilirsiniz.

MUTLULUK BAHARATI MUSKAT / Doğal ağrı kesici özelliği olan muskatı stresli olduğunuzda sakinleşmek için kullanabilirsiniz. Uyku kalitesini yükseltiyor. Bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Kek, kurabiye, puding gibi karbonhidrat açısından zengin besinlere az miktarda ekleyebilirsiniz

KIRMIZI BİBERLE YAĞ YAKIN / Acı tadını veren kapsaisin maddesi metabolizmayı hızlandırırken, besin değeri yüksek ürünlerle tüketildiğinde tüm gün tok kalmanıza yardımcı oluyor ve yağ yakımına sürat veriyor. Yüksek antioksidan içeriğiyle kanser riskini düşürüyor. Bağışıklılığı kuvvetlendiriyor. Kalp ve damar kalitesini arttırıyor. Göz sağlığınız için de önemli.

SİNDİRİMİN DOSTU KEKİK / Doğaki en zengin antioksidanlardan biri olan kekik, kelimenin tam anlamıyla sindirim sistemi dostu. Kan yağlarını azaltıcı etkisi de biliniyor. Kekiğin içerdiği karvakrol maddesinin, tümörlerin gelişimini yavaşlattığını gösteren araştırmalar var.

CİNSEL İSTEKSİZLİĞE KARANFİL/Antiseptik özelliğiyle mikropları öldürmede etkili karanfil, aynı zamanda iyi bir ağrı kesici. Ağız kokusuna iyi geliyor. Cinsel hormonları üzerindeki olumlu etkisi var. Çay demliklerinize üç-dört adet karanfil atmanız sakinleştirir.

KARACİĞER DOSTU ZERDEÇAL / Karaciğerin yıllar içinde azalan yenilenme gücünü destekliyor. Özellikle yağlı gıdaların sindirilmesine katkıda bulunan (safra akışını arttırarak) bu baharat, et yemeğinin olduğu öğünlerde mutlaka kullanılmalı.


hyaykm Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.