aliceofwonderland Günlüğü, 23 May 17

Kabak yataginda kasarli ton baligi - 320 kal

1070 kcal Yağ: 61,41g | Prot: 99,39g | Karb: 42,55g.   Kahvaltı: Kayısı. Öğle Yemeği: Dilimli Light Kaşar, Az Yağlı Beyaz Peynir, Light Ton Balığı, Kabak (Tuzlu, Süzülmüş, Pişmiş, Haşlanmış), Zeytinyağı. Akşam Yemeği: Bahçıvan Dilimli Light Kaşar, Aytaç Piliç Sosis, Tereyağı, Haşlanmış Yumurta, Pişmiş Yumurta Beyazı. Aperatifler/Diğer: Simbat Kabak Çekirdeği, Whey Protein, Stevia, Yer Fıstığı Ezmesi, Pişmiş Yumurta Beyazı, Whey Protein, Stevia, Yer Fıstığı Ezmesi, Pişmiş Yumurta Beyazı. devamı için...

41 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Şimdi yersen kilo alırsın  
23 May 17 üye tarafından: zeyyol55
Süper görünüyor. Tadı nasıl? Tavsiye eder misiniz? 
23 May 17 üye tarafından: seatka
yapmayın arkadaşlarrr balık ve süt ürünlerini birbirine katmayın uzun açıklamasını d3mir57 ye az önce yaptım  
23 May 17 üye tarafından: skywolf23
Afiyet olsun :). İlk defa böyle bir şey gördüm eve gidince anneme de göstereyim 😂 
23 May 17 üye tarafından: wolf1923
tarifini yazar misin? 
23 May 17 üye tarafından: orcorc
Tarifi şöyle; Bi tane kabağı göründüğü gibi 2ye bölüp içlerini kaşıkla oydum tabak gibi. Sonra bu ikiliyi yıkayıp iyice kuruladım havluyla. Kuru olması önemli. Tabakların içini dışını toplam 1 çay kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp 200 derecede 20 dk fırınladım. Fırın işi bitince içlerine 1 konserve ton balığını bölüştürdüm, üstlerine de bir dilim kaşarı yarım yarım koydum. O haliyle 5 dk daha fırınladım, hazırdı. Ben tadına bayıldım, yavan beklemiştim açıkçası biraz ama alakası yoktu. :) @skywolf Hocam özür dilerim açıklamayı görmeden yapmış bulundum. :D baya bakındım aslında, bayat değilse sorun olmaz, zehirlenme çok nadirdir demişler ben de alt tarafı 2 lokma şey diye sakınca görmedim. Ama doğrudur sağlık şakaya gelmez.  
23 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
balık ve süt urünlerinin birlikte tüketilmemesi tamamen bir hurafedir. Doktorlarca da açıklanmıştır. Balık bayat ise zaten zehirlenme ihtimaliniz varsa. Süt ürünleri bunun daha çabuk ortaya çıkmasını sağlar ki bu anlamda faydalıdır da. 
23 May 17 üye tarafından: Alev Bezenk
O zaman balık ve süt ürünlerini tüketip sonra da bizim anestezi yoğun bakıma yatan hastalara haksızlık edersiniz Alev Hanım :) Zehirlenme sırasında Öyle hafife alınacak bir durum da ortaya çıkmıyor.İlk başlarda ben de sizin gibi düşünüyordum hurafedir filan diye, ama bir anestezi ve yoğun bakım doktoru olarak bir kaç tanesinin ciddi durumunu görüp bir tanesinin de hayatını kaybettiğine şahit olunca fikrim tamamen değişti. Bayat olursa zehirler demişsiniz peki siz evde balığı rutin olarak yoğurtlayıp yiyiyor musunuz bu durumda? Ya da toplumda neden rutin balık-yoğurt yemekleri örnekleri yok hiç düşündünüz mü? Çünkü her zaman olmasa da bazen ciddi zehirlenmeler ortaya çıkabiliyor da ondan. Balık ve süt ürünleri kombinasyonunun zehirlenmesi biraz piyango gibi bir şey yani hangi metabolizmada ne etki edeceği önceden kestirilemiyor. @Alev Bezenk 
24 May 17 üye tarafından: skywolf23
Hocam, deniz kıyısında yaşıyoruz düzenli olarak balık tüketiyoruz ama bu balıklar taze tutulmuş oluyor. Babam daima balık yanında süzme yoğurt yoksa ayran içer 10 yıldır rutin böyle bende hurafe olduğuna inanmaya başlamıştım birşey olmadığını görünce,civa ve ağır metal zehirlenmesi olma ihtimali yok mu yoğun bakım hastalarının ya da bayat balık. olayı ya da zehirli balık tüketimi? Eğer cidden sakıncalı ise balıkla yoğurt geleneğini evde yasaklayacağım @skywolf23 
24 May 17 üye tarafından: şişmandeğilbalıketlibence
Bir de ton balığının zehirlenme oranı daha fazla diye biliyorum bunlar açık denizlerdeki iri balıklardan konserve yapılıyor. ve yıllarca denizlerde yaşayan balıklar olduğu için ağır metal birikimi fazla oluyor. Zehirlenen hastaların ton balığı mı yoksa taze balık mı olduğuna dair bilgi verir misiniz? tamamen tıbbi meraktan sordum, aydınlattığınız için şimdiden teşekkür :)@skywolf23 
24 May 17 üye tarafından: şişmandeğilbalıketlibence
@Şişmandegilbalıketibence Dediğim gibi her kişide ya da metabolizmada aynı etki görülmüyor; balık ve süt ürünlerinin birlikte tüketilmesinde açıkçası zehirlenme mekanizmasının tam olarak açıklığa kavuşturulduğunu da düşünmüyorum.Belki o balıklarda ağır metal var bundan oluyor ya da biraz bayatlayan balıklarda farklı yıkım ürünleri oluşuyor bunlar da süt ürünleri ile birlikte zehirlenme vakaları oluşturuyor bilinmiyor yani tam olarak neyin hangi mekanizma ile zehirlediği. Pİyango gibi yani ama kötü bir piyango eğer size çıkarsa.O yüzden tedbir olarak en güzeli balıkla süt ürünü tüketmemeye çalışın kafanız da rahat olsun. 
24 May 17 üye tarafından: skywolf23
Birsey sorucam bunu mesela nasil giriyorsun programa yada programda olmayan besinleri nasıl giriyorsunuz kendi yaptıklarınızı filan  
24 May 18 üye tarafından: cecemree
@cecemree Merhaba. Ben mutfak tartısı kullanıyorum kalorichesabı için. Mesela bu yemekte kabakları ayrı, ton balığını ayrı, kaşarı ayrı tartıp tek tek girmiştim hepsini. Biraz zaman alıyor ama doğru takip açısından mutfak tartısını tavsiye ederim.  
24 May 18 üye tarafından: aliceofwonderland
Allahim ben bu profili nasil bu kadar gec kesfettim. Lutfen ketojenik ogunlerinizi paylasmaya devam edin.  
31 Tem 18 üye tarafından: exhımbıl

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


aliceofwonderland Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.