Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Öğün türü:
Tatlılar
Aperatifler
Değerlendirme:
FatSecret Üyelerinin Ortalama Değerlendirmesi
|
üye tarafından: begminc
Fındıklı Vegan Kurabiye
Fındıklı ve keten tohumlu vegan kurabiyeler.
Malzemeler
Talimatlar
- Keten Tohumu ezilip 3 yemek kaşığı ılık su ile karıştırılıp 10 dk bekletilerek keten tohumu yumurtası yapılır.
- Sıvı ürünlerin hepsi karıştırılır. Elma sirkesi hariç.
- Toz ürünlerin hepsi karıştırılır, en son hamur kabartma tozu eklenir ve elma sirkesi ile aktive edilir.
- Sıvı ve toz ürünlerin tamamı karıştırılır ve yumuşak şekilde yoğurulur. Kıvam kulak memesi olmalıdır ve yapışmamalıdır. Bu noktada kıvam tutmadıysa un veya soya sütü ihtiyaca göre eklenir.
- Küçük toplar halinde elde şekillendirilir ve yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk orta raflarda pişirilir.
|
|
|
|
|
Bu tarife gözat
Bu tarifi incelemek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
|
|
|
Daha Fazla Tarif Bul
|
Öğün Türüne göre Filtre Et
Tatlılar
Aperatifler
En Yeni Yemek Tarifleri
Tatlı, lezzetli ve yapımı kolay.
|
Kabarık, lezzetli ve düşük kalorili tarif.
|
Tatlı, nemli ve lezzetli.
|
Çiğnenen, lezzetli ve düşük karbonhidratlı kahvaltı veya atıştırmalık olarak.
|
|
Yemek Tarifi Gönder
Beslenme Özeti:
|
|
Fındıklı Vegan Kurabiye bir porsiyonunda 81 vardır.
|
|
Kalori Dağılımı: %47 yağ, %46 karb, %7 prot. |
|
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
Enerji
338 kj
81 kcal
Yağ
4,38g
Doymuş Yağ
0,48g
Trans Yağ
0g
Tekli Doymamış Yağ
1,982g
Çoklu Doymamış Yağ
1,649g
Karbonhidratlar
9,78g
Şeker
3,85g
Fiber
1,2g
Protein
1,49g
Sodyum
61mg
Kolesterol
0mg
Potasyum
48mg
Kalori Dağılımı:
Karbonhidrat (%46)
Yağ (%47)
Protein (%7)
|
|
*TGD üzerine kurulmuş 2000 kalori
|