Hard Kaur Günlüğü, 10 Kas 18

İnsan öldükten sonra bile,yıllar sonra yüzünü hiç görmediği insanların kendisine saygı duyacağı kadar büyük işler başarmalı.Gerçekten çok zeki ve büyük bir lider. Ruhu şad olsun.

39 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 22
Yorumlar 
Aynen canım. Dünyaya nadir gelen bir insan. Saygı duruşunda ağlarken oğlum gözyaşlarımı sildi. Neden ağlıyorsun ağlama üzülüyorum anneciğim diye. Anlattım neden ağladığımı. Oğlum dedim sen de çocuklarına anlat. Ne zaman doğup ne zaman öldüğünü değil. Neler yaptığını, düşüncelerini, onun gönlünden geçenleri... 
10 Kas 18 üye tarafından: ayışığım
Ara sıra kafa şarj ediyor mantıklı konuşuyorsun sen de ha  
10 Kas 18 üye tarafından: bizibilenbilir
Babam bana küçükken "Atatürk'ü sevmiyorsun.Ama kimseye söyleme" dedi.Atatürk'ü sevmiyordum ama neden sevmediğimi de bilmiyordum.Ama sonra neden sevmemi istemediklerini anladım. :D Büyük insanlar,küçücük bir çok insan tarafından büyüklüğü belli olmasın diye kapatılmaya çalışılır.Neden?Çünkü onlar asla büyük olamazlar.Bu yüzden büyük insanları gölgelemek isterler.Ben zekasını ve yaptıklarını gerçekten çok ileri düzeyde buluyorum.Yalnızlık içinde erken yaşta ölmesi bile ne kadar derin sıkıntılar çektiğinin bir kanıtı bence. 
10 Kas 18 üye tarafından: Hard Kaur
1881-193∞  
10 Kas 18 üye tarafından: tulyy59
Babana rağmen senin Atamızı bu kadar sevmene hayran kaldım  
10 Kas 18 üye tarafından: ayışığım
Büşracık, olduğun binaya senelerce gittim, yıkılmadan önce. Yazında, kışında o noktadan etrafa kaç kez baktım :) 
10 Kas 18 üye tarafından: ayışığım
Kafanı kullanınca insanların aslında seni manipüle ettiklerini görüyorsun.Baban olsa bile.Şey de demişti babam bir veli toplantısından sonra (tembeldim de) "eğer sınıfta kalırsan seni okuldan alır,çarşafa sokarım"O kadar korktum ki o gün bugün çalışkanım :P Aslında islam ve öğretileri kötü değil, ama insanların manüpülasyonları sonucu (bknz:müddeiumumi) itici bir şey gibi gösterilmeye çalışılıyor.Bu da bir manüpülasyon.Çünkü ayrılırsak birleşmeyiz,birleşmezsek güçlenmeyiz.Atatürk'ün kadınlar için yaptıklarını dünyada hiçbir lider yapmadı.Gerçekten kendi çağının çok çok ötesinde bir insan.İnanılmaz zeki.Ben çok büyük saygı duyuyorum.Bir keresinde de 4.sınıftayken öğretmen Atatürk'ün Gençliğe hitabesini ezberleyin dedi.Babam ezberletmedi.Dayak yedim :P Atatürk'le ilgili çok anım var ya :D Ama muazzam bir hitabe."...İstikbalde dahi seni bu hazinenden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların(düşmanların) olacaktır!" 
10 Kas 18 üye tarafından: Hard Kaur
Valla saygı duydum sana. Seni uzaklaştırmaya çalıştıkça sen daha da yaklaşmışsın Atatürk e. Sendeki asilik taa buralardan geliyor demek ki. Kafanda doğru neyse onu bulup ona sarılıyorsun. Kim ne derse desin. İnadın da ondan, tutunman da. Biliyordum 
10 Kas 18 üye tarafından: ayışığım
Sen Atatürksün senin elin kanar mı ?  
10 Kas 18 üye tarafından: n.h.e
Hataları yok mu?Elbette var.Etrafında engelleyemediği şekilde büyüyen yalaka bir güruh oluştu.Onu manüpüle ettiler.Yanlış bilgi verdiler.Zamanla halk ile arası açıldı.Bu sıkıntıya dayanamadı,içerledi.Genç yaşında öldü.Atatürk din düşmanı olarak bilinir.Dindar ailelerde(ki ben de öyle bir aileden geliyorum) Ataürk sevilmez,takke taktı diye insanları astırdırdığı için.Yapmadı mı?Yaptı.İstiklal mahkemeleri o çağın yüz karasıdır.Ama neden?Yine manüpülasyonlar...Bir de çocukken (zaten babası ölmüş)muhtemelen benim de gördüğüm bazı şeyler gördü.(Ti-şört giydiği için kuran kursunda hocasından sopayla kolları kızarana kadar dövülen çocuk)Bu da onu dindar kimselere karşı hınçlı yaptı.Her türlü gericiliğin-bundan kastım geri düşünmek oluyor.Geri derken gerçekten geri.- dindar insanlardan kaynaklandığına dair bir bakış açısı gelişirdi.Buna karşı kendince önlem aldı.Bece Atatürk eğer bana öğretilen kadar kötü ve gaddar bir insan olsaydı o genç yaşında hayatı boyu yapayalnız kalarak ölmez,zevk safa içinde günlerini geçirip diktatörlük yapardı.Tarih boyunca böyle liderler çok gördük.Devrimden sonra devrim öncesini aratan.Ama Atatürk de aynı islam gibi kendilerine "çağdaş" diyen kişiler tarafından sahiplenip diğer kesime zulmetmek için kullanıldı.Bu da insanları kutuplaştırdı.Bence oyuna gelmemeliyiz.Taraf olmamalıyız.Allah'ın Kuranda sürekşi sorup durduğu bir soru var:"Onlar hiç düşünmezler mi?" Düşünün sevgili insanlar.KAlıplaşmayın sabun gibi :D Yoksa sizi de köpürtürler.Şu lafa bak ya "Varlığım Türk varlığına armağan olsun." Oldu gerçekten. 
10 Kas 18 üye tarafından: Hard Kaur
Böyle bir postun altında hak ettiğin cevabı vermeyeceğim.Tenefüsten sonra çıkıştı görüşelim :D Bir de insanları "orospu" diye küçümsüyorsunuz ama dua edin anneleriniz size bakmak için o mesleği icra etmek zorunda kalmamış.Yine de anne terbiyesinden yoksun bireyler olarak yetişmeyi becermişsiniz.Tebrikler.(İkinci çoğul ekini saygı manasında ya da seni tanımadığım için kullanmadım.Falancabiri,numlock,bizibilenbilir vb kişilerden oluşan bir komünün üyesi olduğun için kullandım.) 
10 Kas 18 üye tarafından: Hard Kaur
Yok valla ben gazla çalışan insanlara karşıyım dindara kızıp poponu açmaya Atatürke kızıp peçe takmaya kalkarsan saçmalıklar alır başını yürür. Daha önce de söyledim böyle insanlar sığdır düşünemiyordur. Ne yani sen birilerine tepki olarak mı doğdun?  
10 Kas 18 üye tarafından: bizibilenbilir
Hard kaur o hassta yı hiç dikkate alma zaten yokmuş gibi davran  
10 Kas 18 üye tarafından: bizibilenbilir
Ne saçmaladığın hakkında hiçbir fikrim yok.Siteden çık da biraz uyu. 
10 Kas 18 üye tarafından: Hard Kaur
Büşra nerelisin sen 
10 Kas 18 üye tarafından: zeynoo;)
Tokat'lıyım.Aslen de Azeri'yim.Neden? 
10 Kas 18 üye tarafından: Hard Kaur
Merak ettim kb :)  
10 Kas 18 üye tarafından: zeynoo;)
Arada yazdığım kaynadı. Yoğunlaştığın araya denk geldi sanırım :) mekan diyorum :) 
10 Kas 18 üye tarafından: ayışığım
Olduğum bina yıkıl değil ki? Ne demek istediğini anlayamadım. Karıştırıypr herhalde deyip pek önemsemesim açıkçası😝 
10 Kas 18 üye tarafından: Hard Kaur
O binanın yerinde eskiden bir ilaç fabrikası vardı. Yıllarca denetimine gittim o firmanın. Sonradan ilaç fabrikasını yabancılara satınca onlar da hemen binayı sattılar değerli oldugu için. Sonra alan da yerine yenisini yaptı tabi.  
10 Kas 18 üye tarafından: ayışığım

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


Hard Kaur Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.