Gonca Kaya Günlüğü, 16 Haz 21

Senelerdir ilk kez 70 kilonun altına indim ve motivasyonum oldukça yüksek. Aslında sebebi kilomun düşmesi değil, beni de birinin sevebileceğini fark etmem. Benim kendimi sevebileceğimi... Senelerdir insanlardan "seni de böyle sevecek birini bulursun, dünyada her çeşit insan var seni böyle kabul edecek biri illaki olur" gibi laflar işittim. Sanki her körün bir topal alıcısı var demeye çalışıyorlardı. Oysaki ne ben "kör"üm ne de bi "topal"a ihtiyacım var. Şimdilerde yeni yeni fark ediyorum ki benim ihtiyacım olan şey benim. Sosyal ilişkilerim yolunda ilerlemediğinde ilk suçladığım kişi bendim. Her zaman aklımda" beni neden sevsin ki zaten, benimle neden arkadaş olmak istesin ki zaten.. " gibi düşünceler olurdu. Kilom yüzünden kendimi suçlaya suçlaya her yönden kendimi yetersiz hissetmeye başladım. Her Konuda özgüvenim yitikti. Zamanla içime kapandım ve bunun için de kendimi suçladım. Ama sonra fark ettim ki her şeyin sorumlusu ben ve kilom olamamya. Kendimi buna ikna etmem, kendi kendimi sevmeye başlamam güç oldu. Ama insanlara bunu ispatlamam daha da güç olanıydı. Kendime sordum nasıl insanlara problemin her zaman Ben olmadığım ispatlayabilirim diye. Kilo vermek yap-bozun yalnızca bir parçası ama bana kendimi olmayı hakettiğimi düşündüğüm yere ulaşmam sürecinde en fazla özgüven verecek parça. Kilo vermek istememin diğer sebebi yanlış anlaşılmasın, birileri beni beğensin diye kilo veriyorum diyemem, ama birileri beni dinlesin, dinlesin ki anlasın diye veriyorum artık kilolarımı. En küçük tartışmada, kendimi açıklamaya çalışırken karşı taraf diyecek bir şeyi kalmayınca kilomdan vurmaya çalışmasın diye birazda. Tabi birazda beğendiğim biri olunca arkadaşlarım "sana bakmaz ben yazayım mı" diyemesin diye. Tabi her şey görünüş değil ama söylediğim gibi ihtiyacım olan bir değişim hak ettiklerimi benden çalanlardan geri almak için.
Komiktir ki her şey görünüşle alakalı değil ama insanlara çok fazla ön yargı aşılıyor görünüş. En basitinden bir kafeye gidince garson büyük boy pizzayı benim önüme koyup beni rencide etmesin isterim. Evet basit bir şey belki bu örnek ama ben herhangi biri değilim ki. Ben birçok şeyi başarabilecek biriyim. Beni kıran, üzen ve hatta hor gören arkadaşlarımdan birçok Konuda belkide daha iyi olan biriyim. Neden onların önünde rencide edilebileceğim bir açık bırakayım ki hayatımda, kendimde ? Umarım bu yaz benim için hedeflerime ulaşabileceğim bir yaş olur ve bu kez istikrarlı bir şekilde tüm süreci bu uygulamada takip edebilirim.

1146 kcal Yağ: 40,09g | Prot: 35,52g | Karb: 165,35g.   Kahvaltı: Lahana Çorbası, Eti Form Kepekli Bisküvi, Yulaf Ezmeli Kurabiye, Siyah Zeytin, Dost Tam Yağlı Süzme Beyaz Peynir, Avokado. Akşam Yemeği: Torku Yarım Yağlı Doğal Süt, Nestle Nesfit Tam Tahıl ve Pirinç Gevreği , Eti Lifalif Yulaf Ezmesi, Dost Yarım Yağlı Süt. Aperatifler/Diğer: Kırmızı Vişne, Tatlı Kiraz, Nestle Nesfit Karışık Meyveli, Torku Yarım Yağlı Doğal Süt, Danone Activia Çilekli , Limonata. devamı için...
2046 kcal Egzersiz: Yürüyüş - 1 saat, Dinlenme - 15 saat, Uyku - 8 saat. devamı için...

5 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Gonca okurken başaracağına o kadar inandım ki💜 
17 Haz 21 üye tarafından: Aslihdf50
Çok teşekkür ederim  
17 Haz 21 üye tarafından: Gonca Kaya
💙💙 
17 Haz 21 üye tarafından: Gonca Kaya

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


Gonca Kaya Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.