Kayıt Ol
|
Oturum Aç
Türkiye
Ara:
Yemekler
Yemek Tarifleri
Sağlık
Üyeler
Benim FatSecret
Yemekler
Yemek Tarifleri
Sağlık
Topluluk
Topluluk
Üyeler
Balcienes
Günlük
14 Tem 21
Balcienes Günlüğü, 14 Tem 21
Balcienes Profili
|
< Önceki Giriş
|
Bir Sonraki Giriş >
Arkadaşlar normalde çoğu yemeği yaparım ama daha önce hiç tereyağı olmadan pilav yapmadım, halis zeytinyağı ile pirinç pilavı iyi olur mu ? Birde teflon tencere baya çizilmiş, çelik tencerede dibine tutmaz mı, ne yapacağımı şaşırdım şu an.
17 Destekçi
Destek
Yorumlar
niye tereyagi kullanmiyorsun. ger turlusu olur pilavin ben yag kullanmadan da yapiyorum cok az bir yagla kavur olur farketmez suyunu ayarla yeter
14 Tem 21 üye tarafından:
UniqueTURK
Hocam yabancı bir evdeyim, evde tereyağı yok, 1 kez pilav yapmak için de tereyağına 50 lira veresim gelmiyor, anladım dediğini de çelik olduğu için tuttu az biraz kavururken
14 Tem 21 üye tarafından:
Balcienes
sen pilav yapma
14 Tem 21 üye tarafından:
cikolatalipastaa
zeytinyağ kokar
14 Tem 21 üye tarafından:
cikolatalipastaa
Ben hep zeytinyağlı yapıyorum. Bence daha lezzetli oluyor.
14 Tem 21 üye tarafından:
oorhun
zeytinyağıyla da çok güzel olur
14 Tem 21 üye tarafından:
guler3
Aslında pirinç sıvı yağ bulgura tereyağı yakışır, pirince tereyağı kullanıldığında tane tane zor olur tereyağındaki doymuş yağ oranı zeytinyağına göre fazla olduğundan birbirine yapışır soğuduğunda. Zeytinyağıyla harika olur….
14 Tem 21 üye tarafından:
ayvatt
cokta guzel olur.bende arada zeytinyagli yaparim
14 Tem 21 üye tarafından:
meryemyuxel
Suyunu ekledikten sonra hiç karıştırmadan, kısık ateşte pişirirseniz dibi tutmaz. Ben sadece çelik tencerede yaparım.
14 Tem 21 üye tarafından:
tuniko
yağı normal koyarsanız sıkıntı yok ama diyetisyenimin ölçüsüyle bir bardağa bir yemek kaşığı olunca normal pilav gibi güzel olmadı açıkçası
14 Tem 21 üye tarafından:
zehralt
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim, dediğiniz gibi zeytinyağı ile de fena olmuyor, kavururken biraz tuttu ama o da kısık ateş olmadığından dolayı sanırım, suyu ekledikten sonra normal seyrine döndü. Ama şunu fark ettim, zeytinyağı+tereyağı ile de hiç fena olmaz gibime geliyor.
14 Tem 21 üye tarafından:
Balcienes
Valllahi ben 4 Su bardağı pirince 5 yemek kaşığı süzme zeytinyağı ile yaptım, sanırım kıvamı güzel de oldu.
14 Tem 21 üye tarafından:
Balcienes
hiç yağ kullanmadan yapıyorum gayet lezzetli oluyor ve kalorisi de çok daha az oluyor ayrıca daha sağlıklı
14 Tem 21 üye tarafından:
Kudret.Ç
Yorum Gönder
Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için
Buraya
tıklayın.
Balcienes Kilo Geçmişi
Tam Geçmişi Görüntüle