aliceofwonderland Günlüğü, 01 May 17

Proteinli ogun denemeleri 1 - 150 kalori. Arkadaslar 2 aydir diyetteyim, 10 kiloya yakin agirlik kaybettim ve herhangi bir zorlanma yasamadim. Ama donup makrolarima baktigimda protein alimimin oldukca dusuk (genelde %12-18) oldugunu gordum. Gunluk kalorimi dusuk tutmak konusunda bir sikintim yok, ama bu proteini %25-30'lara cekmek icin ne yapabilirim bilmiyorum. Oyle cok siki bir hedefim yok, karb ve yagi biraz azaltip proteinimi %10 yukseltsem bana yeter. Baslangic olarak kahvaltilarda ekmegi birakip bol yumurta ve peynire yonelmeye karar verdim. Kirmizi ete pek duskun degilim ama tavuk ve ton baligini tuketebiliyorum. Ama mesela canim tatli cektiginde proteinli bir tatli atistirmalik nasil hazirlarim? Onerileriniz varsa duymayi cok isterim, simdiden tesekkurler.

899 kcal Yağ: 38,11g | Prot: 38,15g | Karb: 113,11g.   Kahvaltı: Limon Suyu, Namet Hindi Jambon, Pişmiş Yumurta Beyazı, Haşlanmış Yumurta. Öğle Yemeği: Muz, Pınar Light Süt. Akşam Yemeği: Limon Suyu, Sütaş Light Yoğurt, Zeytinyağlı Yaprak Sarma. Aperatifler/Diğer: Çilek, Simbat Kabak Çekirdeği, Limon Suyu, Sütaş Light Yoğurt. devamı için...

18 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 24
Yorumlar 
Örneğin bu ara öğünlerin kurtarıcısı diyet kraker ve bisküviler, yarım ya da 1/3 paketi yanında yoğurt ya da sütle yesem de, felaket karbonhidrat içeriyor anladığım kadarıyla. Bunların yerine eşit kaloride kuruyemiş eklesem aynı oranda doyurur mu, yoksa boşuna yağ mı almış olurum?  
01 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
Protein tozun varsa bir çok tatlı, pasta gibi kalorisi düşük ve sağlıklı yiyecekler yapılabiliyor. Youtube'den bakabilirsin. Ya da shakeler yapabilirsin. Fakat protein tozsuz aklıma bir şey gelmiyor malesef. 
01 May 17 üye tarafından: efemirkaraman
Karbonhidratı hayatınızdan çıkararak yada karbonhidratsız hazırlanmış bir listede karbonhidratı sadece kalori tamamlayıcı olarak kullanarak yapabilirsiniz. Ben mesela büyüt ağırlığım kadar protein ona yakın yağ ve geriye kadar kaloriyi 1500e tamamlamak için makarna yiyorum içinde bolca proteinte var. Açık bir şekilde anlaşılmıştır umarım, çünkü vücuda gerekli olan asıl şeyler protein ve yağ, düşük kalori tüketiliyorsa karbonhidrat hiç düşünmeden 0 tutulmalı ki kasların erimemesi için protein ve hormonların düzgün çalışması için yağ tüketilebilsin. Örnek olarak sana sunacağım besinler, yarım yağlı süt, tam yağlı yoğurt, ton balığı bunlar yağ ve protein olarak mükemmel olarak saydığım besinler, sadece bu üçünü yiyerek sağlıklı bir düşük kalori diyeti yapabilirsiniz.  
01 May 17 üye tarafından: OgulcanOci
Protein tozunu ben de çok okudum başka türlü yükseltemem durumuna karşı, 1 öğünde shake olabilir mesela dediğin gibi. Ya da çok hoş ev yapımı protein bar tarifleri gördüm ve dün bi paket whey sipariş ettim. :) 
01 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
Yemek olarak proteinli yemekler yapılabilir. Ama tatlı olarak çok zor :) Belki shake. Siparişin geldikten sonra rahatlıkla ve güzel tatlılar yapabilirsin. :)  
01 May 17 üye tarafından: efemirkaraman
Oğulcan Bey çok teşekkür ederim öneriniz için, ama bir besin grubunun bu kadar dışlanması bana doğal ve sürdürülebilir gelmiyor, ben daha çok istediğim ağırlığa inince de miktarları biraz arttırarak ya da biraz kaçamak ekleyerek sürdürebileceğim bir düzenin peşindeyim. Üstelik pek çok bilimsel kaynaktan okuduğuma göre vücut "çok düşük" karbonhidrat alımına olumsuz tepki verebiliyor. Elbette bunun tersini öneren kaynaklar da mevcuttur, o kadar çok çalışma ve farklı görüş var ki doğruluklarından %100 emin olmak mümkün değil. Ama ben haftada 3-4 gün hafif yürüyüşler dışında fazla spor yapmayan, yemek keyfine düşkün biriyim ve çok radikal değişiklikleri eninde sonunda devam ettiremeyeceğimi düşünüyorum. Bu yüzden kabaca hedefim %40-45 karbonhidrat, %30'a yakın protein ve geri kalanı da yağa ayırmak şeklinde. Yine de önerdiğiniz yiyeceklere en azından daha fazla yer vermek akıllıca görünüyor. 
01 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
Diyet adı altında paketlenmiş ürünlerden(kraker vs) hep uzak durmuşumdur. Bunların yerine kuruyemiş tüketmenin daha doğru olacağı düşüncesindeyim tabi bunu yaparken aldığın makroları gözetmen gerekecektir. Protein miktarını arttırmak için alternatif olarak lor dan köfte yapabilirsin internette bir çok tarif var. Tatlıya gelirsek supplementsiz seçenekler biraz kısıtlı ama yinede yumurta, lor, kakao, muz gibi malzemeler kullanarak bir çok kek ve tatlı tarifleri var(nette protein tozsuz tatlı-kek diye aratırsanız cıkacaktır). Ben tariflere değişik meyve ve malzemeler ekleyerek tadlandırabilirsiniz farklı tadlar meydana geliyor :) 
01 May 17 üye tarafından: semih545454
@efemirkaraman Başlangıç olarak gözümü bitter çikolatalı fıstık ezmeli ve wheyli, porsiyonu 200 kalorilik, tarifte çok hoş görünen ev yapımı bi bara diktim, paket ulaşır ulaşmaz önce onu deneyeceğim, çok eviş bücüş olmazsa buradan da paylaşırım, malzemeler rüya gibi çünkü. :D 
01 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
@semih545454 evet o tariflere ben de çok göz attım ve o yüzden protein tozu almaya karar verdim, lorlu köfteye de hemen bakıyorum, çok teşekkür ederim. :)  
01 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
Yemek için sanırım yüksek proteinli bir sebze yemeği ya da zeytinyağlı yapmanın pek yolu yok, proteini yüksek sebze-meyveler mevcut ama onların bile karbonhidrat değerleri proteinin 5 katı. Biraz daha ısgara tavuk ve ton balığına yönlenmem gerekecek gibi. :) 
01 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
Hayvansal gıdalarla aldığınız protein miktarını daha kolay arttırabilirsiniz. Bunun dışında yeşil/kırmızı mercimek ve baklagiller diğer yemeklere oranla daha yüksek protein içerirler. 
01 May 17 üye tarafından: semih545454
Güzel seçim. Tarifi kendine göre değiştirebilirsin. Örneğin; Bitter çikolata ben kullanmazdım. Whey kullanıldığı için bitter çikolata ihtiyaç yok. Onun yerine belki şekersiz kakao var onu kullanabilirsin veyahut başka bir malzeme. Tabi yine de alternatif çok olacağı için, karar da seçim de senin :) 
01 May 17 üye tarafından: efemirkaraman
Yemeklerde tavuğa abanmayı düşünüyorum, hem kırmızı etten daha çok seviyorum, hem pişirmesi kolay, hem ucuz, hem de milyon tane tarifi var. :) zaten haftada 1 yiyordum , 3-4'e çıkarıp haftada 1-2 konserve de ton balığını salatayla falan götürürsem sanırım epey fark edecek. 
01 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
Kahvaltılarına lor peynir ,yemeklerinin yanında süzme yoğurt kullana bilirsin bi de migros ve metro gibi marketlerde kolay ulasabilcegin protein barlar var  
01 May 17 üye tarafından: fitpackk
Tavuk, yumurta, kırmızı et, balık ve beyaz peynir doğal olanlar biraz daha yapay beslenmeyi düşünüyorsan da izole edilmiş whey proteini kullanabilirsin. 
01 May 17 üye tarafından: skywolf23
Tam buğday makarna çeşitleri var selvanın tavsiye ederim denemediyseniz. Protein olarak lor shake yapabilirsiniz youtube görmüştüm. Tatlı ihtiyacım için keçi boynuzu yiyordum çok önceden ama bilinçli bir şekilde değil. Çikolata yiyeceğime bunu yiyeyim mantığıyla :). Bence yulaf veya değerleri ondan daha iyi olan buğday ruşeymi de harika. Sabah yumurtama 1 tutam ruşeym atarım :) 
01 May 17 üye tarafından: wolf1923
@ skywolf23 Aslında doğal olandan yanayım tabii ama çalıştığım ve ev yemeğine fazla kabiliyetim olmadığı için pratik seçimler yapmak zorundayım, onlarla da dediğim gibi istediğim oranı yakalayamıyorum. O yüzden bir süre tozu denemeyi düşünüyorum en azından durumu biraz dengelemesi için. :)  
01 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
@wolf1923 Ben de yulaf kepeği kullanmaya çalışıyorum sık sık, o da çok doyurucu ve besleyici ama karbonhidratı yine de oldukça yüksek tabii. Kepekli makarna haftada bir porsiyon kadar tüketiyorum yoğurtla, çok da güzel gidiyor, ama tam buğdaylısı kulağıma daha hoş geldi ilk fırsatta alıp deneyeceğim. 
01 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
Her zaman kalorisi daha düşük olduğu için light beyaz peynir kullanırım ama yorumlarınızdan sonra sanırım porsiyon ufaltıp biraz kaloriyi gözr alıp lora geçeceğim. :) 
01 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
Tavuk ciğeri çok pratik ama evde benden başka seven yok.Sürekli yapınca bıktılar kokusun dan :))( 
01 May 17 üye tarafından: wolf1923

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


aliceofwonderland Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.