aliceofwonderland Günlüğü, 06 May 17

Arkadaslar selam, aslinda bir sorum var, uygulamada fotografsiz duz yazi secenegi olmadigi icin dun yaptigim dilimi 65 kalorilik proteinli kek denemesini paylasiyorum. :) Sorum yulaf kepegiyle ilgili. Acikcasi ben 2 aydir omletlerde, kreplerde, tatlilarda kullanmama ragmen yulaf kepeginin tadina alisamadim. Bu cok saglikli tahili tuketebilenlere saygim ve ozentim sonsuz. :) Ama ben bir turlu alisamadim ve sevemedim. Yulaf kepegiyle hazirladigim yemekleri resmen ha gayret diye diye bitirebiliyorum. Bunun tadini daha belirsiz ya da notr ya da sevilebilir hale getirmenin bir yolu var midir? Ya da yerine yine yumurtaya, krebe, keke vs katilabilecek saglikli bir un/kepek cesidi var midir? Paylasirsaniz cok mutlu olurum, simdiden tesekkurler. :)

382 kcal Yağ: 18,35g | Prot: 31,72g | Karb: 21,33g.   Kahvaltı: Polonez Hindi Jambon, Limon Suyu, Pişmiş Yumurta Beyazı, Haşlanmış Yumurta. Öğle Yemeği: Simbat Kabak Çekirdeği, Calve Yer Fıstığı Ezmesi, Pınar Organik Light Süt, Muz. devamı için...

18 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Ben de size katılıyorum. Gerçekten damakta rahatsız edici bir tar bırakıyor. Ne şekilde tüketirseniz tüketin. Ben tüketmemeyi tercih ediyorum :) 
06 May 17 üye tarafından: dimmetaler
Merhaba öncelikle tebrik etmek istiyorum sizi. proteinli denemeleri bizimle paylaştığınız için :) herkesin gerekli gereksiz her yediğini paylaştığı bi platforma dönüşmesinden bizi bir nebze kurtardığınız için :) ver lütfennn tarifi paylaşır mısınız :) 
06 May 17 üye tarafından: freckled_witch
yulaf kepeği için muz süt ya da çilek sütle ya da herhangi bir meyve ve sütle blanderdan geçirip içmeyi deneyebilirsiniz ;) 
06 May 17 üye tarafından: freckled_witch
Görseldeki kek için; 50 ml (1 çay bardağından biraz az) light süt - 10 gram (1 çorba kaşığı) kakao - 60 gr (3/4 su bardağı) yulaf kepeği - 2 yumurta beyazı - 1 ölçek protein tozu - 20 gr (1 silme çorba kaşığı) fıstık ezmesi - 50 gr (2 çorba kaşığı dolusu) light yoğurt - 50 gr (yarım) muz - 1 paket kabartma tozu - 1 çimdik toz kullandım. Hepsini çırpıp 160 derece fırında 30-40 dakika civarı pişirdim. :)  
06 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
@Dimmetaler Evet ben de ne yaparsam yapayım o buruk tattan kurtulamadım, yerine koyabilecek bi şeyler arıyorum o yüzden. :( 
06 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
eskiden hiç sevmezdim ama hurma ile deneyince çok sevdim 
06 May 17 üye tarafından: emelimsi
Buğday ruşeymi katabilirsiniz @aliceofwonderland hemen her yemeğe tatlıya gider 
06 May 17 üye tarafından: skywolf23
@skywol23 ben de şimdi internette un yerine geçecek sağlıklı şeylere bakınırken buğday ruşeymine çok rastladım, ama yulaftan dilim yandı onun da tadına alışamamaktan tırsıyorum açıkçası. :D yine de denemeden bilemeyeceğime göre küçük bi paketle deneyeceğim sanırım başlangıç olarak. 
06 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
Peki bu ürünün kullanımına dair bi fikriniz var mı? Ben bazı kaynaklarda oldukça yoğun olduğunu ve sıvıyla bir araya gelince şiştiğini, bu yüzden tarifteki un miktarının yarısı kadar kullanılması gerektiğini okudum da. 
06 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
Evet küçük paketle başlayın @alice tadı farklı gelebilir belki bilmiyorum ya da bana öyle geliyor. Yani tadı biraz otumsu acımsı ama biber acısı değil. 
06 May 17 üye tarafından: skywolf23
Merhaba ben yulaf kepeğiyle kek yaparken migroslarda bulunan splenda kullanarak yapıyorum çok daha lezzetli oluyor 
06 May 17 üye tarafından: akk61
Keklerde falan portakal kabuğu rendesi kullansan belki işe yarar yumurta da müsait olduğun zamanlarda sarımsak ile bastırabilirsin belki? 
06 May 17 üye tarafından: sserriffe
yulaf kepegini sutle islatip icine keciboynuzu tozu,muz dogruyordum bi ara guzel oluyordu. ama cesitli unlar var daha saglikli badem unu siyeZ unu, nohut yada fasulye unu ama hicbirini denemedim. 
06 May 17 üye tarafından: fmkp
Bol tarçınlı ve cevizli kek yapabilirsiniz. Tarçın kepeğin kokusunu yok ediyor. 
07 May 17 üye tarafından: ūlkem
Tüm öneriler için teşekkür ederim, evde 100-150 gram kadar bir yulaf kepeğim kaldı, bitirene kadar hepsini tek tek deneyeceğim, yine de olmazsa badem unu ya da buğday ruşeymine geçmeyi düşünüyorum. :) 
07 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


aliceofwonderland Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.