🌼 Handan 🌼 Günlüğü, 11 Eyl 17

Arkadaşlar ben bu Karatay diyetine başladım da.. sizce sakıncaları var mi ?? Yani zayiflim derken sağlığımdan olmak istemiyorum. Bugun biraz bas ağrım var. Ekmek yemedim diye ağrı olmaz heralde 🤔 ne diyosunuz ???

8 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 58
Yorumlar 
istedgni ye zayifla karatay diyetini boyle anlatanlar var burda. sunu belirtmek isterm yiyerek zayiflanmiyor. oyle bisey yok. karbon azalacak protein arttirip dogru oranlarda yemek yer spor yaparsan zayifliosun. bi diyet adi altinda dglde saglikli beslenmeli. zayiflaynca belli olculerde yerim yine kafasinda olanlarda var bu daha da yanlis. hayatiniz bu olmali omur boyunca.  
11 Eyl 17 üye tarafından: elifsucelik
buarada ekmek yemen gerekiyor #tambugfay yada cavdar bil isterim 
11 Eyl 17 üye tarafından: elifsucelik
diyetin adi het ne olursa olsun kilo verdiren sey kalori açığı ve spordur 
11 Eyl 17 üye tarafından: irfan keklikçi
Ekmek pilav makarna hamurişi yok bu diyette. Bi sürü insan da böyle vermiş ? İrfan bey zaten izin verilen şeyler kalori değil aşmadım henüz bakalim 😊 
11 Eyl 17 üye tarafından: 🌼 Handan 🌼
karbonhidratsiz zayıflamayi sağlıklı bulmuyorum ben. her besinden kararında alınmalı. yağ protein ve karbonhidrat macrolarini düzenli tutarsan kalori açığı verirsen kilo vermemek için nedenin yok. diyet psikolojisi daha çok yediriyor bilmeni isterim . Sağlıklı beslenmeye kendini adapte edersen daha iyi kilo verirsin. Bu hafta istememe rağmen yarım kilo vermişim örneğin. ki yiyerek. ama spor da yaptım. bence diyet psikolojisinden çıkın  
11 Eyl 17 üye tarafından: begümçiğdem
Diyet psikolojisinden çok sağlıklı beslenmek hoşuma gitti. Ayni dedikleri gibi kendimi hem tok hemde hafif hissetmek çok güzeldi 👍 
11 Eyl 17 üye tarafından: 🌼 Handan 🌼
3 gün sonra baş ağrınız geçer. Bunun sebebi ekmeğin bağımlılık yapması. Birkaç gün içinde daha iyi hissedeceksin. Ayrıca bu bir diyet değil, tam bir sağlıklı yaşam programı. Kilo verdikten sonra da devam etmelisin. Karatay diyetinde kalori hesabı da yoktur, serbest gıdalardan doyana kadar yiyebilirsin. Önemli olan 2 öğünü aşmamak. Yediğin besinlerin glisemik indekslerine bak 50 üstü olanları yemeni önermem. 
11 Eyl 17 üye tarafından: abdullahx
Kiloyu da kalori açığı ile değil leptin hormonunun salgılanmasıyla verirsiniz.  
11 Eyl 17 üye tarafından: abdullahx
en güzel diyet ve yaşam biçimidir.karatay diyeti yaparak 5 kilo vermiş biri olarak yaparken,hiç acıkmadım sağlığımada kavuştum.herkeze tavsiyemdir zaten karatay hoca diyetisyen değil mesleği kalp konusunda uzmanlık.iyi bir araştırmacı doktor kendisi abd de ödül almış.. 
11 Eyl 17 üye tarafından: soficik2
abdullahx guzel karpdesim leptin hormonu yaglari serbest yağ asitlerine donusturur enerji olarak kullanman icin gün sonunda aldigin kalori yaktigindan az ise o serbest yağ asitleri tekrar paketlenip yağ skotlarina dönüşür  
11 Eyl 17 üye tarafından: irfan keklikçi
aldigin kalori yaktigindan fazlaysa olacak yanlış yazmışım 
11 Eyl 17 üye tarafından: irfan keklikçi
Evet bende onu anlamadım. İstediğin kadar zeytin peynir demek zaten nerdeyse 400-500 lük bir kalori demek. Herşeyi istediğin kadar yiyerek nasıl kilo verilir ? 
11 Eyl 17 üye tarafından: 🌼 Handan 🌼
isteğin kadar değil o,belli ölçüleri var.mesela peynir avuç içi kadar karatay diyetinde,zeytin 10 tane ve salata sınırsız .. 
11 Eyl 17 üye tarafından: soficik2
@ayfer galiba sen lazımsın buraya. Karatayın Fatsecret temsilicisi 😂 
11 Eyl 17 üye tarafından: EmreTrkya
Bilinçsizce yapılan diyetler tiroidin çalışmasını etkiler Bilinçsizce yapılan çok düşük karbonhidratlı beslenmenin ise yarardan çok zararı olabilmektedir. Çok düşük karbonhidratlı beslenme; kan şekerinin kritik sınırlara inmesine, tiroit bezindeki hormon üretim dengesini bozulmasına ve T3 hormonu üretimi azalırken reverse-T3 adı verilen hormonun artmasına kısacası üretimin "aktif" hormondan "inaktif" hormon olarak değişmesine neden olmaktadır. Bu da hipotiroidi adı verilen tiroit tembelliğinin oluşmasına yol açabilir. Yanlış uygulanan diyetler "stres hormonu" olarak bilinen kortizol hormonunun da artmasına yol açar. Yaşamsal fonksiyonlar için bir numaralı enerji kaynağı olan karbonhidrat girişinin kısıtlanması beyin tarafından "yaşamı tehdit eden bir durum" olarak algılanır. Kortizol artınca vücut kötü gün için yağ depolamaya başlar, sindirim yavaşlar ve halsizlik ortaya çıkar. Kortizol'e olan talebin artması hipotalamus, hipofi, böbreküstü bezleri arasındaki hormonal dengenin aşırı zorlanmasına bu da "kronik adrenal yorgunluk sendromu" adı verilen tabloya yol açabilir. Meyve ve sebzelerin eklenmediği bilinçsizce yapılan bir diyet disbiozise; yani bağırsaktaki yararlı bakterilerin azalıp zararlı bakterilerin artmasına neden olur. Bu da protein, vitamin, mineraller gibi besin öğelerinin sindirilememesi, sindirimin yavaşlamasına neden olur. Bunun aksine belirli oranlarda sebze ve meyveler ile dengelenmiş bir diyet bağırsak sağlığını koruyarak sindirime yardımcı yararlı bakterilerin yani probiyotiklerin artmasını sağlar. Çok düşük karbonhidratlı diyetler bilişsel fonksiyonların zayıflamasına neden olabilmektedir. Beyin hücrelerinin bazıları yağlardan sentezlenen keton cisimcikleri yerine sadece glikozdan enerji ihtiyaçlarını karşılar. Yanlış uygulanan çok düşük karbonhidratlı diyetler kadınlarda progesteron, östrojen, LH ve FSH gibi cinsiyet hormonların salgısını azaltıp adet düzensizliğine neden olabilir ve gebe kalmayı zorlaştırabilir. Belirli besinlere karşı bir hassasiyet yoksa özellikle insülin direncini azaltan ve glisemik indeksi düşük mevsim sebze ve meyvelerinin; çavdar ekmeği, tam buğday, yulaf kepeği, kinoa gibi tam tahıl kaynaklarının belirli miktarlarda beslenme programına eklenmesi gerekir. 
11 Eyl 17 üye tarafından: Imdaaat
Okudum ve sizlerle bu bilgileri paylaşmak istedim.  
11 Eyl 17 üye tarafından: Imdaaat
irfan keklikcinin yazdgna katiliyorum 
11 Eyl 17 üye tarafından: elifsucelik
Birincisi sınırsız değil doyana kadar. Yukarıda ''doyana kadar'' yazdığım şeyi nasıl sınırsız diye mi anladınız? İkincisi kalori hesabının olmadığını ben söylemiyorum kitabın yazarı söylüyor. Karatay diyetinde sadece ''ekmek yok'' değil olay, birçok ayrıntı var, nasıl kilo verilir kitapta yazıyor. Kitabı alıp okuyun. O kitabı defalarca okudum. Siz de okuyun okuduktan sonra yazdıklarım daha çok anlam kazanacaktır. Ayrıca nasıl yapıldığını bilmediğiniz bir diyete başlayıp ''olur mu yaa öyle şey'' demeyin. Bilmiyorsanız başlamayın zaten. Okumayı sevmiyorsanız hocanın Yotube'da onlarca videosu var, onları izleyin. Ne diyeyim. Beğenmiyorsanız ya da diyeti idrak edemiyorsanı kalori hesaplı, 2 dilim kepek ekmekli, 6 öğünlü diyetlere dönebilirsiniz. Burada Karatay Diyeti'nden bahsedilmiş, biz de kitapta okuduklarımızı yazdık. Kimseyle polemiğe girmeye çalışmadım. Bu diyetteki kuralları mantıksız buluyorsanız yazarına ulaşıp nedenini sorabilirsiniz. Ben uyguluyorum ve 9 kilo verdim, ne kadar yesem de kilo alamıyorum ve veriyorum. 
12 Eyl 17 üye tarafından: abdullahx
Ben sadece mantigini anlamaya çalışıyorum. Zaten 1 haftadir araştırıyorum bu diyeti. Videoları da izledim. Bişey takildi kafama. Mesela bugün yumurta yedim malum tabağa bulasti. Cok cok az ekmekle sıyırsam yine de bozmuş oluyomuyum ? Yani kurallar çok sert ve kesin mi Abdullah bey ?? 
12 Eyl 17 üye tarafından: 🌼 Handan 🌼
Handan hanım; ekmeğin glisemik indeksi yüksektir, yediğinizde şekerden daha fazla kan şekerinizi yükseltir. Bir parça da olsa ekmek yeseniz kan şekeriniz yükselir, ardından kan şekerinizi düşürmek için insülin hormonu salgılanır. 2 saat sonra kan şekeriniz düşer ve ''açlık'' hissedersiniz. Karatay diyetinin amacı kan şekerini yükseltmemek, dolayısıyla uzun süre tokluk sağlamaktır. Eğer düşük glisemik indeksli besinlerden doyana kadar yerseniz saatlece açlık çekmezsiniz. Bugün sabahki kahvaltı tabağınızı gördüm o sizi saatlerce götürür. Yedikten tam 4 saat sonra leptin hormonu salgılanarak vücudunuzdaki yağ asitleri yakılmaya başlar. Yağlar parçalanıp enerjiye dönüştürülür. Google 'a ''KİLO VERMEDE EN KRİTİK HORMON LEPTİN HORMONUDUR diyebilir miyiz?'' diye yazıp aratın, ilk çıkan sonuçta hocanın yazdığı bir yazı var, kısa bir şey, lütfen okuyun. 
12 Eyl 17 üye tarafından: abdullahx

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


🌼 Handan 🌼 Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.