Erol Egemen Günlüğü, 25 Ağu 18

SETLER ARASINDA DİNLENMEK

University of Utah’ın araştırmacılarına göre set aralarında başka bir şey yapmadan oturarak dinlendiğinizde daha yüksek performans gösterebilirsiniz. Tabi bunu yaparken kolunuzdan saati eksik etmemeniz ve zamanı çok geçirmemeniz gerekir.

Araştırmacılar katılımcılara 3 ayrı zamanda yoğun CrossFit antrenmanları yaptırıyorlar. Her antrenman aslında aynı: 8-10 tekrarlı bir güç antrenmanı ve kondisyon bisikletinde, ya da kürek makinesinde 2 dakikalık tempolu bir sprint. Bu 1 set. Katılımcılar totalde 6 set yapıyorlar ve setler arasında 2 dakika dinleniyorlar.

Gruplar arasındaki fark dinlenme sürelerini nasıl geçirdikleri. Ya uzandılar, ya benche oturdular ya da yavaşça yürüdüler.

Katılımcılar uzandığı ya da oturduğu zamanlarda sonraki antrenmanlarda %7 oranında daha yoğun çalışabiliyor. Bu metodlar aynı aynı zamanda katılımcıların kalp ve nefes ritmlerini de ciddi anlamda düşürüyor.

Araştırmacılardan Dr. Timothy A. Brusseau Jr açıklıyor: “Yürümek oturmak ya da uzanmaktan daha fazla enerji gerektiriyor. Vücut ağırlığını denklemden çıkarmak, enerjinin ve vücudun toparlanmasını kolaylaştırıyor. Bir sonraki tura daha rahat geçilebiliyor.”

Setler arasında hep oturmalı mısınız? Brusseau’ya göre bu hedeflerinizle alakalı.

Herhangi bir antrenmanda en üst seviyede çalışmak ve zindelik seviyemizi artırmak isteriz. Brusseau dinlenirken oturmanın en doğru hareket olduğunu söylüyor.

Fakat eğer ekstra kalori yakmak istiyorsanız, aralarda ayakta durup hızlıca yürümeyi de tavsiye edebiliriz. Kalp ritminizi yükseltip, daha çok kalori yakmanız mümkün olur.

Tabi ki tüm bunları yaparken kolunuzdan saati eksik etmemeniz gerekir. Antrenmanlarda zamanın farkına vararak çalışmak, zamanı çarçur etmekten çok daha dolu getiriler sağlar.

Kaynak: Menshealth

11 Destekçi    Destek   


     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


Erol Egemen Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.