aysee999 Günlüğü, 02 Mar 19

Spor sonrasi aşırı kas agrisi icin merhem, hap oneriniz var mi? Dus masaj filan hafifletmedi bile. 2 gun oldu hala yuruyemecek kadar kotuyum.;(((

18 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 44
Yorumlar 
Kamfolin pomad jel krem. Esim beden egitimi öğretmeni bu tarz durumlarda kullaniyor. Bizim evde muhakkak olur. Tavsiye ederim. 
02 Mar 19 üye tarafından: merveuzn
Sanırım yeni spora başladınız ve hamlık ağrısı (DOMS) çekiyorsunuz. Kesinlikle ağrı kesici, krem vb kullanmayın bence. Protein ağırlıklı beslenin, supplement alıyorsanız BCAA ve kreatin alın. Ağrınız en fazla 2 gün daha sürecek, sonra ne yaparsanız yapın o ağrı seviyesini yakalayamayacaksınız (ve belki de çok özleyeceksiniz) merak etmeyin.  
02 Mar 19 üye tarafından: ismail_v
@mervecim cok tesekkur ederim. Sabah ilk isim nobetci eczane aramak olucak;) 
02 Mar 19 üye tarafından: aysee999
@samuel Aslinda spor yapiyordum daha hizli ilerlemek icin ozel hocayla calismaya basladim. Ilk gunden 2 saat spor yaptirdi. 4x15 her set. Agirlikla. Asiri squat yuklemesi 150 den fazla yaptirmistir. Idmanliyim deyince beni lisansli sporcu sandi;) iki gun sabrettim de azalma bile olmadi agrida. Supplement kullanmiyorum. Protein aldim sabah ogle aksam. Ama yemeyle duzelecek gibi degil. On basamak merdiveni 5 dakikada cikiyorum;) 
02 Mar 19 üye tarafından: aysee999
Demek ki kendin çalışırken bütün kasların çalışmamış, şimdi yeni çalışan kas grupların ağrıyor. ben kesinlikle beklemeni tavsiye ediyorum. ağrının tadını çıkart, bundan sonra sadece laktik asit ağrısı hissedeceksin şanslıysan 
02 Mar 19 üye tarafından: ismail_v
Çok geçmiş olsun Ayşe, umarım tez zamanda iyileşirsin.  
02 Mar 19 üye tarafından: Erol Egemen
@samuel evet kendim boyle asla calismadim. 20 dk kos 15 dakka eliptik az dolan gozune kestirdgin makinalarla biraz selamlas filan oyleydi benim spor😊😊 bi yarin olsun bakalim hafifleme olacak mi. Hoca da oyle dedi kaslar kendi kendini tamir etsin tavsiye etmiyorum ilac merhem filan. Agriyi bi insan nie ozler o ilginc geldi;))) 
02 Mar 19 üye tarafından: aysee999
@erol tesekkurler iyi dileklerin icin 
02 Mar 19 üye tarafından: aysee999
Gayet normal Ayse, yarin yine antreman yap agrinin ustune gececek 😄 Çivi çiviyi söküyor 😄 150 squat nedir bu arada ? 
02 Mar 19 üye tarafından: tulyy59
@tuly bugun ikinci gun olarak gene gittim spora aynen dediginia yaptim. Okudugum yerlerde de spora gidin hafif de olsa biseyler yapin yaziyordu. Sadece bacak bolgesi cok kotu. Diger taraflarda da var da gunluk yasamimi etkileyecek kadar degil. Ama bacak cok fena oldu. Isyerinde sikinti oldu. Herkes noldu diye soruyor. Sanki ameliyatli gibi geziyorum. Bacak bacak ustune atmam icin elimle kaldirip koymam gerekio o derece;) 
02 Mar 19 üye tarafından: aysee999
Ilk basladigim zamanlar 3 gun oturup kalkamamistim Ayse😄 Yine de antremana gidiyordum agrilara ragmen.. Agrinin olmasi guzel dogru vurgu yapilmis demektir...Ilerleyen zamanlarda agri olmazsa bunu dert edecek hale geliyoruz 🤣🤣 Neyi yanlis yaptim dusuncesi sariyor 🤣 Ip atlarken bilegimi burktum bacagimi kiramadan 4 gun yurudum hocami aradim bu halde salona mi geleyim dedim, kalk gel bir sey olmaz dedi gittim antreman yaptim o agriya ragmen gecti gitti..😄 
02 Mar 19 üye tarafından: tulyy59
@tuly aci esigim yuksektir. Ama is hayatimi etkledi maalesef. Biraz kosturmacali bir isim var. Hareket kabiliyetim kisitlandi. Ama ust uste 2ser saat antreman da saglikli degil bence. Araya 1 gun koymak lazim. 2gun gel 1 gun gelme dedi. 
02 Mar 19 üye tarafından: aysee999
Benim 3 saat surdugu zamanlarda oldu da Ayse, Ilk 1 yil 2 saatten asagi cikmadim Salondan, tabi bunda en az 45 dk yaptigim Kardiyolar da vardi...Dogrusu 1 saat Antreman. Sonrasi Kortizol hormonlari devreye giriyor o da antremani verimsiz kilar...Kardiyo da (her zaman agirliktan sonra yapilir) hiit ise 20-30 dk normal stabil hiz kardiyo ise maksimum 60 dk ideal zamanlamalardir.  
02 Mar 19 üye tarafından: tulyy59
glutamin takviyesi alabilirsin 
02 Mar 19 üye tarafından: mehmetalnc1
Ben gidip dikloron muscoril (Ağrı kesici+kas gevşetici )yaptırdım en son işe gidemeyecek durumdaydım geçmiyor bi hafta ağrısı 
02 Mar 19 üye tarafından: merves543
Tuly peki bisi sorucam daha once ders almadigim icin bilmiyorum. Mesela 20 dk cardio sonrasinda yarim saati sadece bacak, yarim saat sadece kol, yarim saat sadece gogus bolge bolge yaptiriyor. Ayni bolgeyi yarim saat calismak beni cok zorliuo. Bu dogru bi yontem mi? Sporda iki gundur boyle yaptirdi. Ikinci gunum zaten. 
02 Mar 19 üye tarafından: aysee999
Full Body mi yaptiriyor? Full Body ise 2 harekettir bolgeler😊 
02 Mar 19 üye tarafından: tulyy59
Ben de bilmiyorum ki ne yaptiriyor😊 dusman askerini esir almis gibi nefes aldirmadan calistiriyo. Kendisi vucut gelistirmeci. Program yazarsa burada paylasirim. Daha net olur.  
02 Mar 19 üye tarafından: aysee999
@merve agri kesici hemen etkisini gosterior mu? Ve uzun suruyor mu etkisi? 
02 Mar 19 üye tarafından: aysee999
Ayşe sen özel ders aldiğin hocayi yol yakinken birak ağirlik antrenmanindan önce kardiyo yapilmaz 
02 Mar 19 üye tarafından: ssawass

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


aysee999 Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.