28 Oca 20 üye tarafından: mehmet in the hood
|
Teşekküe ederim. 2 kaşık tadımlık, baklagiller çok dokunuyor bana.
28 Oca 20 üye tarafından: Besmevsim
|
İntoleransınız olabilir dilerseniz bir süre baklagilleri tamamen hayatınızdan çıkarıp bir deneyin
28 Oca 20 üye tarafından: mehmet in the hood
|
Uzın süredir hayatımda yoklar 😑
28 Oca 20 üye tarafından: Besmevsim
|
İntoleransınız olduğu şeyleri tamamen hayatnızdan çıkarmak çok mantıklı. Yeni yeni gündeme gelmeye başlayan bir konu ama gerçekten beslenmeyi aşırı bireyselleştirecek bir şey
28 Oca 20 üye tarafından: mehmet in the hood
|
2-3 gün boyunca sıkıntı çekmektense dokunanları saptayıp tüketmemek daha kolay zaten başka şansı da kalmıyor insanın :)
28 Oca 20 üye tarafından: Besmevsim
|
Aynen ve bu intolerensınız olan besinler diğer besinlerden de almanız gereken faydaları engelliyor. Diyelim süte intoleransınız var. Sütle yulaf lapası yaptınız yediniz. O yulafı da boşuna yemişsiniz gibi oluyor. Ben henüz tespit edemedim belki ilerisinde tahlil yaptırırım. Ama siz tespit etmişsiniz kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ederim
28 Oca 20 üye tarafından: mehmet in the hood
|
Tek tek tespit ettim uzun sürdü ama oldu :) yaklaşık 2 yıl kadar sürüyor
28 Oca 20 üye tarafından: Besmevsim
|
28 Oca 20 üye tarafından: mehmet in the hood
|
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık 😊
29 Oca 20 üye tarafından: rfctgv
|
Bunu alacaksın, enginarın üstüne koyacaksın.Ben gerçi kuru bakla ile de yapıyorum.Başka hangi gıdalara hassasiyetin var Derya ?
29 Oca 20 üye tarafından: ...Dream...
|
Yesilll💚💚 beş mevsimlkk hemi de 🤗🤗 Derya Afiyet olsundu
29 Oca 20 üye tarafından: hakay_
|
Yasemin çiğ sarımsak, üzüm sirkesi, buğday, yeşil fasulye, börülce, patlıcan biberin aşırısı, yer fıstığı ve kaju tüm baklagiller ve sütün aşırısı dokunuyor aklıma gelenler bunlar şimdilik.
29 Oca 20 üye tarafından: Besmevsim
|
Teşekkürler Hakay 😊 tadımlık yedim.
29 Oca 20 üye tarafından: Besmevsim
|
29 Oca 20 üye tarafından: Besmevsim
|
Ciddi gıda alerjilerinde de çapraz etkileşimler oluyor.Örneğin polen ya da belli ağaçlara alerjileri olanların bal kullanımda yaşadığı sıkıntılar gibi.Büyük ihtimalle sende de hassasiyet yaratan gıdaların içeriği etken maddeleri aynı ya da etkileşim içinde.
31 Oca 20 üye tarafından: ...Dream...
|