esmakayik Günlüğü, 29 Haz 20

fırınlanmış patates bir bardak ayranla

71 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Patatesi haşlayıp güzel bir püre yapsaydınız birazda sütle çok daha faydalı olabilirdi bence :) 
29 Haz 20 üye tarafından: SaglikicinFight
ablamızın hayatındaki tek sağlıksız şey bu değildir elbet :) damak tadımıza hangisi daha iyi geliyorsa ona göre beslenmek çok daha uygun olacaktır diyetin sürdürülebilir olması için. ayrıca makrolarını fırınlanmış patatese göre de ayarlamış olabilir.  
29 Haz 20 üye tarafından: FurkanGönenç
Fırınlanmış patatesin de sağlıksız olduğunu düşünmüyorum zaten patates sürekli tükettiğim bir yiyecek değil.Amacım kilo vermek olsa daha dikkat ederdim lâkin spor yaparak sıkılaşmaya çalıştığım için yememe aşırı zararlı gıdalar dışında dikkat etmiyorum. 
29 Haz 20 üye tarafından: esmakayik
patates yagin hepsini cekmis.😖 
30 Haz 20 üye tarafından: froyaliclaris
3 patatese 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullandım ve tabaktaki kadar yedim  
30 Haz 20 üye tarafından: esmakayik
Kaç ay diyet yaptın  
30 Haz 20 üye tarafından: l989637l
Belirli bir süresi yok iniş çıkışlarım oluyordu ama artık aralıklı oruç şeklinde kendimi çok zorlamadan sağlıklı besleniyorum  
30 Haz 20 üye tarafından: esmakayik
et ürünleriyle ayran yoğurt gibi şeylerin tüketilmesi tavsiye edilmiyor protein değerini düşürüyormuş sanırım bi araştırın isterseniz 
30 Haz 20 üye tarafından: Entropinate
protein değerini düşüreceğini sanmıyorum neden düşürsün ki, aynı eti yiyorsun sonuçta. ama ayranın içindeki şeker ve yağ miktarına dikkat etmek lazım, her gün iki öğünde ikişer bardak ayran tüketiyordum, 100gr. 3,5gr şeker olduğunu gördüm bir günde ayrandan 27 gram şeker aldığım manasına geliyordu, yoğurda döndüm :) 
30 Haz 20 üye tarafından: SirRoot
Güzel menü afiyet olsun. gayet sağlıklı ve temiz duruyor. Patates kompleks karbonhidrattır ve ayarında tüketildiğinden pirinçten farkı yok hatta bulgurdan daha yararlıdır. köftenin besin değerinde proteini daha az yağ oranı diğer proteinli besinlere göre daha fazla yağı vardır sadece. günlük makronu ayarlayabiliyorsan tüketilebilir. fırında pişen üründen çok zarar gelmez ama gidip kızartma yaparsan o iş sıkıntı.  
30 Haz 20 üye tarafından: Leventalbayrak
@leventalbayrak hocam patates bulgura göre ne açıdan daha yararlıdır? çünkü ben hem makrolara hem minerallere baktığım zaman bulgurun çok daha zengin bir besin olduğunu görüyorum. hatta pirincin de bulgurdan daha iyi olduğunu söylediğiniz sonucu çıkmış, beyaz pirinç de bulgurdan çok daha düşük besin değerine sahip değil midir? 
30 Haz 20 üye tarafından: SirRoot
evet gliesmik endeks olarak daha masum gibi görünse de bulgurun sindirimi daha sıkıntılıdır. pirincin çok çeşitleri var. basmati - yasmin - osmancık - baldo gibi. bunların hepsinin glisemik endeksleri farklıdır. şimdi çok kilolu yağlı biriysen basmati tercih etmen mantıklı ama atletik fit görünümlüysen baldo da kullanabilirsin.herkes karbonhidrattan korkuyor aslında ayarında kesinlikle tüketilmesi gereken bir besindir. tüketmede bir sıralama yapsam ; pirinç - patates - makarna - bulgur diye olurdu. burada şuna da dikkat etmek lazım. 100 gram çiğ pirinç = bulgur = makarna çiğ olarak eşittir. 100 gram çiğ pirinç : 400 gram çiğ patatese eşittir. makrolarınız da buna göre yer verebilirsiniz.  
30 Haz 20 üye tarafından: Leventalbayrak
makro ne demek nasıl ayarlıyorsunuz  
30 Haz 20 üye tarafından: ecrin2010
et ürünleri ile ayranin(sut ve süt ürünleri) tercih edilmemesinin sebebi ayranda bulunan kalsiyum, ette bulunan demiri bağlayıp vücutta emilmeden atılmasına neden olmakta buda demir eksikliği anemisini ortaya çıkarabilir 
30 Haz 20 üye tarafından: nesliey

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


esmakayik Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.