freckled_witch Günlüğü, 14 Nis 20

su orucu (otofaji)
7. gün :)
sadece su :) ilk defa çay kahve yok :)

1 kcal Yağ: 0,00g | Prot: 0,00g | Karb: 0,20g.   Öğle Yemeği:  Bitkisel Çay,  Su. devamı için...

39 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 36
Yorumlar 
Bravo ama naçizane tavsiyem Korona salgınında çok ta fazla yapmamak gerektiği kanısındayım. Zira ilk etapta kan değerleri düşüyor. Sonra yükselişe geçiyor. Allah korusun kan değerleri düşükken bu hastalığa yakalanırsa bağışıklık düşük olduğundan süreç kötü geçebilir. 
14 Nis 20 üye tarafından: sarikadir
bunu faydaları nedir? yani ne amacıyla yapıyorsunuz? öğrenmek için soruyorum biraz tehlikeli gibi geldi 
14 Nis 20 üye tarafından: goncakra
evde karantinadayım. İşe başlamadan önce bağışıklığı güçlendirmek için bundan daha iyi bi yol yok. Bu pandemi çok uzun sürecek. Bağışıklığı güçlendirmenin tam zamanı benim için. Bundan sonra böyle bi şansım olmıcak :( 
14 Nis 20 üye tarafından: freckled_witch
bi yerde okudum eskiden şu içerek sadece 30 gün kadar insanlar dayanıyormuş aslında yeme psikolojisi bize işte aşılanıyor yetmezsen vücut direncin düşer hasta olursun diye bizde yemeyince öyle olacağını düşündüğümüzden halsiz gibi oluyoruz öyle yazıyordu mantıklı aslında vücudun neye alıştırır inanırsan öyle yaşayabilirsin 
14 Nis 20 üye tarafından: kbr321
@gonjkk ben 3 yıldır ketojenik besleniyorum. Vücudum yağ yakmaya ve açlığa çok alışık :) 24 - 48 72 saat açlık denemelerim oldu. Daha önce de 5 günlük açlığı çok yaptım. En son 9 günlük açlıkta yaptım. Konuyla ilgili çok fazla araştırma yaptım. Çok okudum. Konuya ve sürece oldukça hakimim. 173 boyundayım aktif spor yapıyorum 57 kilo ile başladım. Amacım kilo olmadığı için kilo paylaşımı yapmıyorum.......... Allahü Teala ilk orucu Adem Aleyhisselam'a, sonra diğer peygemberlere ve ümmetlerine emretmiştir. Musa Aleyhisselam ve Ilyas Aleyhisselam 40 gün, İsa Aleyhisselam 60 gün hiçbir şey yemeden oruç tutardı. Abdülkadir Geylani 40 günde bir iftar ederdi. Bunlar efsane değil, kitaplarda anlatılan gerçeklerdir. Davud Aleyhisselam ömür boyu bir gün yer, bir gün oruç tutardı. Oruçların en ağırı olan ve Savm-ı Davud denilen bu oruç Peygamberimizin (s.a.v.) de en sevdiği oruçtur. Günde 250-500 gr.'dan fazla yemek birikinti oluşturur. Sürekli sindirimi denetlemek, metabolik atıkları uzaklaştırmak, atılamayanları depolamak ve görevli organları yönlendirmek bağışıklık sistemini çok meşgul ettiği için hastalıklara karşı direnç gösteremez. Oruç tutarken, yani bedene dışarıdan herhangi bir besin gelmediğinde bağışıklık sistemi sindirimle uğraşmaktan kurtulur, bütün gücünü vücudu temizlemeye yöneltir. Karaciğer ve bağırsaklardan dışkıyla, akciğerlerden öksürük ve nefesle; beyinden hapşırma, gözyaşı, kulak akıntısı ve geniz akıntısıyla; böbreklerden idrarla; kandan terle metabolik atıkları atmaya başlar. Bu ağır işin gerçekleşmesi sırasında çok enerji harcanır. Bu enerjinin temini için önce glikojen ve yağ depoları kullanılır..... Doktor Aidin Salih gerçek tıp adlı kitabından alıntı..  
14 Nis 20 üye tarafından: freckled_witch
@kbr321 kesinlikle katılıyorum :) bugün geldiğimiz nokta da insanlar ramazan orucu bile tutamaz hale geldiler. Dayanamıyorum diyorlar mesela. 3 ana öğün 3 ara öğün sürekli yiyorlar. Dünyanın yüzde 30'u obez. Ve bu rakam her yıl %100 artıyor. Yemediğini söylediğin zamanda sen delisin filan diyorlar :)) açlık nefsin en güzel kontrolü. Bunu yapmanın verdiği hissi duyguyu anlatmam mümkün değil :)) 
14 Nis 20 üye tarafından: freckled_witch
@çikolatayım ibn-i Sina 2 öğün sağlık 3 öğün hastalıktır diyor :) bunu uyguluyor musunuz? 
14 Nis 20 üye tarafından: freckled_witch
Merhaba, bir tıp öğrencisi olarak yaptığınıza kayıtsız kalamadım. Öncelikle anlamını su orucu olarak öğrendiğiniz otofaji kelimesi kabaca hücrenin yaşlı dokuların hücrenin içinden gelen bir uyarıyla kendi kendine yıkılması anlamına gelir. Vücudumuzdaki birçok döngüde önemi olan bazı besinleri vücudumuz kendisi üretemez, depo edemez.(Bunlar esansiyel besinlerdir.) Bu yüzden düzenli olarak alınmak zorundadırlar. Bu otofaji diyetini en fazla 36 saat yapmanız gerekir, 7 gün bunun için çok extrem bir süre. Vücudumuzu fazla tokluğa alıştırıyoruz kısmında haklısınız, fakat dediğimiz gibi bu bir alışkanlık, bir anda bitirilmemeli, kendinizi daha az yemeye alıştırmak istiyorsanız bunu yavaş yavaş azaltarak yapmalısınız ki vücut zamanla adapte olsun, bir anda şoka uğramasın. Özellikle bağışıklığımız çok güçlü olması gereken bu günlerde lütfen kendinizi zayıflamak uğruna tehlikeye atmayın. Sevgilerimle, sağlıklı günler dilerim. 
14 Nis 20 üye tarafından: s10akalan
freckled_witch dedikleriniz çok mantıklı geliyor fakat geçmişte f tipi cezaevi mahkumları da 30 günlük açlık grevine girmişler onlarınki de su orucunun aynısı ve beslenme yetersizliğinden dolayı wernicke-korsakoff adlı bir sendrom görülmüş. Bu sendrom da beslenme yetersizliğinden ve vücudun yakıtsız kalmasından dolayı mahkumların zeka geriliğine, hafıza kaybına sebep olan bir sendrom. Temel yetilerin yitirilmesine ve kişinin 3 yaşındaki bir çocuğun zekasına gerilemesine sebep oluyor. Vücutta ne kadar depolananlar kullanılsa da beyin 1. el enerji kaynağından mahrum kalıyor ve bu da fonksiyonlarını yerine getirememesine sebep oluyor. Yine de bir araştırın isterseniz, 5 veya 9 gün mantıklı geldi ama bir postunuzda bir ayı hedeflediğinizi söylemiştiniz, emin olamadım😕 
14 Nis 20 üye tarafından: goncakra
@s10akalan tşk ediyorum naçizane yorumun için. Cevabını verdiğim diğer yorumlarda yazdığım bir çok şeyi tekrarlamışsın. 173 boyunda ve 57 kiloyla başladım bu oruca aktif spor yapıyorum kesinlikle ve kesinlikle kilo verme amacım yok. Lütfen yorumları oku. Aynı tekrar tekrar yazmak istemiyorum ;) 
14 Nis 20 üye tarafından: freckled_witch
@gonjkk benim için endişelendin sanırım çok tşk ederim :) sana yazdığım yorumda yazdım. Çok okudum çok araştırdım. Sürece ve konuya fazlasıyla hakimim. Benim için endişelenme :) 
14 Nis 20 üye tarafından: freckled_witch
@freckled anlıyorum sizi bunu yapmak gerçekten büyük cesaret ister tebrikler. Ben orucu sahursuz tutarım hep tek öğün beslenerek hiç zorlanmıyorum ramazanda yürüyüş felan yapıyorum spor oruçsun diyorlar nasıl yapıyorsun yatarak hareketsiz kalınca daha çok zorlanıyorum aslında 
14 Nis 20 üye tarafından: kbr321
@freckled_witch okuyup araştırdığınız kaynakları benimle de paylaşır mısınız? Hangi makaleleri okudunuz? Bu diyetin çalışma mekanizmasını öğrenmek istiyorum doğrusu. 
14 Nis 20 üye tarafından: s10akalan
Sağlıklı beslenerek bağışıklığını güçlendirebilirsin böyle tehlikeli yollara girmene gerek yok yani evet açlıktan kimse ölmez ama açlığın vücutta oluşturduğu tahribatı tahmin bile edemezsin nerden biliyorsun dersen daha önce birebir şahit oldum bu süreçleri yaşayanları gördümki mesela açlık grevinde bile hergün belli miktarlarda toz şeker, tuz, karbonat, b vitamini kullanılır yaşamsal faaliyetlerini yerine getirebilmek için.  
14 Nis 20 üye tarafından: stjerneklart8
@s10akalan 5 yıldır sağlıklı beslenmeyle ilgileniyor okuyor ve araştırıyorum. Okuduğum herşeyin çetelesini çıkarmış olsaydım, yazardım. Senin de farkında olduğun gibi bu mümkün değil 😊😊 konu gerçekten ilgini çektiyse, araştırmacı bir tıp öğrencisi olarak güvenilir kaynaklara makalelere ulaşabileceğinden hiç şüphem yok 🥳🥳🥳 yine de bir kaç örnek veriyim : Dr. Aidin salih gerçek tıp. Dr David Perlmutter tahıl beyin. Dr. Can çiftçi ketofasting.. Canan karatayın kitapları..😊 
14 Nis 20 üye tarafından: freckled_witch
Ben 21 gün otofaji yaptım. Hiç bir komplikasyon yaşamadım ama diyorum. Bunu yapmak için bedenen ve mental olarak çok güçlü olmak gerekiyor. Çok şükür o zamandan bubyana hasta da olmadım. 
14 Nis 20 üye tarafından: sarikadir
@stjerneklart8 ben zaten sağlıklı besleniyorum 😊 ve bağışıklığım da güçlüdür😊 herkes kendine güvenip bunu söyleyemez ama bak ben söyleyebiliyorum. Kenkimden oldukça eminim çünkü. Bunu bir detoks arınma gibi düşün, organlarıma dinlenmeleri için küçük bi mola veriyorum sadece;) 
14 Nis 20 üye tarafından: freckled_witch
freckled; Musaadenle bir katkıda ben yapayım. https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-37539653 Hücrenin kendisini arındıran ve yenileyen mekanizmasına "otofaji" deniyor. Tabi bunun süresi kişinin sağlık durumuyla ve iradesiyle ilgilidir. Ayrıca bilinçli yapılmalıdır. 
14 Nis 20 üye tarafından: sarikadir
@sarikadir sen sonrasında yanlış yaptın. Sabırdız davrandın. En az 21 günde sıvı beslemeliydin. 21 günü 5 parçaya bölüp sulandırılmış meyve sebze suları ile başlayıp yavaş yavaş yağsız tuzsuz salata vs eklicektin. Şükür herhangi bir bağırsak sorunu vs yaşamadın. Aslında 21 i yapmayı çok istiyorum. Kendi rekorumu kırdıktan sonra duruma göre ilerlemeyi planlıyorum 🥳🥳🥳 
14 Nis 20 üye tarafından: freckled_witch
@s10akalan burda zaten herkes herşeyi biliyor. Kendinden başka kimsenin de hiç bir şey bilmediğini düşünüyor :) otofajiye ile ilgili yazılmış bir kitap tavsiyen varsa bekliyorum çok da memnun olurum. Yoksa lütfen cevap filan da yazma ve bu gereksiz polemik daha fazla uzamasın ;) 
14 Nis 20 üye tarafından: freckled_witch

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


freckled_witch Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.