aliceofwonderland Günlüğü, 22 May 17

Yogurt mayonez kekik soslu kasarli salatali falan tavuk - tabaktaki her seyle 400 kal

984 kcal Yağ: 49,17g | Prot: 107,99g | Karb: 35,51g.   Kahvaltı: Namet Hindi Füme, Az Yağlı Beyaz Peynir, Limon Suyu, Haşlanmış Yumurta, Pişmiş Yumurta Beyazı. Öğle Yemeği: Simbat Kabak Çekirdeği. Akşam Yemeği: Yeşil Yapraklı Marul, Sütaş Ayran, Bahçıvan Dilimli Light Kaşar, Sütaş Light Yoğurt, Light Mayonez, Tavuk Göğüs Eti, Domatesler. Aperatifler/Diğer: Whey Protein, Stevia, Yer Fıstığı Ezmesi, Pişmiş Yumurta Beyazı, Whey Protein, Stevia, Yer Fıstığı Ezmesi, Pişmiş Yumurta Beyazı, Whey Protein, Stevia, Yer Fıstığı Ezmesi, Pişmiş Yumurta Beyazı. devamı için...

36 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
mayonez kilo aldırır diye biliyorum ama :) 
23 May 17 üye tarafından: cikolataseverr
@cikolataseverr Doğrudur ama bunun sosunun içinde yoğurtla karışık 20 gr light mayonez var, dokunmaz o kadarı. :) 
23 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
afiyet olsun. birdahaki sefere mayonez dökmezseniz ileriye dönük yatırım olur. o tarz ürünler iştah kontrolünüzü kaybetmenize sebep olabilir. kalorisine aldanmayın. 
23 May 17 üye tarafından: nucromer
mayonez bildiğimiz yağ, kesinlikle yenilmemeli, sağlık açısından da önemli .. 
23 May 17 üye tarafından: ilhamigs
Önerileriniz için çok teşekkür ederim, ama ben low carb diyeti uyguluyorum ve besinlerimin çoğunu yağ ve proteinden alıyorum. Yağı kısmaktansa arttırmaya çalışıyorum yani. :) Mayonez de bu diyete dair tariflerde yer alan bir gıda. Yalnız sağlıklı olmadığı konusuna katılıyorum, zaten bu sebeple haftada en fazla 1-2 öğünde, 15-20 gram gibi miktarlarda sadece tat vermesi amacıyla kullanıyorum. Tekrar teşekkür ederim.  
23 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
@Aliceofwonderland, anladım, eğer ki fayda görüyorsanız bu diyetten bizde bilelim, üç aşağı beş yukarı hemen hemen bütün diyetler aynı yola çıkıyor, sanırım burada diyetten diyete süre farklı oluyor, bu diyetten hızlı sonuç alınıyor mu?  
23 May 17 üye tarafından: ilhamigs
@Aliceofwonderland, anladım, eğer ki fayda görüyorsanız bu diyetten bizde bilelim, üç aşağı beş yukarı hemen hemen bütün diyetler aynı yola çıkıyor, sanırım burada diyetten diyete süre farklı oluyor, bu diyetten hızlı sonuç alınıyor mu?  
23 May 17 üye tarafından: ilhamigs
@ilhamigs evet alınıyor. ama kimseye bişey söylemeyin. sopayla kovalıyorlar :D göbek ve çevresiyle başlıyor bu diyet, sonra eşit şekilde devam ediyor. daha da detaya girecek olursak uzun süre oldu ama yine bu tarz bir diyet uygularken insulin seviyem 3'ün altında çıkmıştı. Önümüzdeki günler tekrar gidicem merak ediyorum, güncel değeri paylaşırım. 
23 May 17 üye tarafından: nucromer
ok 
23 May 17 üye tarafından: ilhamigs
Ben kendi uyguladığım şekliyle 3 ayda yaklaşık 12 kilo verdim, öyle pek de dikkat etmedim aslında ve ayda 2-3 kere ağır kaçamaklarım oldu. Low carb'ın yanı sıra 5:2 diyeti denilen bir intermittent fasting türevini de uyguluyorum. Kısaca haftanın 5 günü normal kaloride yağ ve protein ağırlıklı, kalan 2 günü oldukça düşük kalorili (500-600 kalori, bunlara oruç günleri deniyor.) besleniyorum. Normalde karbonhidrat alımım ketoza girecek kadar düşük olmuyor, 100 gramın altında kalmak hedefim, ama 40-60 arası alıyorum genelde çok dikkat etmeden. Hız konusunda bir şey diyemeyeceğim, belki normal bir kalori kısıtlama diyeti yapsaydım da benzer sonuçlar alabilirdim. Başladığımda aklımda haftada yarım kilo vermek vardı, ama hemen hemen hiç zorlanmadan bundan neredeyse iki kat fazlasını kaybettim. Kendimi çoğunlukla mutlu, dinç ve tok hissettiğimi, canımın pek bir şey çekmediğini söyleyebilirim. Arada bir abur cuburlara falan özlem oluyor tabi, onu da çok nadir kendime izin vererek atlatıyorum. Yalnız 3 ayın sonunda geçtiğimiz hafta 5 günlüğüne kendimi kaybettim, ellerim titreyerek falan yemeklere saldırdım ne olduğuna bakmadan, ama oruç günlerimi bozmadım, sonuçta da 800 gr aldım. Bilgi olarak bunu da ekleyeyim dedim, artık benim iradesizliğim mi yoksa diyetin eksik bıraktığı bi şeylerin patlaması mı bilemiyorum. Şimdi moralimi bozmadan devam etmeye çalışıyorum, özetle böyle. :)  
23 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
aynı şeyi yapıyoruz o zaman. bende haftada 1 gün tek öğün yiyorum. oda ortalama 400 gram kadar kırmızı et oluyor. karbonhidratıda 50-60 gramı geçmemeye çalışıyorum. arada kuruyemiş sevdiğim için karb'ı 100 grama çıkarsamda tatlıdır pirinçdir hamurdur hiç bozmadım henüz. benimde 3 yıldan fazladır başla bıraklarla oldu. asıl performansım son 6 ay :) dediğiniz gibi herhangi bişey çekmiyo canım. farklı şeylere hasret duyabiliyorum. mesela soğuk suyla yıkanmış salatalık, havuç, marul gibi şeyler. çok ilginç değilmi? kaldı ki ben hamursuz ekmeksiz abur cubursuz bir gün geçirmeyen biriydim. anladım ki onlar ihtiyaç değilmiş. eksikliğini çekmiyorum. 
23 May 17 üye tarafından: nucromer
@aliceofwonderland bende low carb diyete giricem. ama kac gr karbonhidrt almaliyim onj bilmiyorum. bunu neye gore hesapliyoruz? ve ben gunde 150 gr protein ve 100 gr yag alsa geriye bayaa kalori acigim kaliyor ve bunu karbonhidrattan tamamlamak istesem yaklasik 250 gr karbonhidrat almam gerekiyor. low carb icin 250 gram fazla mi? 
23 May 17 üye tarafından: alkan52
@alkan52 İşin çok da uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla ketojenik diyet için günde 20-50, low carb için günde 50-100 net karb alınması gerekiyor. Net karb da alınan toplam karbonhidrattan liflerin çıkarılmasıyla bulunuyor. Lifler sindirilmediği ve kana karışmadığı için onları karbonhidrattan saymıyorlar :D Benim yabancı pek çok kaynaktan anladığım kadarıyla günde 50 gr karbonhidratı geçince ketoza (vücudun karb yerine yağ yakma durumu) girilmiyor. Ketoz içermeyen ama yine de düşük karbonhidratlı bir diyet için ise maksimum 100 gram geçiyor miktar olarak. 250 gram, eğer hedefiniz düşük karbonhidratlı beslenmeyse, oldukça fazla sanırım. 
23 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
@aliceofwonderland ben o zaman spora gidecegim gunler 100-150 gr aliyim o zaman. çünkü sporda yoruluyorum ve glikojen depolarim bosaliyor. spora gitmediğim gunlerde max 100gr olacak sekilde ayarlamaya çalışırım. bilgi icin teşekkürler yinede araştırmaya devam edicem 
23 May 17 üye tarafından: alkan52
Tabi ciddi spor yapıyosanız miktar artabilir bence de, ben pek spor yapmıyorum sadece hafif egzersiz yürüyüş evde yavaş dans falan anca, o yüzden öyle bi lüks tanımıyorum kendime. Düzenli spor varsa biraz arttırmak şart bence de. 
23 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


aliceofwonderland Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.