hyaykm Günlüğü, 05 Oca 18

Meyveler:
🤓🤓🤓

VARAN 1: Greyfurt
Turunçgillerin her biri sağlıklı. Ama greyfurt diğerlerine göre biraz ayrıcalıklı. Vitamin ve mineral zengini olması yanında greyfurtun insülin direncinin azalması ve kilo dengesinin kolaylaşması bakımından da ciddi yararları var. Düzenli greyfurt tüketiminin böbrek taşlarının önlenmesinde, kolesterol seviyelerinin dengelenmesinde, iştahın frenlenmesinde de işe yaradığı söylenebilir. Özellikle sabah kahvaltısında yarım greyfurt sağlığa iyi gelir.
VARAN 2: Elma
Elma güçlü bir vitamin, mineral ve antioksidan kaynağı. Bol miktarda posa, C ve K vitamini ve bazı B vitaminlerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca çok önemli bir antioksidan olan kuvarsetinden de çoook zengin. Kuvarsetin elmanın özellikle kabuk bölümünde bol bulunuyor. Bu nedenle iyice yıkanmış bir elmayı kabuğu ile birlikte yemek daha faydalı.
Yine bir diğer önemli doğal kimyasal pektin de elmada bol miktarda yer alıyor. Pektin, etkili bir kanser savar. Ayrıca bağırsaktaki “iyi bakterileri” yani “probiyotikleri” besleyen mükemmel bir prebiyotik besin.
VARAN 3: Limon
Bilinen en güçlü C vitamini kaynaklarından biri. Bilinen en güçlü alkalen besinler arasında da yine o var! Suyundaki sitrik asitin böbrek taşlarının önlenmesi ve tedavisinde etkili olabileceği biliniyor.
Diğer taraftan ılık bir bardak suya eklenen limon kan yağlarının ve basıncının dengelenmesinde, kalp sağlığının desteklenmesinde de işe yarayabiliyor. Bazı araştırmalarda yapısındaki bileşenlerin kilo almayı önleyebileceği de ileri sürülmüş. Kısacası “harika meyveler” listenize limonu da ekleyin.
VARAN 4: Nar
Nar mükemmel bir antioksidandır. Diğer taraftan çekirdeğindeki omega-5 yağı da (purnisik asit) mükemmel bir doğal ilaç. Narın vitamin ve mineral gücü de oldukça fazla. Kısacası “meyvelerin kralları” takımında nara da yer vermek boynumuzun borcu.
VARAN 5: Karpuz
A ve C vitaminlerinden zengin. Tıka basa kırmızı mucize likopen dolu. Kırmızının bittiği yerdeki beyaz bölüm ise damarlarınızın ya da cinselliğinizin dostu sitrulin kaynıyor.Karpuzun karetenoidlerden ve kukurbitasin E’den de zengin olduğunu bir kenara not edin ve kukurbitasin E’nin antitümör bir madde olduğunu da o notun yanına ekleyin.
VARAN 6: Zeytin
Zeytin bir meyvedir ve içindeki su dünyanın en lezzetli ve en faydalı yağını da içerir. Kalp hastalıklarından korunmada, kronik iltihapları önlemede, başta meme kanseri olmak üzere bazı kanserlerle mücadelede olağanüstü işlere imza atar.
Zeytinde sadece zeytinyağı yok. Çok güçlü bazı antioksidanlar da var. Özellikle siyah zeytin mükemmel bir antioksidan deposu. Zeytinin demir, bakır, kalsiyum ve E vitamininden de zengin olduğunu bir kenara not edin.
Özeti şudur:
Sadece kahvaltılarınızı değil, öğle ve akşam yemeklerinizde salatalarınızı zeytinle zenginleştirin.
VARAN 7: Muz
Sadece olağanüstü yüksek potasyum içeriği bile onu anında “ayrıcalıklı meyvelerden biri” haline getiriyor. Diğer taraftan yarı olgun yeşil sarı muz çok güçlü bir prebiyotik. Aynı zamanda tokluk hissi de veriyor. Kan şekerinin kontrolünü iyileştiriyor.
VARAN 8: Portakal
Portakal da greyfurt ve limon gibi güçlü bir flavanoid ve karetenoid kaynağı. Onun da sitrik asitten zengin yapısı böbrek taşı riskini azaltabiliyor. C vitamini zenginliği ise bağışıklığı destekliyor, demir emilimini kolaylaştırarak anemi problemini önleyebiliyor. Portakalda bol miktarda tiamin ve folat gibi vitaminler de var.
VARAN 9: Trabzon hurması
Trabzon hurması çok güçlü doğal molekülü barındıran bir meyve. Karetenoidlerden, vitamin ve minerallerden ve tabii ki posa yapılarından çok ama çok güçlü. Özellikle karetenoid gücü bu konuda pek ünlü olan mangoyu kesinlikle yolda bırakır.
VARAN 10: Hünnap
Hünnap her şeyden önce A ve C vitamini zengini. Ayrıca içinde bol miktarda kalsiyum ve magnezyum da var ki bu ikili kemiklerin ve damarların vazgeçilmezi.
Ayrıca güçlü posa yapısı nedeniyle kabızlık problemine de çözüm üretebiliyor. Hünnapın bağışıklığı güçlendirdiği belirtiliyor.

1566 kcal Yağ: 79,29g | Prot: 52,17g | Karb: 166,80g.   Kahvaltı: Haşlanmış Yumurta, Kuru Erik. Öğle Yemeği: Gözleme. Akşam Yemeği: Kıyma, Ispanak Yemeği, Ev Yapımı Yoğurt. Aperatifler/Diğer: Simbat Kabak Çekirdeği, Simbat Kabak Çekirdeği, Beyaz Leblebi. devamı için...
472 kcal Egzersiz: Kondisyon Bisikleti - 20 dakika, Apple Health - 23 saat ve 40 dakika. devamı için...

17 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Zeytinin meyve olduğunu bilmiyordum 😉 birara sakin kafayla okuyacağım çok nadir meyve tüketen biri olarak bakalım neler kaybediyorum🤔 
05 Oca 18 üye tarafından: serap_öğretmen73
Zeytin meyvemiymiş 😊 Kafamda yine deli sorular 😊 
05 Oca 18 üye tarafından: slnbyrm
Zeytin meyve mi? Zeytinyağı meyvesuyumu? 😂😂😂 
05 Oca 18 üye tarafından: hyaykm
4 -9 ♡  
05 Oca 18 üye tarafından: elifsucelik
Elmanın çeşidi farketmez değil mi kırmızı,sarı,yeşil? 
05 Oca 18 üye tarafından: Yaren_st
Yaren bunlar ortak özellikler Elif su trabzon hurmasi diger adi cennet hurmasi sevilmez mi? 👌👌👌 
05 Oca 18 üye tarafından: hyaykm
Burada yetiştiği için çok tuketiyorum hurma. kurusu ayrı güzel içi kahverengi elma gibi olanı da başka güzel. Burada yumuşak olan tüketilmiyor bu arada olgunlaşmadan koparip kurutuyorlar  
05 Oca 18 üye tarafından: bitter53
Ben de hunnap’i canakkalede tanidim. Doğduğum memleket Sivas ta hiyardan baska bir şey yetişmiyor. 😂😂😂 
05 Oca 18 üye tarafından: hyaykm
Bitter olgunlaşmadan kopartmalarının sebebi,olgunlaşmaya başladığında yağmur zarar veriyor hurmaya.E malum karadeniz bol yağmur..Birde kuşlar bayılır hurmaya delik deşik ederler.Bundan ötürü erken kopartırlar.Zamanla olgunlaşır kendisi.Nem olmayan bölgelerde kurusunu yaparlar.Karadeniz'de kurutulması zordur nemdem ötürü,bildiğin çürür ama kurumaz :D Bende kurusu mevcut :D 
05 Oca 18 üye tarafından: Dombili007
Hahaha memleketler yakinmis hocam o zaman. Hünnap kızıma pekmezini veriyorum ben eczaneden alıp. Keçiboynuzu derler o mu acaba? 
05 Oca 18 üye tarafından: bitter53
Bitter degil harnup galiba. 🤔🤔🤔 
05 Oca 18 üye tarafından: hyaykm
Dombili anladım şimdi neden burada yumuşak olmadığını 😊 Kayınvalidem de kurutur 1 poşet var bende de çok seviyorum. Çikolatalı olanı daha bı güzel ama geçti mevsimi 😔 
05 Oca 18 üye tarafından: bitter53
Ağustos Eylül arası 1 ay nem zirve yapar burada doğru hatta çürük ayı derler o zaman dilimine. Ekim'de filan kuruturlar ama tam kurumaz sonra kalorifer yanında kuruturlar  
05 Oca 18 üye tarafından: bitter53
Harnup bilmiyorum hocam bakicam hemen ne olduğuna  
05 Oca 18 üye tarafından: bitter53
Evet aynen çürük ayı der eskiler...Isıl işlem görmüş oluyor o zaman da :D Bizim oralardan sonra bakıyorum D.bakıra, 50 derece sıcaklığı görüyor burası ve nem çok düşük.Zaten buranın halkı yaz dönemi balkonlara asıyorlar patlıcanları biberleri :D bırak kurumayı,ben koşu bandını balkona yerleştirmiştim.Tuşları erimişti tatilden döndüğümde :D 
05 Oca 18 üye tarafından: Dombili007
Aa inanmıyorum yanmış resmen 😂 O kadar sıcağa dayanamam sanırım. Ama buradaki nem de çok rahatsız ediyor kaç yıl oldu hala alışamadım neme. Eriyorum resmen yüzde 82 oluyor bazen. Kuru patlıcan biber çok güzel oluyor ama oralarda ekşili filan yapıyorlar birde 👌  
05 Oca 18 üye tarafından: bitter53
cennet meyvesi isste adindan bile belli ☆♡ :) 
05 Oca 18 üye tarafından: elifsucelik

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


hyaykm Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.