svyda Günlüğü, 29 May 20

Arkadaşlar turşu ve turşu suyu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sağlıklı mı ? Kilo vermeye çalışırken tüketmek doğru mu? Ben jalepeno ve suyunu tüketiyorum.

764 kcal Yağ: 20,53g | Prot: 36,00g | Karb: 110,41g.   Kahvaltı: Tavuk Köfte. Öğle Yemeği: Yeşil Çay, Hurma. Akşam Yemeği: Makarna, Yoğurt Çorbası, Kellogg's Special K Karışık Meyveli. Aperatifler/Diğer: Yeşil Erik, Jalapeno. devamı için...

6 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Probiyotik açıdan çok zengin olan ev yapımı doğal turşular, tüketildiğinde birçok hastalığın oluşmasına engel olabilir. Özellikle bağırsak hastalıklarına iyi gelen doğal turşu içerdiği yararlı bakteriler sayesinde sindirim sıkıntılarının ortadan kalmasına yardımcı olur. Antioksidan kaynağı olan turşu, vücudun toksinlerden arınmasınada yardımcı olur. Şimdi gelelim turşu suyuna; turşu çeşitli sebze ve meyvelerin karıştırılmasıyla yapılır. Tuzlu ve sirkeli suda bekletilen bu besinlerin asitik özellikleri zamanla bu suya karışır. Uzun süre havasız ve güneşsiz ortamda bekletilerek tüketilir. Yöntemin amacı yazın tüketilen besinleri kışında tüketmektir. Eğer sağlıklı bir turşu yapım aşamalarından geçtiyse ve saklama koşulları uygunsa turşuda, suyuda faydalır. Ama bu koşullar sağlanmamışsa(doğal olmayan sebze meyve, ortam koşulu, sirke kalitesi, tuz miktarı) zamana bağlı oluşacak olan bu asitli turşu suyunun kalitesini etkileyecektir. Bu şartlar sağlanmışsa aşırı tüketmemek kaydıyla(tuz var sonuçta) tüketilebilir. 
30 May 20 üye tarafından: redrock46
Teşekkürler baya açıklayıcı olmuş  
30 May 20 üye tarafından: svyda
Rica ederim😊 
30 May 20 üye tarafından: redrock46

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


svyda Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.