BettyBettt Günlüğü, 02 Haz 20

Uzun zamandır spor yapıyorum, yediklerime dikkat ediyorum.Faydasını çok gördüm fiziksel ve duygusal olarak ama tartıda pek bir sonuç alamadım desem yeridir. Aynı zamanda yaklaşık 1 haftadır vegan ve şekersiz beslenmeye başladım. Sizin tavsiyeleriniz neler?

656 kcal Yağ: 25,99g | Prot: 14,48g | Karb: 96,31g.   Kahvaltı: Koska Keçiboynuzu Pekmezi, Ceviz, Yayla Chia Tohumu, Çilek, Muz, Kelly's Fitness Club Yulaf Ezmesi. Öğle Yemeği: Tatlı Kiraz. Akşam Yemeği: Bamya yemeği, Tatlı Salatalık Turşusu, Pişmiş Lahana Turşusu, Pirinç Pilavı. devamı için...

74 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 49
Yorumlar 
Kan değerlerinize baktırın bildiğim kadarıyla düşük değerler kilo verimini düşürüyor.Şekersiz beslenmek iyi gelicektir size meyvede bile şeker olduğunu unutmayın ve daha çok sabah saatlerinde tüketin.. başarılar diliyorum bol eksili günler 😊🌸 
02 Haz 20 üye tarafından: MaVi ~
Tartı olarak değil de incelme olarak bakın isterseniz kas yağdan ağır sonuçta 
02 Haz 20 üye tarafından: svyda
Şekersiz beslenmek olabilir ama vegan beslenmek eğer bir sağlık sorunun yoksa insan vücuduna uygun değil. Kaplana bak ne kadar kaslı ineğe bak ne kadar yağlı. İnsanın helal olan her besine belli oranda ihtiyacı var. 
02 Haz 20 üye tarafından: saglıklı.ol
Bence vücuttan vücuda değişir,vegan beslenen sporcular da var.İleride ben de vegan beslenmeyi düşünüyorum ama şu an için pek elverişli değil mutfak bana değil aileme ait olduğu için:)Genel olarak insanın alabileceği protein ve yağ k.hidrat bitkilerde de var zaten..herkese iyi ve sağlıklı akşamlar💫⭐ 
02 Haz 20 üye tarafından: stans dreams
Yanıt veren herkese teker teker çok teşekkür ediyorum. Aynadaki görünüm çok daha önemli farkındayım ama tatmin olamıyorum bazen çabalarımı düşününce. Vegan beslenme beni olumlu yönde etkiliyor, bu konuda şüphem yok. Tekrardan teşekkürler. 
02 Haz 20 üye tarafından: BettyBettt
vegan beslenme etik açıdan da çok iyi, umarım devamını yetirirsiniz. bunu bir diyet olarak değil yaşam hakkı için yaparsınız.  
02 Haz 20 üye tarafından: bsr666
Kas kazanınca tartıda azalma olmaz mı 
02 Haz 20 üye tarafından: yuzbel
Hayır yağdan daha ağır kas o yüzden artmış bile gözükürsün ama vucütta incelme olur kilolu gözükmezsin  
02 Haz 20 üye tarafından: svyda
Öyle düşünürsek sebzeler de canlı onların da yaşam hakkı var 💚 hayvanlara eziyet etmeden helal daire de hayvansal gıdalar tüketilir dünyayı yakıp yıkmadan bizlerin faydalanması için yaratılmış içindekiler. Aynı zamanda et yemek etik açıdan uygun değil dendiğinde Kuran'daki kurban ibadetiyle çelişilir. Herkesin inancı kendime yargılamak değil amacım ama Müslümanım diyen veganlığın felsefesini benimsemekten, veganın demekten ziyade en azından et tüketmeyi çok sevmiyorum dese daha iyi olabilir. Herkesin bünyesi farklı mesela bana laktoz şişkinlik yapıyor nispeten az tüketiyorum. Yanlış anlaşılmasın herkesim inandığı değerler kendinedir. Ben düşüncemi açıklama amaçlı yazdım. Kalp kırmak, üste çıkmak vs gibi bir şey için değil. 
02 Haz 20 üye tarafından: saglıklı.ol
Buarada evet kas yağdan daha ağır bazen inceliyorsun ama kilon azalmıyor  
02 Haz 20 üye tarafından: saglıklı.ol
Sağlıklı. Ol yorumun için teşekkür ederim. Dinle veganlığı kıyaslamak bana mantıklı gelmiyor. Et tüketmiyorum demedim zaten. Direkt vegan besleniyorum dedim. Ayrıca Allah’a da inanıyorum. Et yemek farz değil. Kur’an ayetlerinde veya herhangi bi yerde et ve süt ürünleri tüketmeyen bizden değildir gibisinden bir şey denmemiş. Veganım bir müslümanım. Kime ne? 
02 Haz 20 üye tarafından: BettyBettt
Dinle veganlığı kıyaslamadım bildiğim kadarıyla veganlığın ana felsefesi hayvanlar yenmemeli onların yaşam hakkı için gibi bir düşünce. Yani insana hayvan eti zarar verirden ziyade canlılar yenmesin düşüncesi. Bu da İslamdaki Kurban ibadetiyle çelişiyor (İslamda da hayvana eziyet Günahtır). Yani ana felsefesi İslam ile bağdaşmıyor. Ayrıca böyle düşünülürse bitkilerde canlı fakat eziyet etmeden tabiki tüketilebilir. Ben de çok vakıf değilim fakat alt düşünce ve felsefeyi bilmeden benimsememek gerek. Sizin yememeniz kendinizi böyle daha iyi hissetmenizle alakalıymış. Umarım bedeniniz için iyi olanı bulursunuz. 🎀 
02 Haz 20 üye tarafından: saglıklı.ol
Veganlığın hayvanlar kesilmemeli felsefesi Kurban ibadeti (hayvanlara eziyet edilmeden) ile çelişiyor. Et tüketmeyen bizden değildir gibi bir şey yok tabiki. Bence anlatabildiğimi düşünüyorum. İyi akşamlar dilerim. 
02 Haz 20 üye tarafından: saglıklı.ol
Şu veganlara karşı bitkilerde canlı argümanı artık eskimedi mi??? Bunu hayvanların merkezi sinir sistemlerinin olması ve acı duyması fakat bitkilerde acı hissinin söz konusu olmamasını idrak ederek aşabiliriz bence. 
02 Haz 20 üye tarafından: bbyygg
İslamı usullerce kesimde hayvanlar acı duymamaktır. Ayrıca hayvanların yaşam hakkı var ise ki vardır fakat eziyet edilmedikçe insanın yararlanmasında bir behis yoktur. Hayvanların yaşam hakkı varsa bakın yaşam hakkı yani canlı olma durumu bitkilerin de vardır çünkü onlar da canlılar. Haricinde bunu burda tartışmak değil amacım sadece İslamdaki kurban ibadetiyle veganlığın hayvanların usulune uygun da olsa kesilmemesi felsefesi çelişiyor. Sadece eğer müslümanım deniliyorsa o konuya biraz dikkat edilmeli gibime geliyor o anlamında söyledim. Konuyu deşme veya tartışma amacında değilim. Zaten hepimiz gerek İslam'da yenilecek besinler ve nasıl yenileceği veya Veganlık felsefesini birçok kaynaktan araştırabiliriz. İstediğinize inanabilirsiniz, istediğime inanabilirim. Sağlıklı günler diliyorum. 
02 Haz 20 üye tarafından: saglıklı.ol
Bir dönem vegandım. Vicdani olarak rahattım ancak insanın alıştığı bir damak tadı var. Sürekli onu arıyor. Bir de sürekli aynı şeyleri yiyordum çoğu da karbonhidrat içerikliydi. O yüzden pek sürdürülebilir olmadı benim için. Ama mutfakta biraz yetenekliyseniz benim gibi zorluk çekmezsiniz diye düşünüyorum. İnsanların Fast food gibi sağlığa çok zararlı yiyeceklere çok fazla tepki vermeyip veganları öcü görmeleri de tuhaf geliyor. Şimdiden size kolaylıklar diliyorum. Umarım her şey güzel olur :)  
02 Haz 20 üye tarafından: cikolatasever
O zaman şöyle yapalım. İslami usullerce seni keselim, umarım acı duymazsın. Bitkilerin canının yandığını söylüyorsun. HAYVAN KESİLİRKEN NİYE CANI ACIMASIN DELİ MİSİN NESİN YA 
02 Haz 20 üye tarafından: BettyBettt
Çikolatasever teşekkür ederim 💞 
02 Haz 20 üye tarafından: BettyBettt
Kadirfitness aynen  
02 Haz 20 üye tarafından: BettyBettt
Deli değilim Kurban bir ibadettir ve bunu belirttim üzerine söylediklerinizde saygı bekliyorum. Ben size nasıl saygılıysam yorumlarınızda saygı bekliyorum. 
02 Haz 20 üye tarafından: saglıklı.ol

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


BettyBettt Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.