RabişDemay Günlüğü, 21 Haz 21

Besinler pişmeden önce mi piştikten sonra mı tartılmalı 🤷🏻

1070 kcal Yağ: 60,91g | Prot: 41,47g | Karb: 99,09g.   Kahvaltı: Vişne Reçeli, Ispanaklı Börek, Haşlanmış Yumurta, Siyah Zeytin, Migros Az Yağlı Beyaz Peynir, Salatalık (Soyulmuş). Akşam Yemeği: Nohut Yemeği, Buono %85 Kakao Bitter Çikolata, Tatlı Kiraz. Aperatifler/Diğer: Vanilyalı Gofret (Yüksek Yağ), Ülker Pötibör Bisküvi, Tadım Çekirdek. devamı için...
1691 kcal Egzersiz: Google Fit - 24 saat. devamı için...

10 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 24
Yorumlar 
Ben çiğ, pişmeden tartıyorum. Ama makro takibini çok sıkı yapmayacaksan çok büyük sorun değil çiğ pişmiş farkı  
21 Haz 21 üye tarafından: 》Betül《
Ama bu işi profesyonel ve kafa karışmadan yapmak istersen çiğ daha iyi duydum çoğu yerde. Yemekleri yapmadan önce tartarsın, bana daha kolay geliyor 
21 Haz 21 üye tarafından: 》Betül《
Çiğ tartılmalı pişmiş ağırlık hiçbirşey ifade etmez. 
21 Haz 21 üye tarafından: seyfi43
çiğ tartılmalıdır aldığınız besinleri 
21 Haz 21 üye tarafından: h6.
besinleri pişmeden önce tartmak daha iyidir  
21 Haz 21 üye tarafından: Mete_19
pismeden tartmalisin, piserken su tutacak ve agirligini daha fazla gosterecek  
21 Haz 21 üye tarafından: marsiye
proteinler (tavuk) pişirilerek, karbonhidratlar pişirilmeyerek (makarna pirinç) 
21 Haz 21 üye tarafından: burakrates
Teşekkür ederim bende artık öyle yapmaya başlayayım 
21 Haz 21 üye tarafından: RabişDemay
Burak yanlışın var dostum proteinler pişirilmeden tartılmalı 
21 Haz 21 üye tarafından: KevinLevronee
Savaş Cebeci'den daha iyi mi bilecen reis 
21 Haz 21 üye tarafından: burakrates
Savaş cebeciyi bilirim severim sayarım ama, bununla alakalı çok fazla makalaler okudum. Yıllarını adamış insanlardan bahsediyorum. Bilimlere dayanarak konuşmak gerekir. 
21 Haz 21 üye tarafından: KevinLevronee
Eee ben napacam şimdi😂 
21 Haz 21 üye tarafından: RabişDemay
pişirirken kullandığın su miktarı ve pişirme sırasında kaybedilen su çok değişken olabileceği için besinleri çiğ haliyle tartmalısın. 
21 Haz 21 üye tarafından: efeemre55
200 gr bir tavukta misal 40gr protein bulunurken piştikten sonra 130 gr civarı oluyor, ama besin değeri halen 40gr? Ayrıca Savaş Cebecinin bir tablosunda yazan notu bırakayım şuraya; Proteinler pişirilmemiş ağırlıkta, karbonhidratlar pişirilmiş ağırlıkta ölçülmeli çünkü karbonhidratlar (makarnalar) zaten pişmiş ürünler.  
21 Haz 21 üye tarafından: KevinLevronee
Herşeyi çiğ tartmalısın yani ham haliyle. 
21 Haz 21 üye tarafından: _ataberk
peki uygulamaya damı çiğ değerlerini gireceğiz yani çiğ bulguru tarttık diyelim 200 gram bundan çok pilav çıkar kalorisidir yükselmezmş 
21 Haz 21 üye tarafından: goksunur1
Bulgur olarak mı giriyorsun uygulamaya? Önemli olan bu. Bulgur pilavı olarak giriyorsan zaten pişmiş formuyla pilav haliyle koymuş oluyorsun. 
21 Haz 21 üye tarafından: KevinLevronee
Biraz uygulama dışında da kafanızdan hesap yapmalısınız, koyduğunuz yağı ve ya malzemeyi uygulama nasıl bilebilir? Standartlara göre uygulamada yazan besin değerleri. 
21 Haz 21 üye tarafından: KevinLevronee
Beastmodeo ya katılıyorum standart hesap yapıyor uygulama. 
21 Haz 21 üye tarafından: _ataberk
Bence siz karıştırıyorsunuz. Cenk Hoca "Çiğ mi pişmiş mi ölçülür" videosu dakika 1:20 itibariyle dinleyin 
21 Haz 21 üye tarafından: burakrates

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


RabişDemay Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.