Büyükse 4, ortaysa 6 adet havuç
1 avuç ufalanmış ceviz
2 yk bal, pekmez, hurma özü, keçiboynuzu özü veya agave (tatlı sevme durumuna göre arttırıp azalt)
1 tk tarçın
1 tk tereyağı
Hindistan cevizi
Havuçları rendele, tavaya at, tereyağını ekle. Suyunu çekmeye yakın cevizi, tarçını ekle. Ilımaya bırak. Ilıyınca tatlandırma amaçlı bal vb ne koyuyorsanız ekle. (bal ve pekmeaz asla ısı ile temas etmemeli pişirilmemeli, tehlikeli)
Hepsini karıştırın harç haline gelsin.
Soğuyunca elle şekil verip hindistan cevizine bula. :)
Fit olmasın dersen, bal pekmez yerine 3 yk şeker ve 20 adet ufalanmış petit beurre bisküvi ekliyoruz.
22 Ara 21 üye tarafından:
Lady L.