Malzemeler
500 gr çiğ ıspanak
750 gr istiridye mantarı
1 kuru soğan
1/3 çb zeytinyağ
2 yumurta
3 yk süzme yoğurt
1 kase ezine peyniri
1 kase kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Kekik
✨ Soğanı küçük küçük doğrayıp tavaya alın, yağ ile kısık ateşte kavurmaya başlayın,biraz yumuşayınca, doğranmış mantarları ekleyin.
✨Mantar suyunu salıp çektikten sonra, Ispanağı ekleyip kapağı kapalı şekilde arada karıştırarak kavurun.
✨Ayrı bir kapta yumurta ve yoğurdu çırpın.
✨Üzerine beyaz peyniri ufalayın ve tuzu ekleyin.
✨Tavadaki harç soğuyunca içerisine yumurtalı karışımı ekleyip karıştırın.
✨Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir borcam ya da fırın kabına harcı dökün.
✨Tüm yüzeyi kaplayacak şekilde üzerine kaşar rendesini serpiştirin.
✨180 derecede üzeri kızarana kadar 25-30 dk pişirin. Ilıyınca dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun 😋
09 Mar 22 üye tarafından:
glzelf