abartach Günlüğü, 27 Tem 17

kahvemi içer giderim.

1008 kcal Yağ: 64,78g | Prot: 90,28g | Karb: 15,10g.   Kahvaltı: Şekersiz Türk Kahvesi. Öğle Yemeği: Yeşil Acı Biber, Kızılay Doğal Maden Suyu, Tavuk Göğüs Eti, Takita Stevia, Yeşil Çay. Akşam Yemeği: Tahsildaroğlu Ezine Klasik Beyaz Peynir, Namet Macar Salam, Pınar Go Atıştırmalık Dil Peyniri. Aperatifler/Diğer: Ülker İçim Süt, Keten Tohumu, Kayısı Çekirdeği, Simbat Ceviz İçi, Simbat Badem İçi, Şekersiz Türk Kahvesi, Bim Selsüt Tam Yağlı Çörekotlu Peynir. devamı için...
2282 kcal Egzersiz: Yürüme (Yavaş) - 3/kph - 1 saat ve 40 dakika, Masa Çalışmaları - 12 saat, Dinlenme - 2 saat ve 20 dakika, Uyku - 8 saat. devamı için...

16 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Ben de içip gidicem 😊 
26 Tem 17 üye tarafından: ilksen06
afiyet olsun :) yine ben bi sorum olucak :) şimdi eti kemiğiyle beraber haşladım. süzdüm kemikleri etleri ayrırdım :) eti yicem suyu içicem :) ama değerler. haşlanmış ete ait ve suyuna ait değerler neler. normalde karbonhidrat olmayan ette haşlanınca karbo mu oluyor? anlam veremedim ya da et suyunda :( @nucromer bu arada kemikler böyle ilikli kemikler.. bi de haşlamadan kalan yağı ayırınca onu diğer yemeklerde kullanma konusunda ne önerirsin? o yağ ne kadar sağlıklı ya da sağlıksız? biz bu ketojeniği öğrenicez ama öğrenene kadar da senin başını baya bi şişircez gibi :) @abartach sevgiler saygılar ;) 
27 Tem 17 üye tarafından: freckled_witch
etsiz sadece ilikli kemik vardır kasapta. kesip kenara ayırıyorlar. etle beraber yapılanda var zaten gavurda birine stock birine broth diyor :D kan testlerini 1.5 2 ayda bir yaptır. kolesterol ve triglesirit filan bişiler var orada artış varsa hayvansal gelenleri azltıp zeytinyağına filan kaydırırsın. ben ilik suyunu etsiz kemik ile yapıp ardından sürahilerle dolabta bekletiyorum. iliktende epey yağ çıkıyor. ama kalıp dondurunca görümüyor. sürahide üste çıkıyor. hatta katı yağ olark çıkıyor. onları ayırıyorum içmiyorum ama atmıyorum evdekiler için yaptığım yemeklere pilavlara katıyorum . 4 saat başında beklemişim atarmıyım. tavuk suyunuda kemikten yapıyorum . tavuk eti olmazsa o jölemsi olay okadar olmuyor. ardından 2 etsuyunu birleştirip kalıba bardaha koyabilirsiniz. 2 tane ızgara tavuk alınsa yendikten sonra kalan iskelet yetiyor. ama göğüs etleride yenmiyor ya onları koymayın suya. .. yaptığınız su hazır süzgeçten geçirip şu anda koyun sürahiye kaldırın dolaba . yağı ayrılır. et problem değil çiğ et yazsan yine çok fark yapmaz.  
27 Tem 17 üye tarafından: abartach
haşlamada patates olur soğan olur. et suyu nun bizdeki listede karşılığı yok. gavurlara baktım biraz sonra bizim listeye bakyım. bitek yazdığım tavuk bulyon konsome yakın geliyor. onuda 240 yazıp yarım bardak yapıyorum. 
27 Tem 17 üye tarafından: abartach
biz katı maddeleri ayırdığımız için karb bardakta 1 gram altındadır. yazın ben vaktim oldukça cevaplarım. uzman değilim başımdan geçenleri yazarım ama.  
27 Tem 17 üye tarafından: abartach
Kemik suyu hazırlarken mutlaka haşlama suyunun miktarına bağlı olarak sirke koyarım.Kemikteki bileşenlerin suya geçişini sağlaması açısından.Broth hazırlayanlar en az bir saat bekletir.Jelatin için tavuk ayağı da eski tariflerde sıkça rastlanılır ve kırsal kesimlerde kullanan çoktur. Bir ara organik tavuk çiftliğinden 2 kilo ayak almıştım temizleyip defreeze atmıştım.Tebi kimseye göstermeden piştikten sonra o ayaklar yokedilir her zaman ve temizlemesi inanılmaz meşakkatli.Cidden sadece çocuk sevgisi yaptırır bunu.kasaplarda uyanmış bu kemik işine kilosu bizim buralarda 12 lira😂eskiden bedava verirlerdi. 
27 Tem 17 üye tarafından: suzanalinna
aynen kasaptan kemiği bende parayla aldım :) yanına et de ekledim :) sirkenin 10 gramında yaklaşık 1 gram karbonhidrat var değerleri bozmıcak bir şekilde eklenebilir belki :) tane karabiberli ve körili zerdeçallı filan deniyorum :) her gün 2 bardak :) bir bardağı ortalama 1 gram karbonhidrat olarak mı saymalıyım @abartach ;) anlayışın sabrın ve özenli cevapların için teşekkürler ;) 
27 Tem 17 üye tarafından: freckled_witch
tarife hiç karışmıyorum zaten :D fırına atarlarmı sirke yada limon koyarlarmı hangi sebzelerle kaynatırlar kaç saat kaynatırlar internette çok tarif var. benim tavsiyeler yemekler için değilde aslında bardak ile içilebilecek kıvamda çok yağlı yada çok koyu jöle kıvamında olmayacak kemik ve tavuk kemiği suyu için. mineral eksiğini tamamlamanın en kolay yolu. benim kasaptada 8 lira kilosu ilikli kemik.  
27 Tem 17 üye tarafından: abartach
sirkeden korkma zaten 1 kaşık olacak oradan 10 bardak çıkacak 0.1 karb olur bardakta sirkeden gelen. yada yarım limon suyunu sık kendinide at içine. asitli olsunda . ama sirke elma eniyisi diyorlar. katacağın sebzelerde suda erimeyecek cinstense 1 bile çıkmaz karb.  
27 Tem 17 üye tarafından: abartach
yağına dikkat et daha çok. yağını soğutup üstten al. o yağ heapta yok günde 2 bardak ta 10 15 gram yağ hesaplarını bozabilir ve if yapacaksan bozulur.  
27 Tem 17 üye tarafından: abartach
soğutup yağını aldım ;) sonra ısıtıp soğutup bi daha aldım :)) ahahahaha gram yağ bırakmadım :) 18 saat if yapıyorum emeğe yazık olur :) yağı almak kolay işte, bu haşlama ette çıkan karbonhidrat korkuttu beni :) diyorum ki hiç bişiy eklemeden sadece tuzla pişirilen ilikli kemik suyunda 200 gram için ne kadar karbonhidrat hesaplamalıyım? vee ayrıca aramosı için sebze eklersem 3 4 saat kaynayan suda komple erir gider ve ifi bozacak karbonhidrat çıkar sanırım.. sadece baharat ve sirke ve tuzdan başka bişiy ekleyemeyiz malesef :) di mi @abartach 
27 Tem 17 üye tarafından: freckled_witch
maydanoz . kokusunu seviyorsan kereviz katabilirsin. havuç kat bütün olarak at istersen. erimez bunlar. patates olmaz ama. soğanda 2-3 arpacık yada 1 ortaboy soğanı 2yeböl at kısık ateşte pişecek karıştırılmadığından hiçbiri erimez. merak etme karbdan zararın olmaz.  
27 Tem 17 üye tarafından: abartach

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


abartach Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.