hyaykm Günlüğü, 25 Ara 17

Yine kesip saklamak isteceyeceginiz bir yazi

Baharatlar:
🤓🤓🤓

LAVANTA / Eğer vücudunuzda stres ve sıkıntı sonrası oluşan bir kilo fazlalığı varsa yemeklerinizi lavanta ile pişirmelisiniz. Lavantanın stres giderme, azaltma özelliği bulunuyor. Özellikle et yemeklerine harika bir tat katan lavantanın kokusu sinir sistemine iyi geliyor. Bu sayede vücudun abur cubur isteğini de bastırıyor. Yani lavantalı ızgara et yemeğinden sonra canınız bir paket patates cipsi çekmeyecek.

TANE BİBERLER / Toz karabiberleri bir kenara kaldırın ve kendinize biber öğütücü satın alın. Tane karabiberleri yediğiniz her şeye gönül rahatlığıyla koyun. Tane karabiberin içerisindeki piperine maddesinin bel çevresindeki yeni yağ hücrelerinin oluşumunu engellediği biliniyor.

HARDAL TOHUMU / Hardal tohumu, metabolizmayı hızlandıran turpgiller ailesinden bir sebze olan hardaldan elde ediliyor. Bu tohumlar pişirmeye uygundur. Özellikle ete çok yakışan hardal tohumlarını dilerseniz tane hardal sosu olarak da tüketebilirsiniz. Göbek bölgesindeki yağları yakmanıza yardımcı oluyor.

MAYDANOZ / Tüm yemekleri süsleyen, sofraların baştacı maydanozu çiğ tüketmeye gayret edin. Yemeklerin içine katmaktansa limon sıkarak salatasını yiyin. Çiğ olarak yemeklerden önce ve sonra tüketildiği takdirde metabolizmayı hızlandırıyor. Aynı zamanda karaciğer fonksiyonlarını düzenleyerek yağlanmanın önüne geçiyor.

TARÇIN / Kilo vermek isteyenlerin her an yanında taşıyabileceği bir baharat. Tarçın, hücreleri glukozla dolduruyor ve bu sayede insülini düşürüyor. İnsülin direnci kilo problemi olan insanların en büyük problemlerinden biridir. Bunu önlemek için şeker koyduğunuz her şeyi tarçınla değiştirin. Yoğurtla, sosların içerisinde, içeceklerinizle birlikte tüketin ve yağları parçalayın.

ZENCEFİL / Mide ve sindirim sistemi için mucizevi etkileri var. Bağırsaklar için yakıt görevi görüyor ve düzgün çalışmalarını sağlıyor. Sindirim problemi yaşayan insanların en majör sorunları genellikle kilo sorunları oluyor. Çünkü sindirim çalışmayınca sistem de düzgün çalışmıyor. Özellikle soslara ve et yemeklerinize zencefili ekleyebilirsiniz.

MUTLULUK BAHARATI MUSKAT / Doğal ağrı kesici özelliği olan muskatı stresli olduğunuzda sakinleşmek için kullanabilirsiniz. Uyku kalitesini yükseltiyor. Bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Kek, kurabiye, puding gibi karbonhidrat açısından zengin besinlere az miktarda ekleyebilirsiniz

KIRMIZI BİBERLE YAĞ YAKIN / Acı tadını veren kapsaisin maddesi metabolizmayı hızlandırırken, besin değeri yüksek ürünlerle tüketildiğinde tüm gün tok kalmanıza yardımcı oluyor ve yağ yakımına sürat veriyor. Yüksek antioksidan içeriğiyle kanser riskini düşürüyor. Bağışıklılığı kuvvetlendiriyor. Kalp ve damar kalitesini arttırıyor. Göz sağlığınız için de önemli.

SİNDİRİMİN DOSTU KEKİK / Doğaki en zengin antioksidanlardan biri olan kekik, kelimenin tam anlamıyla sindirim sistemi dostu. Kan yağlarını azaltıcı etkisi de biliniyor. Kekiğin içerdiği karvakrol maddesinin, tümörlerin gelişimini yavaşlattığını gösteren araştırmalar var.

CİNSEL İSTEKSİZLİĞE KARANFİL/Antiseptik özelliğiyle mikropları öldürmede etkili karanfil, aynı zamanda iyi bir ağrı kesici. Ağız kokusuna iyi geliyor. Cinsel hormonları üzerindeki olumlu etkisi var. Çay demliklerinize üç-dört adet karanfil atmanız sakinleştirir.

KARACİĞER DOSTU ZERDEÇAL / Karaciğerin yıllar içinde azalan yenilenme gücünü destekliyor. Özellikle yağlı gıdaların sindirilmesine katkıda bulunan (safra akışını arttırarak) bu baharat, et yemeğinin olduğu öğünlerde mutlaka kullanılmalı.

1575 kcal Yağ: 70,32g | Prot: 71,89g | Karb: 171,21g.   Kahvaltı: Tam Buğday Ekmeği, Omlet Yumurta veya Peynirli Karışık Yumurta, Kayısı. Öğle Yemeği: Pişmiş Yeşil İp Fasulye (Taze Olandan), Ezogelin Çorbası. Akşam Yemeği: Sütlaç, Nohut Yemeği, Mevsim Salata. devamı için...
594 kcal Egzersiz: Apple Health - 24 saat. devamı için...

34 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 43
Yorumlar 
bu nacizane bilgiler için teşekkür ederiz 😂 
25 Ara 17 üye tarafından: Bahar.06
Doktor Bey anladık tamam, lavantayı gözümüze sokmak için her yolu denemene gerek yok😂😂😂 Sarı kantoron çayı içen arkadaşla isyanlardayız😂 
25 Ara 17 üye tarafından: EllissaA
Tuba harikadin 😉 İlkbahar ne denek lafi olmaz ☺️ Elif bana o lafi soylemeyecektin. 😂 
25 Ara 17 üye tarafından: hyaykm
Diplomanı sorgulamadık yahu nedir bu alınganlık😂😂😂 
25 Ara 17 üye tarafından: EllissaA
Ben saksi degilim 😂😂😂 
25 Ara 17 üye tarafından: hyaykm
Saksı olsaydın kesin lavanta yetiştirirdik sende😂 
25 Ara 17 üye tarafından: EllissaA
erken yatmanin faydalari elossapirasssa formunda :) 
25 Ara 17 üye tarafından: isil1306
Tatlım😘😄 
25 Ara 17 üye tarafından: EllissaA
Sanada günaydın Işıl 😊 
25 Ara 17 üye tarafından: EllissaA
Faydalı paylaşım tebrikler Hakan 
25 Ara 17 üye tarafından: fitbaba
gunaydin guzel kisss :)) 
25 Ara 17 üye tarafından: isil1306
yazı telofonda suruklerken (uzun diye okumaya usenip) direk karanfili horunce kayditma cubugunu durdurma isteği :D 
25 Ara 17 üye tarafından: irfan keklikçi
Gidip aktara iş cıkışı Muskat alıyim bari. 
25 Ara 17 üye tarafından: slnbyrm
Uzerimden geçinme elif 😂 İsil yine isil isil 😊 Fit ✌🏼 İrfancan karanfil eken bilir 🎼 Selen hanimcigim 😂 
25 Ara 17 üye tarafından: hyaykm
naptım ki tba63 kacıyorsun :) aşkolsun kırıldım 
25 Ara 17 üye tarafından: irfan keklikçi
Can irfancan Seviliyorsun hem de cok 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 
25 Ara 17 üye tarafından: hyaykm
tuba:) 
25 Ara 17 üye tarafından: isil1306
ne guzelmissin sen tuba siyah beyaz fotolara bayiliyirum 
25 Ara 17 üye tarafından: isil1306
tuba resme tiklayinca renkleniyorsun cok acayip:))) 
25 Ara 17 üye tarafından: isil1306
Biraz soguk ama resim buzlu buzlu 😂😂😂 
25 Ara 17 üye tarafından: hyaykm

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


hyaykm Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.