🌼 Handan 🌼 Günlüğü, 30 Ara 17

Evde böyle bir vitamin var. D vitamin eksikliğim yok sadece bir kaç puan düşük çıktı. Kullansam zararı olabilir mi ? Kullanan var mi ? Sanki vitamin her halükarda faydalı gibi geliyor...

16 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 21
Yorumlar 
Handan d vtamini kan degerin kaç? 🤓🤓🤓 
30 Ara 17 üye tarafından: hyaykm
27.8 normalde en düşük 30 olması lazımmış. Doktor normal dedi ama bide kötü gribim. Belki faydası olur dedimdi 😇 
30 Ara 17 üye tarafından: 🌼 Handan 🌼
Aslinda kagitta yazana inanma 50 ile 100 arasi normali D vitamini Aslinda hormon Asil kayangimiZ güneş Elinde tuttugun vitamini bol su ile tok karnina icebilirsin. 🤓🤓🤓 
30 Ara 17 üye tarafından: hyaykm
Ne bilim ya fazla falan olursa vucuda zararı olur diye korktum. Gribe iyi gelir mi peki. ? 
30 Ara 17 üye tarafından: 🌼 Handan 🌼
Fazlasi zarar. Su an hastalıgini gecirecek tek sey zaman, istirahat, bol sivi. Geçmiş olsun 🙏🙏🙏 
30 Ara 17 üye tarafından: hyaykm
Teşekkür ederim Hakan çok sagol 😊👍 
30 Ara 17 üye tarafından: 🌼 Handan 🌼
🤗🤗🤗 
30 Ara 17 üye tarafından: hyaykm
İnşallah hemen gecer 😊 bendede var eksikliği handan bi destek için hap alıyorum diğer vitaminlerde var immunace diye bağışıklığıda güçlendiriyormuş. İçinde d vitaminindende var. Onuda araştırabilirsin. 
30 Ara 17 üye tarafından: slnbyrm
Kapalı havalarda kullanabilirsin 
30 Ara 17 üye tarafından: godhatesusallhm
Yüksek düzeyleri toksik etki yapabilir. Ara ara ölçümlerini de yaptırmalısın. 
30 Ara 17 üye tarafından: Dr-acula
O ilaç sadece d vitamini değil kalsiyum da içeriyor. bu yüzden kalsiyum değerini yükseltebilir ve vücuduna istenmeyen etki oluşturabilirsin ben kullanma derim onun yerine çok rahatsız hissediyorsan belki doktorundan d vitamini isteyebilirsin. d vitamini gribe de çok etkisi olmaz. 
30 Ara 17 üye tarafından: ezgiasc
geçmiş olsun 😊 
30 Ara 17 üye tarafından: ezgiasc
Devit 3 Ampul alıp, kırıp bir dilim ekmeğin üzerine dökerek kullanabilirsiniz. Tüm eczanelerden tedarik edebilirsiniz, Ayda bir defa kullanabilirsiniz. D vitamini eksikliği vücudun bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen bir vitamin ve pek çok hastalığa davetiye çıkartabiliyor. Doğal yollardan sadece güneş ışığı ile alınabilir, kış aylarında vücudun sentezlemesi daha zor. Geçmiş olsun. 
30 Ara 17 üye tarafından: hasantav
Aslında su d vitamini konusunu çok merak ediyorum, Türkiye'de her ikinkisiden birinde varmış bu eksiklik diye bir haber duydum,ne kadar doğru bilemem ama mesela bu ilaclar işe yarıyor mu?Bunu kullanıp sonra tekrar değerlerine baktiricakmisin? 
31 Ara 17 üye tarafından: seckingungormez
D vitamini birçok kişide eksiktir. ama şöyle bir durum var. D vitamininin fazlası vücuttan atılmaz yağ olarak depolanır. yani o alacağınız tablet D vitamini ihtiyacından fazlasını karşılarsa vücutta depolanabilir. 
31 Ara 17 üye tarafından: gfboquzhan1907
İlaç hoş değil doğal yöntemlerle en iyisi 
31 Ara 17 üye tarafından: fitbaba
Herkes doktor bu sitede :))  
31 Ara 17 üye tarafından: EllissaA
ellisa doktor iyi yine sağlıkla öneri veriyor 😃 problem sahte hocalarda 😁 tek bildikleri şeriat 😂😁 
31 Ara 17 üye tarafından: Yüksel82
Arkadaşlar d vitamini güneşe çıkınca otomatik olarak cilt tarafından sentezlenir günlük 10 dakika yeterli güneş olmadığı zamanlar için de depolanır (örnek kış mevsimi) eğer eksiklik varsa önce yükleme tedavisi yapılır sonrasında da küçük dozlar halinde günlük alınabilir ya da güneş mevcutsa güneş banyosu yeterli olacaktır. Bu vitaminin Yüksek dozlarda alınması durumunda kalsiyum tuzlarının böbrek taşı oluşumuna sebep olabileceği unutulmamalı. Handan hanıma gelince o ilaçtaki d vitamini oranı idame dozundadır yani yüksek bir doz değil alınabilir bir zararı da olmaz, kış ayı için de güneşin eksikliğini bir nebze yerine koyabilir. 🙂 
31 Ara 17 üye tarafından: skywolf23
Evet beklediğim cevap geldi. Teşekkürler skywolf 😊 @slmbyrm teşekkür ederim. İmmuneks ogluma kullandım bi ara baya iyi bir vitamin. Ama kendime kullanmaya fırsatım olmadi. Sanırım ben bunu o suda çözünen grip icin olan vitaminlerle karıştırdım. Gerek yoksa zaten vucuda yuklemenin de anlami yok. 
31 Ara 17 üye tarafından: 🌼 Handan 🌼

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


🌼 Handan 🌼 Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.