Erol Egemen Günlüğü, 05 May 18

Ketojen Diyet: Ben bunu ilk defa duydum, olası merak eden arkadaşlar için bulduğum bir makaleyi paylaşayım dedim. (Devamı yorumda) Ketojenik diyet ya da keto diyeti, vücudu adeta bir yağ yakım makinesine dönüştüren düşük karbonhidrat diyetlerinin genel adıdır. Ketojenik diyetlerin kilo verme, sağlık ve performans açısından pek çok yararı bulunurken, kimi zaman başlangıç aşamasında yan etkileri olabilir.

Ketojenik diyetler, Atkins diyeti ya da LCHF (düşük karbonhidrat, yüksek yağ) gibi diğer düşük karbonhidrat diyetleri ile benzerdir, çünkü bu diyetlerin tümü ketojenik özellikler taşır. LCHF yani düşük yağ diyetleri ile ketojenik diyet arasındaki temel fark, ketojenik diyetlerde protein alımının kısıtlı olmasıdır.

Ketojenik diyetler, vücudu ketozis moduna sokmak için tasarlanmıştır. Sağlık ve kilo vermenin yanı sıra, fiziksel ve zihinsel performansı arttırmak için vücudun ihtiyaç duyduğu gerekli ve yeterli keton seviyesine ulaşmak mümkündür.

1050 kcal Yağ: 62,17g | Prot: 89,30g | Karb: 30,32g.   Kahvaltı: Karışık Yeşil Salata, Sigara Böreği, Bahçıvan Taze Kaşar Peyniri, Haşlanmış Yumurta. Öğle Yemeği: Tavuk Nuggets. Akşam Yemeği: Dimes Osmanlı Şırası, Dana Bonfile (Yağsız, 0.5 cm Yağ İçeren). devamı için...

9 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Giriş: Ketozis nedir? Ketojenik diyet adındaki “keto”, bu diyetin vücutta “keton” (1) adı verilen küçük enerji molekülleri üretimini sağlamasından gelir. Ketonlar, kan şekeri yani glikozun az olduğu zamanlarda kullanılan alternatif bir enerji kaynağıdır. Ketonlar, çok az karbonhidrat tükettiğinizde ya da az miktarlarda protein aldığınızda; karaciğerlerde yağ kullanılarak üretilir. Sonrasında beyin de dahil olmak üzere vücudun tüm organları için enerji kaynağı olarak kullanılır. Beyin her gün yüksek miktarda enerji kullanan bir organ olmakla beraber, yağı direk kullanamaz. Beyin için enerji kaynağı, ancak glikoz ya da ketonlar olabilir. Ketojenik diyet uyguladığınızda, bütün vücudunuz enerji kaynağını değiştirir ve neredeyse yalnızca yağ kullanarak çalışmaya başlar. İnsülin seviyesi oldukça düşer ve yağ yakımı büyük oranda artar. Vücudun, yakım için yağ hücrelerine ulaşması kolaylaşır. Bu durum, özellikle kilo vermek için mükemmel bir fırsattır. Ketojenik diyetlerin daha az gözle görülür faydaları da bulunmaktadır; daha az acıkmak ya da vücuda istikrarlı bir enerji kaynağı sağlamak gibi. Vücudun keton ürettiği moda, ketozis denmektedir. Ketozis moduna geçmenin en hızlı yöntemi fasting de denilen oruç tutmaktır; yani hiçbir şey yememek. Ne var ki sonsuza kadar aç kalmanız da mümkün değildir. 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
Kimler ketojenik diyet uygulamamalı? Ketojenik diyetler pek çok kişi için güvenli bir beslenme planı olmakla birlikte, bazı özel durumlarda dikkatli olmak gerektirebilir: İnsülin ya da ilaç kullanımı gerektiren diyabet hastalarında, Yüksek kan basıncı için tedavi gören kişilerde Emziren kişilerde. 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
Ketojenik diyet uygulanırken neler yenilmeli? Aşağıdaki tabloda ketojenik beslenirken yiyebileceğiniz besinleri görebilirsiniz. Tablodaki rakamlar, 100 gramdaki net karbonhidrat miktarını göstermektedir. Ketozise ulaşmanın en önemli koşulu, karbonhidrat tüketimini durdurmaktır. Günde 50 gramın altında net karbonhidrat almanız ketozise girmek için yeterli olurken, ideal rakam 20 gramdır. Ne kadar az karbonhidrat alırsanız, diyetiniz de o kadar etkili olacaktır. 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
Şunları yemeyin: Ketojenik diyetlerde yememeniz gerekenleri nişasta ve şeker bakımından zengin gıdalar ve nişastalı yiyecekler (ekmek, makarna, pirinç ya da patates gibi) olarak özetleyebiliriz. Çünkü bu besinler, karbonhidrat bakımından zengindir.şekerli yiyeceklerin yanı sıra ekmek, makarna, pirinç ve patates gibi nişastalı yiyeceklerden de tamamen uzak durmanız gerektiğini görebilirsiniz. Ketojenik diyetlerde, düşük karbonhidrat diyetlerinin temel kuralları geçerli olmakla birlikte, diyetiniz protein değil yağ bakımından zengin olmalı. Diyetinizi, vücudunuzun enerji kaynaklarını %10’un altında karbonhidrat (ne kadar az, o kadar iyi), 15-25% arası protein (ne kadar az, o kadar iyi) ve %70 oranında yağlar olacak şekilde kurgulayabilirsiniz.  
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
Ne içmeli? Peki ketojenik diyetlerde ne içmeli? Su harika bir seçenek, kahve ve çay da öyle. Tabi ki ideal olanı içeceklerinizin şekersiz olması. Çay ve kahvenizi az miktarda süt ya da krema ile tüketebilirsiniz; zaman zaman bir kadeh şarap da içebilirsiniz. Ketojenik diyet uygularken ne kadar az karbonhidrat alırsanız, diyetiniz kilonuzu ve kan şekerini etkisi o kadar büyük ölçüde etkileyecektir. Keto diyeti, çok sıkı bir düşük karbonhidrat diyetidir ve oldukça etkilidir. 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
Kilo verme etkisi Ketojenik diyetler vücudunuzu adeta bir yağ yakımı makinesine dönüştürdüğünden, tabi ki kilo vermenizde oldukça etkili. Ketojenik beslenirken insülin seviyeleri büyük oranda düşüyor ve yağ yakımı hızlanıyor. Böylelikle açlık hissetmeden kilo vermeniz için ideal şartlar oluşuyor. 20’den fazla bilimsel araştırmanın sonuçları, ketojenik diyetlerin kilo vermede diğer diyetlerden etkili olduğunu gösteriyor. 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
Ketojenik diyetlerin faydaları Ketojenik diyetlerin yukarıda sayılanların yanı sıra pek çok faydası bulunuyor. Örneğin, düşük karbonhidrat diyetlerinin kan basıncını normalleştirerek daha az akne oluşumunu desteklediğini ve migreni kontrol altına aldığını biliyor muydunuz? Ketojenik diyetler ve düşük karbonhidrat diyetleri: Midenizi rahatlatır, Kan basıncını dengeler, Akne problemini azaltır, Mide yangısını azaltır, Migren ataklarını azaltır, Tatlı krizlerini azaltır, Polikistik over sendromuna iyi gelir, Beyin kanserinin tedavisinde yararlanılabilir. Ayrıca Alzheimer, Parkinson ve kanser gibi yaygın ve tedavisi zor hastalıkların tedavisinde de yararlanılmaktadır. 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
Ketojenik diyet mi deneyim birde kadir sence 😊 
05 May 18 üye tarafından: çileekkk
Oksijen diyeti dene bence, 0 kiloya kadar ulaşmak mümkün :) 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
Bugün benden göründü sana hep dalga geçip durdun benimle  
05 May 18 üye tarafından: çileekkk
ketojenik diyetin zararları da var mı araştırma da 
05 May 18 üye tarafından: musluksuyu
Musluksuyu: Ketozisin potansiyel yan etkileri Şeker ya da nişasta alımını bir anda durdurduğunuzda, vücudunuz bu duruma alışana kadar bazı yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Ketojenik diyetin yan etkileri genellikle birkaç gün süren, hafif şiddetli problemler olmakla birlikte, bu etkileri azaltmanız da mümkün. Ketozisin yan etkilerini azaltmak için ilk seçeneğiniz karbonhidrat alımını günden güne yavaşça azaltmak olabilir. Yine de çoğu zaman bir anda bırakmak daha etkili oluyor. Şekeri ve nişastayı hayatınızdan çıkarmak, birkaç gün içinde dahi kilonuzda gözle görülür bir fark olmasını sağlıyor. İlk anda giden kilolar genellikle ödem olsa da, başlangıç için iyi bir motivasyon kaynağı. 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
Sıkı bir ketojenik diyete ilk başladığınızda şu yan etkilerle karşılaşabilirsiniz: Keto flu Ketojenik diyet uygulayan kişilerde şimdiye kadar en sık görülen yan etki, keto flu da denilen başlangıç semptomları. En sık görülen keto flu semptomları: Baş ağrısı Yorgunluk Baş dönmesi Mide bulantısı Gerginlik Vücudunuz yeni beslenme düzenine alıştıkça bu semptomların etkisi azalırken, etkiler genellikle bir hafta içerisinde tamamen kaybolur. Bu aşamada yağ yakımı da hızlanır. Keto flunun başlıca nedeni, karbonhidrat bakımından zengin olan yiyeceklerin vücuttaki ödemi arttırıyor olması. Yüksek karbonhidratlı besinleri tüketmeyi bıraktığınızda, ödemle birlikte böbreklerinizden yüklü miktarda su ve tuz atılırken, normalden daha fazla tuvalet ihtiyacınız olacak. Özellikle ilk hafta içerisinde yoğun olarak hissedilen bu durum, yukarıda saydığımız şeylerin de esas sebebi. Keto flunun etkilerini, daha fazla sıvı ve tuz alarak minimize edebilirsiniz. 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
Ketoziste iken karşılaşabileceğiniz diğer sorunlar Ketozise girdiğinizde, keto flunun yanı sıra, şu sorunlarla da karşılaşabilirsiniz: Bacak krampları, Kabızlık, Ağız kokusu Kalp çarpıntısı Performans düşüşü Tıpkı keto fluda olduğu gibi, bu sorunları da daha fazla su ve tuz alarak çözebilirsiniz. Daha az karşılaşılan yan etkiler Gut Safra kesesi problemleri Geçici saç dökülmesi Yüksek kolesterol Alkol toleransında düşüş Kaşıntı 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
baş ağrım baş dönmesi halsizlik bir kaç gündür mevcut kabızlık diyete başladığım dan beri var biraz düzeldi ama . yalnız bu diyeti yapmıyorum. 
05 May 18 üye tarafından: aliyeess
Yapıcak misiniz bunu  
05 May 18 üye tarafından: musluksuyu
Bende bacak krampları yaşamıştım özledim o günleri doğru yoldaymisim desene 🙏 
05 May 18 üye tarafından: musluksuyu
valla okuyunca sanki benim uygulamam buna benziyor gibi geldi ama programa sadece et yazsam bile min %30 karbonhidrat yazıyor o yüzden ben biraz ikilemdeyim. Eğer tükettiklerim bunu karşılıyorsa ki öyle görünüyor bence yapabilirsin. öğünlerde tüketilen miktarlarda %40 civarı azalma var sadece. karbonhidrat içerenlere karşı net kırmızı çekin diyor. benim şu anda her düzenli hobi amaçlı içtiğim elmalı soda var, arada da meyve. onun dışında yemeyin tablosunda gösterdiği şeyleri zaten net yemiyorum. 
05 May 18 üye tarafından: Erol Egemen
vaadleri çok cazip ama bana gelmez 😆 
06 May 18 üye tarafından: haksendur

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


Erol Egemen Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.