fat.3458 Günlüğü, 09 Tem 19

karpuz peynir kavun

1900 kcal Yağ: 97,01g | Prot: 65,80g | Karb: 205,27g.   Kahvaltı: Eti Browni İntense, Sarı Tatlı Mısır, Çay (Demlenmiş), Salatalık, Domatesler, Ekici Lokum Kıvamında Beyaz Peynir, Keskinoğlu Yumurta, Yeşil Zeytin, Roka Marulu, Havuç. Öğle Yemeği: Buffa Manda Yoğurdu , Biber Dolması. Akşam Yemeği: Kayısı, Sarı Tatlı Mısır. Aperatifler/Diğer: Ülker Bitter Çikolata %60, Ülker Saklıköy Sütlü Kremalı, Etli Bezelye, Salatalık. devamı için...
1951 kcal Egzersiz: Koşu - 10/kph - 1 saat, Dinlenme - 15 saat, Uyku - 8 saat. devamı için...

49 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
peynirin göz göz duruşu çok şık 🥰💃 
09 Tem 19 üye tarafından: yega50
delikli peynirlerde gram negatif bakteriler cok fazladir (e coli vs) .bu sebeple bir peynir alirken en az ne kadar deliksizse onu alin derim.Halk arasinda delikli peynir guzel denir ama isin icine girince kendi gozlerimle gordum bakterileri 😳🙂 
09 Tem 19 üye tarafından: vettek
Yega tesekkur ederim 
09 Tem 19 üye tarafından: fat.3458
Vettek mikrobiyoloji mi okudun nasil boyle bir kanıya vardin isin icine girince diyorsun da ondan sordum. Bir de delikli peynir herkes iyi der demek ki yanlmisiz bu zamana kadar😂 
09 Tem 19 üye tarafından: fat.3458
Ben de tam hangi peynir bu delikli peynirler çok lezzetli oluyor diyecektim ki okuduklarımdan sonra vazgeçtim 😳 vettek gerçekten mi ya 😧 
09 Tem 19 üye tarafından: p.sarigul
Yazın vazgeçilmezleri Afiyetler olsun fat 👍 
09 Tem 19 üye tarafından: p.sarigul
Sarigul tesekkur ederim ama peyniri yediklten sonra pisman oldum soylenenleri duyunca :)) 
09 Tem 19 üye tarafından: fat.3458
E.coli mi? Peynirde mi? 😮 Ben bunu neden okudum 😶🤢 
09 Tem 19 üye tarafından: rfctgv
Rfctgv ne demek istedin anlamadim. Delikli peynir de var diyor arkadas. Diger peynirlerde yok ki deliksiz olanlarda.  
09 Tem 19 üye tarafından: fat.3458
İçme sularında e.coli varsa kanalizasyon karıştığı düşünülür mesela 😶 "Gıdalarda koliform mikroorganizmaların bulunması; kötü sanitasyon koşullarının, yetersiz veya yanlış pastörizasyon uygulamalarının, pişirme ve pastörizasyon sonrası tekrar bulaşma olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir." Böyle birşey okudum şimdi. 
09 Tem 19 üye tarafından: rfctgv
Peynir çok güzel duruyor sağlıksız olsa jerry yemezdi😂 Hep delikli peynir izleyerek büyüdük biz🤣 Afiyet olsun🤗 
09 Tem 19 üye tarafından: Hüsoooo
Vettek acil dön ve bizi rahatlat 🤦‍♀️peynirden soğudum resmen 😪 
09 Tem 19 üye tarafından: yega50
Kars gravyeri,mihaliç ve bazı tulum peynirlerde de gözenikli yapı bulunur ,bunlar peki ?😀 
09 Tem 19 üye tarafından: ...Dream...
Rctgv o zaman bu delikli peynirler kotu pastorizasyon mu oluyor  
10 Tem 19 üye tarafından: fat.3458
Hüsoo smdi bende arastrdm az haklilik payi var 
10 Tem 19 üye tarafından: fat.3458
Yega ve dream malesef dogru galiba. Kars peyniri de kotu fermantasyon o zaman 
10 Tem 19 üye tarafından: fat.3458
keske sizi uzmeseydim 😔 evet ben veteriner teknikeriyim ve sut ve peynir analizlerini iyi bilirim.cunki birkac yilim peynir analizi yapmakla gecti.buyukbas hayvan ciftliginde calisiyordum ve peynir uretimine baslamislardi.bu sebeple gorunce bilgilendirmek istedm. 
10 Tem 19 üye tarafından: vettek
Peki deliksiz peynirlerde bu bahsettiğiniz bakteri durumu yok mu? 
10 Tem 19 üye tarafından: rfctgv
cogunlukla yok ancak bazi firmalr katki maddesi koyarak dogalliktan uzaklastirip bi sekilde urun cikartiyolar.mesela antibiyotikli sut kullanan ve peyniri cok lezzetli olan firma bile var hemde deliksiz 
11 Tem 19 üye tarafından: vettek
Teşekkürler 😶😶 
11 Tem 19 üye tarafından: rfctgv

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


fat.3458 Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.