yelda76 Günlüğü, 11 Ara 17


1297 kcal Yağ: 68,43g | Prot: 55,59g | Karb: 125,27g.   Kahvaltı: Çay (Demlenmiş), Zeytinler (Küçük-Ekstra Büyük), Kaanlar Beyaz Peynir, Kiraz Domates, Yeşil Zeytin, Salatalık (Soyulmuş), Ekmecik Kepekli Ekmek. Öğle Yemeği: Ekmecik Kepekli Ekmek, Cacık, Mercimek Çorbası. Akşam Yemeği: Kaanlar Beyaz Peynir, Kırmızı Mercimek Çorbası, Bulgur Pilavı, Turşu. Aperatifler/Diğer: Gold Fıstık Ezmesi, Simbat Kuru Kayısı, Simbat Kabak Çekirdeği, Simbat Kuru Kayısı, Dut Kurusu, Bitkisel Çay. devamı için...
1784 kcal Egzersiz: Pilates - 1 saat, Google Fit - 23 saat. devamı için...

19 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 21
Yorumlar 
50 gr. kabak çekirdeği de mi yemeyelim 😊 
11 Ara 17 üye tarafından: yelda76
gerçekten dimi ama ya😁😀😊 
11 Ara 17 üye tarafından: Yüksel82
ye tabi ya atın ölümü arpadan 😎 stres olacağına 50 gram kabak çekirdeği ye vallahi daha iyi. ben destekcinim 👍👍 
11 Ara 17 üye tarafından: vdb41
kabak çekirdeğinin zararı nedirki :D kaçamak olarak görmüyorsunuz bunu değilmi? :D 
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
@abartach bu besin değerlerine göre beslenmeyi yeni yeni öğreniyorum, hani kuruyemiş yağlı, fazla yemeyin kilo aldırır vs. bunlar hep önceden aklımda kalanlar.. Gerçi bu sistemi öğrendikten sonra çoğu şeyi yanlış bildiğimi fark ettim.. Bakalım, kabak çekirdeğinin de bir zararı yok gibi görünüyor en azından miktarı ayarlarsak, öyle değil mi?  
12 Ara 17 üye tarafından: yelda76
bütün mesele kalori ilk sırada kalori. kaloriyi nereden neyden aldığımız kilo verme ye ilk sırada etki etmiyor. 
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
2000 lazımsa 1700 alan kişi zayıflar. 
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
2. sırada önemli olan makrolar yağ karbonhidrat protein. vücudumuz herşeyin fazlasını yağa çeviriyor saklıyor. demekki yağ zararlı olsa vücudumuz herşeyi ete yada patatese çevirir saklardı. 
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
spor yapan yaptığı spora göre protein yaptığı spor türüne görede yağ karb almalı. günlük yaşamdada yaptığı efor a göre ayarlamalı. 1 saat koşan kişi yağ tercih ederken ağır kilo altına girecek sporcu karb alabilir. denge kişiye işine yada seçtiği yaşam tarzına bağlı. 
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
3. sırada sağlıklı olması için bu makrolar nereden geliyor. mikrolarda sıra 
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
ekmek makarna pilavlar patates. bunlar çöp gıda. bunların yerine sebzeler bakliyatlar gibi. et muhakkak ama sadece tavuk yerine arada deniz ürünü kırmızı et olması gibi. sağlıklı gıdalar tercih etmek 3. sırada ama sağlıklı biçimde kilo vermeyede almayada uzun vadede en etkili olan 1. sırada olan budur.  
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
4. sırada zamanlama var . yemeği kaç öğün hangi sırayla ne kadar yemeli. önem sırası 4. sırada . günde 6 öğün yemekle tek öğünde hepsini yemek arasında fark çok çok az. kilo almaya vermeye etkisi ilk 3 sıra yanında hiç. herkesin inandığının aksine 6 öğün yemek metabolizmayı hızlandırmaz. aksine sindirim sisteminizin çılgınlar gibi çalışmasını hiç dinlenememesi demek. günde 1 yada 2 öğün yemekte işkembemiz rahat bir nefes alır ve vücut enerjisini olması gereken yerler için harcar. mesela beyin için :D 
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
5. sırada ek gıdalar var . 3. sıradaki sağlıklı beslenme ve 2. sıradaki makro dengesi varsa ek vitamin ek mineral almaya gerek yok. 2.3. tamamsa. üstüne birde 4. sırada günde 18 saat yemek yenmiyorsa detox suları yeşil çaylar filanda hikaye dir. dinlenme süresince zaten karaciğerimizin böbreğimizin vs. görevi detox yapmaktır.  
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
abartach cok guzel ozetledin guzel bir bilgi oldu bu anlattiklarindan sonra gozumde canlanan imge yogusmali kombi vs duz kombi.inverter klima vs duz klima😂😂 
12 Ara 17 üye tarafından: esrafitt
bunların dışındakiler psikolojiktir . kimse özel değil bu konuda. kan tahliline bakılırken sadece cinsiyet ve yaş yazarlar. insanlar sadece cinsiyet ve yaş olarak ayırt ediliyor. ekmek yemeden yaşayamazmış gibi hissetmek çikolatasız yapamazmış sigara içmeden alkol almadan bali-tiner koklamadan vs duramazmış. yada bende şu var bende bu var ben bunu yemezsem başım dönüyor ben şunu yemezsem ayağım kayıyor arkadaş ortamında yapmazsam olmuyor. ben sabah şu saatte kalkıyorum geriye bu saatte dönüyorum. ben pişiremiyorum yıkayamıyorum falan filan kişinin kendine söylediği yalanlar.  
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
elimden geldiğince efendim :D @esrafitt  
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
Abartach keske bunlari toplu halde bi postta toplasan. Zayiflamak istiyorum diyenleri yonlendirsek. Mevzu bu kadar basit, komplexli olan kisiliklerimiz. 👏🏻👏🏻👏🏻 
12 Ara 17 üye tarafından: hyaykm
@abartach aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkürler, şimdi kafamda her şey yerli yerine oturdu 😊 
12 Ara 17 üye tarafından: yelda76
yelda bunlar genel şeyler. şimdi senin yapman gereken ilk iş uygulamadan altta raporlar sekmesine geç üstten geçen haftayı seç. sayfayı alta kaydırınca geçen hafta yediğin besinleri (tabi eğer tam yazdıysan) göreceksin . kaloriyi boşver . yeme tekrarları yazıyor orada yanında x3 x10 gibi yzacak. en çok tekrar yaşayan yiyecekleri yaz kenara . kaç kalori olduğu değil yeme tekrar ları önemli . bunlar senin vazgeçilmezin olmuşlar geçen hafta. yeme onları. yerine başka birşey ekle aynı değerlerde olsun karb çıkardıysan karb ekle. protein çıkardıysan başka bir protein kaynağı ekle. örneğin bende 2 hafta önce kabak çekirdeği zirvedeydi. geçen hafta ise sadece 1 oldu. son fıstığımı yiyeli 6 gün olmuş . bunların yerinde bu hafta ayçekirdeği ceviz badem fındık var. listemde sadece et ve sebze cinslerinin çok tekrarına izin veriyorum. buda çevresel nedenlerden yada dolapta hazır sebze varken başka birşey satın almamak için oluyor genelde. 
12 Ara 17 üye tarafından: abartach
sonucu buraya yazmana gerek yok sayısını ve en üstte çıkanları ben zaten hesapladım. farklı isim de olupta aynı şey olanlarıda eklediğinde asıl rakamı göreceksin. kalori değil bağımlılık ve kalitesiz beslenme onlar.  
12 Ara 17 üye tarafından: abartach

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


yelda76 Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.