hazal.ca Günlüğü, 23 Eki 17

23 Ekim 2017 için tartılma kaydı (günlük girişi yok) 
56 kg Bugüne kadar kayıp: 13,9 kg.    Geriye kalan: 0 kg.    Diyet Takibi: Oldukça İyi.

1119 kcal Yağ: 30,09g | Prot: 67,51g | Karb: 155,92g.   Kahvaltı: Zeytin, Çerezya Antep Karası, Ceviz, Badem, Şekersiz Çay, Salatalık (Kabuklu), Uno Cok Tahilli Ve Siyez Bugdayli Ekmek, Domatesler, Haşlanmış Yumurta, Yörsan Beyaz Peynir. Öğle Yemeği: Mandalina. Akşam Yemeği: Limon Suyu, Tuz, Karabiber, Köri Tozu, Muz, Ev Yapımı Yoğurt, Tavuk Göğsü (Derisi Yenmeden), Sarı Tatlı Mısır, Kırmızı Lahana, Yeşil Yapraklı Marul, Tarhana Çorbası. Aperatifler/Diğer: Şekersiz Çay, Sek Çilekli Süt. devamı için...
Haftada 1,8 kg kaybediyor

28 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Hazal hanım merhaba; Yoğurt oldukça güzel görünüyo bizlerde evde sürekli yoğurt yaparız fakat böyle sert olmuyor. Sözün özü sizden tarifini rica ediyorum :-) 
26 Eki 17 üye tarafından: hakturk35
Merhaba, sütü kaynadıktan sonra 20dk daha kaynatıyorum. sütun içindeki su oranı azalıyor o yuzden daha katı oluyor. Kavanozların altına havlu seriyorum, parmağımi 7sn sütun içinde tutabileceğim şekilde ilinmasini bekliyorum. sonra mayalayıp hızlıca 10 tur karıştırıyorum. Kavanozların kapaklarını kapatmıyorum o şekilde mayalanıyor. Üstünü tekrar bezle ortuyorum. 8 saat hic hareket ettirmeden bekliyor. Tarifim bu şekilde, birebir uygularsanız sizinki de böyle katı olur. Kolay gelsin :) 
26 Eki 17 üye tarafından: hazal.ca
Ellerinize sağlık. Aslında en az 4 en fazla 6 saatte mayalama işlemi son bulur 8 saat ekşi tad yapar ve 7 sn de yine ekşimsi yapar 10 sn tabi bu dediklerim tatlı yoğurt elde etmek için ben mayalama işlemi bittikten sonra üstünü açtığım yoğurdu hemen dolaba kaldırmam dışarda soğumasını sağlarım dolapta buharlaşıp sulanmasını engellemek için.  
26 Eki 17 üye tarafından: eylemayaz
Yapmış olduğunuz bilgilendirmelere çok teşekkür ediyorum. Tariflerinizi deneyeceğim. @hazal.ca @eylemayaz  
26 Eki 17 üye tarafından: hakturk35
@eylemnaz ben zaten kapağını kapatmadan mayalandiriyorum, sizin soğumasını beklediğiniz süre de içinde 8 saatin. Yani sizinkiyle aynı hesaba geliyor :) 8 saatte hem mayalanıp hem soğumuş oluyor zaten. 7snde yapiyorum ekşi olmuyor tadı benim. Dediğiniz gibi 10snde de denemek isterim. Öneriniz için teşekkürler. 
26 Eki 17 üye tarafından: hazal.ca
Rica ederim @hakturk35:) 
26 Eki 17 üye tarafından: hazal.ca
Hazalca ben de sizin kavanozda mayalama fikrini sevdim ben de onu uygulayacağım ayrıca ikinci kişisin nickime eylemnaz diyen 😄😄 
26 Eki 17 üye tarafından: eylemayaz
Dikkatsizlik, kusuruma bakmayın. Bi kaç kişi dediyse göz yanılması oluyor herhalde :) @eylemayaz  
27 Eki 17 üye tarafından: hazal.ca
Hazalca yanlış anlamayın lütfen sütü çok kaynatmak faydasını azaltırmış diye duydum doğru mudur bilmiyorum ama ben mayalarken 5-10 dk dan fazla kaynatmamaya çalışıyorum. Afiyet olsun 😊 
27 Eki 17 üye tarafından: nilocancan
@nilocancan bilmiyordum, öneriniz için teşekkürler 😊 
27 Eki 17 üye tarafından: hazal.ca
Nilocancan sütün tek başına insana faydası yok kaynattığında yararlı bakteriler ölüyor yoğurt olarak mayalandığında o bakteriler tekrar aktifleşiyor kaynatsan da kaynamasan da her türlü yararı yok ben çocuğuma artık süt içirmiyorum bıraktırmak içinde baya çabaladım 
28 Eki 17 üye tarafından: eylemayaz

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


hazal.ca Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.