pastelf Günlüğü, 06 Eyl 20

Yağ ölçümümü Şubat'ta spor salonunda yaptırmıştım. Sonra aylar geçti yeni mi 2 tartı aldım. ölçüm yaptım ve sonuç (eğer doğruysa) verdiğim neredeyse tüm kilolar kastan gitmiş. yağdan girmesi için yapılması gerekenleri de yaptığımı düşünüyorum açıkçası, canım sıkıldı. yağ kutlem o kadar az degismis ki 1 kg bile değil. sizce mi tartıya itimat edilmeli mi? ve neden kastan veririz?

2386 kcal Yağ: 154,33g | Prot: 83,71g | Karb: 173,17g.   Kahvaltı: Ülker Çikolata %80 Bitter,  Pistachio Nuts, Tamek Çilek Reçeli , Eker Kaymak,  Home Fries with Green or Red Peppers and Onions,  Fried Egg,  Beef,  Ice Cream,  Fried Egg,  Peanuts, Tomatoes, Cucumber (with Peel), Sütaş Süzme Peynir. Öğle Yemeği:  Cookie. devamı için...
1494 kcal Egzersiz: Google Fit - 24 saat. devamı için...

17 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 23
Yorumlar 
İnsanın tartısı aynadır senin düşündüğün gibi değildir emin ol 
05 Eyl 20 üye tarafından: zemheeri
Kastan verme sebebiniz benim bildiğim kadarıyla aşırı kalori açığı verip(800-1000 civarı) üzerine bir de spor yapmamaktan kaynaklı olabilir spor yapıyor olsanız bile uzun süreli belirttiğim miktar kalori açıkla beslenmek kas kaybına sebebiyet verir. Eğer 500 açıkla beslenip spor da yapıyorsanız o zaman beslenme planınızda farklı şeyler yapmanız gerekiyor mesela protein miktarınızı yükseltmek gibi bunu tabi siz vücudunuza göre belirleyeceksiniz. Ayrıca tartılarda yanıltıcı olabiliyor yüzde yüz doğru veya yüzde yüz yanlış diyemeyiz ayna en doğru görüntüyü verir. 
05 Eyl 20 üye tarafından: cemal keskin
Eline bir mezura al ölçüm yap tartı gereksiz 
06 Eyl 20 üye tarafından: HAKAN YALIM
Birincisi, spor salonlarında yağınızı ölçen makine muhtemelen hatalı sonuç veriyordur, ben de birden fazla kez denedim yağ oranımı olduğundan çok daha az olarak hesaplıyor o makineler onlara güven olmaz, tahmini yüzde 5-6 hata payı var, yani evinizde mezura ile yaptığınız ölçüm ondan daha az ise bence gayet de yağ yakmışsınızdır. İkincisi, korona döneminde spor salonları yaklaşık 4 ay boyunca kapalı kaldı, bu süreçte ben de spor yapmadım ve güç kaybım çok büyük, 2 ay önce tekrar spora başladım fakat henüz koronadan önceki formuma ulaşamadım bile, hele bir de bu dönemde kilo verdiyseniz(yani sporsuz kilo verdiyseniz) kas kütlenizin azalması gayet normal. Fakat kesinlikle sandığınızdan daha fazla yağ yakmışsınızdır diye düşünüyorum kendinizi üzmeyin. İyi günler. Bi 
06 Eyl 20 üye tarafından: brksenay
Bende de aynı tartıdan var. Mi 2 tartı yağ oranını %3’e kadar yanlış çıkartıyor. Diğer tüm veriler doğru genellikle. Ancak mi’nin tanıtım ve deneme videolarını izlediğinizde de görebilirsiniz ki; deneyenlerin(diyetisten,doktor vb) tek eleştirdiği nokta yağ oranını %3’e kadar yanlış gösterdiğiydi. 
06 Eyl 20 üye tarafından: celikkadir88
Hep aynı makine ile tartılmak çok önemli bu işte. Spor salonu veya diyetisyendeki makine yanlıştır, doğrudur diyemem. Ama hangisi olursa olsun tek makine ile tartılın ve şuan Mi’yi kullanıyorsanız, eğer imkanınız varsa spor salonundaki ile tartılıp ardından Mi ile tartılın, ve farklı çıkan sonuçları Mi’ye göre dönüştürün, ve artık elinizin altında kolayca bulunan Mi’ yi baz alın. 
06 Eyl 20 üye tarafından: celikkadir88
osdila sayende agirsaglam.com u keşfettim böyle hesaplamak hiç aklıma gelmemişti gerçekten farklı sonuçlar çıkıyor😊 Teşekkür ederim😊 
06 Eyl 20 üye tarafından: emelkivrak
İnceledim evet 🙈tekrar teşekkürler 
06 Eyl 20 üye tarafından: emelkivrak
Teşekkürler Cemal sanırım kilo verdiğim dönemde fazla kalori açığı bırakmam yüzünden oldu, spor da yapıyordum ama  
06 Eyl 20 üye tarafından: pastelf
Osdila ağırlık çalışmaya çok sonra başlamıştım, yoğun hiit yüzünden de oldu sanırım 
06 Eyl 20 üye tarafından: pastelf
Aynen hakan artık mezura üzerinden gidicem tesekkurler 
06 Eyl 20 üye tarafından: pastelf
brksenay çok teşekkürler güzel dileklerin için bu cihazlara itimat edilmemeli yoksa can sikmaktan bi ise yaramıyorlar :') 
06 Eyl 20 üye tarafından: pastelf
Celikkadir dediğin gibi ölçüm yapılacaksa da tek cihazla yapılmalı en azından oran olmasa da aradaki fark noktasinda 
06 Eyl 20 üye tarafından: pastelf
Osdila agirsaglami biliyordum normalde de ölçüm hiç yapmadım şimdi bakacağım çok teşekkürler 🌸 
06 Eyl 20 üye tarafından: pastelf
Kilo neden kastan gider 1- gereğinden fazla kalori açığı 2- gereğinden fazla kardiyo 3- yeteri kadar ağırlık antrenmanı yapmamak 4- yeteri kadar protein almamak 5- low carb diyeti yapıyorsunuz galiba çok az karbonhidrat alımı, az kalori ile birleştiğinde kasları yakabilir.  
06 Eyl 20 üye tarafından: AlphaKaplan
Alphakaplan çok açıklayıcı bir özet oldu... Saydığınız her şey bende vardı sanırım, bu durumda kastan gitmemesi garip olurmuş çok teşekkürler 🌸 
06 Eyl 20 üye tarafından: pastelf
O tartılar güvenilir değil bu işlem için.  
06 Eyl 20 üye tarafından: CL-DeepMan
Bence de değil özgünjüm... 
06 Eyl 20 üye tarafından: pastelf
Peki arkadaşlar kas yapmak için ağırlık çalışmanın yanında nasıl ve ne kadar beslenmeliyiz? 
06 Eyl 20 üye tarafından: pastelf
Ağırsağlam beslenme özetinde anlatılıyor  
06 Eyl 20 üye tarafından: Sena Güven

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


pastelf Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.