FurkanGönenç Günlüğü, 16 Tem 22

Çoook fazla boş bilgi dolaşıyor. Buraya bazı hataları ve sonuçlarını listeleyeceğim. Ona göre diyetinize farklı bir perspektif katmış olursunuz.
1-
https://tdeecalculator.net/ sitesinden bazal metabolizma hızınızı hesaplayın ve o kalorinin altında almayın. genelde bazal metabolizma 1000-1200 altında çıkmaz. yani 3 basamaklı diyetler uyguluyorsanız ve diyetisyen kontrolünde değilseniz buna bir son verin. bazal metabolizma sizin tüm gün organlarınızın kullandığı enerjidir. bu enerjiden daha az almak sizin organlarınızda bazı aksamalara yol açacaktır. buna ek olarak kalori açığınız çok yüksek olduğu için kas kaybetmeniz de hiç şaşırtıcı olmayacaktır. yani düşük kaloriyle beslenip kas yapmayı hedefliyorsanız bunları unutun.
2-
kilonuz kadar yağ alın. yağ hormonlarınız için önemlidir. onların doğru çalışmasını ve yeterli miktarda üretimini sağlar. mesela ben 80kg birisi olarak 65-70 gr yağdan daha az almasam iyi olur. bunu 60kg olan birisi 50gr altında almayarak dengeleyebilir.
3-
ağırlıkları çok hızlı ya da yarım yamalak kaldırıp indirmeyin. kaslarınız sizin tekrar sayınızı değil orada olan stresi umursar. siz o saçma 12 tekrar yerine belki de 6 tekrarla sağlayabilirsiniz. ayrıca şu durum da var, siz yarım yamalak yaparken o hareketleri istediğiniz kas grupları yerine başka yerleri herekete geçirebilirsiniz ki bu en istemediğimiz durum. elinizden geldiğince forma dikkat edip momentum kullanmamaya çalışın.
4-
günlük tartılmayın. vücudunuz su toplayabiliyor. bir gün -300gr iken diğer gün +500gr görebilirsiniz. haftalık tartılmak daha akıllıca olacaktır.
5-
bu bir görgü kuralıdır. salonda çalışıyorsanız birisinin seti bitmeden gidip bir şeyler söylemeye çalışmayın. setini bitirdikten sonra sorarsınız.
6-
karbonhidrat hızlı enerji kaynağıdır. onlardan korkmayın ve de şunu da unutmayın: günlük yaktığınız kalori miktarını aşmadığınız sürece istediğinizi yiyin, kilo almayacaksınız. (siz yine de tok kalmak adına sağlıklı beslenin tabii.)
7- (bonus)
kendinize "bugün bayram hadi yiyelim bari" ya da "ayda yılda bir görüşüyorum zaten bu arkadaşımla, diyeti bozsam bir şey olmaz" diyerek bahane üretmeyin. bu sadece içinizi rahatlatır, vücudunuzu değil.

1910 kcal Yağ: 71,30g | Prot: 143,36g | Karb: 172,76g.   Kahvaltı: Yumurta Omleti, Domatesler, Tahsildaroğlu Lor Peyniri, Siyah Zeytin. Öğle Yemeği: Ketçap, Salatalık, TekSüt Kaşar Peyniri, Yumurta Omleti, Nimet Lavaş. Akşam Yemeği: Domatesler, Soğanlar, Fırında Patates, Nimet Lavaş, Dana Eti. Aperatifler/Diğer: Ronic Nutrition Whey Protein. devamı için...

73 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 40
Yorumlar 
Müsade varsa bir sorum var jdjd 
16 Tem 22 üye tarafından: Artemissay.
Sorulara açığız 😁 
16 Tem 22 üye tarafından: FurkanGönenç
Ahaha teşekkürler sorum geliyor o halde, ben kilo vermeye çalışıyorum ve kilo verme işine ise son zamanlardaki aşırı iştah kaybımı fırsat bilerek girdim, bazal metabolizma hızım 1500 imiş kahvaltıda 340 kalori aldım akşam yemeğinde ise maksimum 600 kalori alacak gibi duruyorum ve bundan fazlasını yiyemiyorum bu aralar zaten, ayrıca 18-6 aralıklı oruç yapıyorum, paylaştığın yazıyı görünce biraz kafam karıştı şu an ne yapmalıyım ben doğru yolda mıyım değil miyim fjdjdj 1 hafta oldu oruca başlayalı 2 buçuk kilo verdim bu arada bunu da şöyle küçük not düşelim djjdjd 
16 Tem 22 üye tarafından: Artemissay.
Şöyle ki bana sorarsan 1500 civarı kalori almaya çalış derdim. Üstüne de günlük yapacağın spor ve egzersizler senin kalori açığın olurdu. Daha fazlasını yiyemediğini söylemişsin ama ya kuruyemiş ya da bu tarz yüksek kalori içeren besinlerle doldurmaya çalış makroları. 16 8 if güzel bir plan ben de böyle besleniyorum ancak kalorileri bu saatler içerinde alamıyorsan bence çok da fazla faydası dokunmaz 
16 Tem 22 üye tarafından: FurkanGönenç
Diyette amaç daha çok birkaç ayda tüm kiloları kaybetmek yerine sağlıklı alışkanlık kazanmak olmalı. Kısacası kalorileri 1500 civarına almaya çalışıp spor yaparsan istediğin sonuca ulaşabileceğini düşünüyorum 
16 Tem 22 üye tarafından: FurkanGönenç
Supplementler hakkında pek bilgi sahibi değilim ama yazdıklarınızı kullandığınız zaman 15 20 kilo çok daha hızlı gitmeyecek. Supplementlerin çoğu gözle görülür fark yaratmıyor kısa zamanda. Bana sorarsanız yavaş ve stanil kilo kaybını hedefleyin. Aksi taktirde hızla verilen kilolar sonrasında hızla alınabiliyor. 
16 Tem 22 üye tarafından: FurkanGönenç
1500'e yaklaşmayı deneyeceğim fakat şu an zamanım olmadığı için en fazla evde egzersiz yapabilirim biraz umarım az kalori alımı ile herhangi bir sorun yaşamam ayrıca cevap için teşekkürler 😊 
16 Tem 22 üye tarafından: Artemissay.
Ne demek 😄 
16 Tem 22 üye tarafından: FurkanGönenç
Hangi bölgenin inceleceğini genetik belirliyor maalesef. Kilo vermeye devam etmeniz gerekiyor. Belki de diğer bölgelerden 1cm eksiliyorken göbeğinizden 5cm incelmeye başlayacaktır. Size önerim temiz beslenin. Glisemik endeksi yüksek besinlerden uzak durun (glisemik indeksi yüksek olan gıdalar insülin salınımını daha çok arttıracaktır bu da bel çevresi daha çok yağlanma demek.) Ve de spor yapmaya devam edin. Karın çalıştırmanın karında yağ azaltacağını kanıtlayan birkaç araştırma var ancak bunun zıddını kanıtlayan da var. Bir miktar karın egzersizi sonrası tempolü bir kardiyo egzersizi ile max verime ulaşabişirsiniz. 
16 Tem 22 üye tarafından: FurkanGönenç
8 - Bizzat oluşturmadığınız, internetten okuduğunuz bilgilerinizle insanlara ahkâm kesmeyin. Dostum anlıyorum heveslisin ama daha üniversite sınavlarına hazırlanacak yaştayken, çok yüksek ihtimalle bu dediklerini kendin deneyimlememişken ve üzerine araştırma yapmamışken insanlara şunu yapın bunu yapın demek yerine, edindiğin güzel bilgilerinin olduğunu düşünüyorsan kaynaklarıyla birlikte tavsiye olarak verebilirsin. "Doğru" bilgi vereyim derken dezenformasyon kaynağı olmamaya özen göstermek lazım. 
16 Tem 22 üye tarafından: veloci3
2. maddeye katılmıyorum açıkçası. ben eğer kilom kadar yağ alırsam mümkün değil kilo veremem. o yüzden bu yazdıklarınız herkes için geçerli değil bence. 
16 Tem 22 üye tarafından: slamsym
Benden de gelsin protein ihtiyacı hesaplarken kilonuz çarpı 1.5-2 değil kas kütleniz çarpı 2 olarak hesaplanmalı 
16 Tem 22 üye tarafından: SerkanBESİKTAS
bazal metabolizmam 1500 ama uzun zamandır yarısından biracık fazlasını tüketiyorum ve biliyorum ki tükettiklerim oldukça az nasıl arttırabilirim? arttırma ve alısma sürecinde makrolarım nasıl olmalı (20/4 if yapıyorum gluten rafine seker kuruyemisler dısında paketlenmis her seyden uzağım) 
16 Tem 22 üye tarafından: tuana zayıflamak istiyor
Slamsym o yüzden bir miktar altına düşülebileceğini de not düştüm. Bana sorarsanız 90 gram civarı yağ yeterli olacaktır 
16 Tem 22 üye tarafından: FurkanGönenç
Tuana 5kg vermen gerekiyormuş. Bana sorarsan linkini koyduğum siteden günlük harcadığıma ve de bazal metabolizmama bakıp 2-3 ay içinde bu 5 kiloyu verebilecek şekilde kalori açığı oluştururdum. (Yaklaşık 7000 kalori 1kg yağ kütlesine eşittir.) Kalori alımında ise ya if yapmayı bırakır ya da içerinde bol bol yağ bulunan ürünler tüketirdim, örneğin fındık ezmesi 
16 Tem 22 üye tarafından: FurkanGönenç
Veloci3 abim haksız olduğum yerler olabilir elbette ancak genel kitlenin bunlardan yararlanabileceğini düşündüm. Yanlışlardan birkaçını "doğrular" ile düzeltirseniz çok müteşekkir olurum. 
16 Tem 22 üye tarafından: FurkanGönenç
ellerine saglik teşekkür ederiz 
16 Tem 22 üye tarafından: caannnssssuuu
Verdiğin bilgiler illa yanlış demiyorum, hatta fs'de verilen tavsiyeler arasında doğru kasları çalıştırmaktan bahseden pek görmedim yani doğru kaynakları takip ediyorsun ki gayet güzel, ama böyle kesin cümleler kullanınca bir süre sonra senin de bahsettiğin gibi boş bilgilere "sakız çiğnersem orucum bozulur mu" ya dönüyor iş, ondan sakınmak gerek. Youtubeda Renaissance Periodization, Coach Greg gibi kanallar var takip edebilirsiniz, onlarda da her şey doğru diye bir şey yok ama makalelerini araştırmalarını veriyorlar isteyen daha fazla inceleyebilir. 
16 Tem 22 üye tarafından: veloci3
4 madde nin yanlış olduğu kanaatindeyim. Haftada bir değer almak çok yanlış haftada yakabileceğin 1 kg olsun (100 kg biri için %1 i ) Diyelim 7 gün tartıya çıkıyor hiç kilo vermemiş. Son gün stres yapmış ve 1 kg su tutmuş . Ama 7 gün boyunca her sabah tartılsa ve bir sonraki hafta 7 gün boyunca tartılıp bu iki haftanın kilo ortalamasını alsa ( yani 1 ile 7 günün toplami[/7]- 8 ile 14 günün toplami[/7]) aradaki farkı görecek. Böyle haftadan haftaya kaç gr kaybettiğinizi görebilir ve kalori açığının doğru olup olmadığını haftalık tartılmaya göre daha iyi anlayabilirsiniz.  
16 Tem 22 üye tarafından: strheberga
Veloci3 anladım demek istediğinizi. Greg doucette'i ben de takip ediyorum oldukça iyi bir sporcu, güzel bir öneri. 
16 Tem 22 üye tarafından: FurkanGönenç

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


FurkanGönenç Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.