Erol Egemen Günlüğü, 11 Haz 18

...

989 kcal Yağ: 47,22g | Prot: 89,09g | Karb: 47,54g.   Öğle Yemeği: Pişmiş Karışık Sebze (Mısır, Kuru Fasulye, Bezelye, Yeşil Fasulye, Havuç), Izgara Tavuk, Et Haşlama, Omlet Yumurta veya Karışık Yumurta. Akşam Yemeği: Ev Kızartması, Ciğer, Fırında Köfte. devamı için...
2441 kcal Egzersiz: Yüzme (Yavaş) - 1 saat, Kardiyo (Cardio) - 25 dakika, Dinlenme - 14 saat ve 35 dakika, Uyku - 8 saat. devamı için...

6 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
ASD ve tiroit için bir şey diyemicem ama kolon kanseri konusunda özelden yazabilirsin veya burdan. Geçmiş olsun.  
10 Haz 18 üye tarafından: cansumcs
En önemlisi o zaten. Asd nin operasyonu belli tiroid uzun vadeli tedavi ama klon endoskopisiyle klonoskopisiyle tam bir çile. 
10 Haz 18 üye tarafından: Erol Egemen
Kendi sürecim üzerinden gidersek öncelikle anal muayene yapıldı herhangi bir fissür yani kılcallarda çatlak var mı veya basur vs başka bisi var mı diye. Sonrasında kolonoskopi öncesi belli bir diyet süreci var. Çünkü bağırsakların temizlenmiş olması gerek. Bu birkaç günlük süreçte en son sıfır katı gıda seviyesinde oluyorsunuz posa birikimi olmaması için. Sonrasında lavman yapıp bağırsakları tamamen temizleyip o şekilde yapılıyor. Ne yazık ki anestezi olmuyor bu işlem sırasında. En azından benim o şekildeydi. 
10 Haz 18 üye tarafından: cansumcs
Sonuç itibariyle tamamen çözülmüş oldu doğru mu anlıyorum?  
10 Haz 18 üye tarafından: Erol Egemen
Sonrasında alınan parça inceleniyor büyüklüğüne ilerlemesine seyreden mevcut duruma göre bir tedavi süreci başlatılıyor. Işın tedavisi yara yayılmasın diye gibi düşün yaranın etrafını yakma mantığı ile yapılıyor. Kemoterapi denilen şey de serumdan ilaç veriliyor. Hastalığın çok ileri boyutunda (tedavi sırasında hastanede tanıştığım teyzeden hatırladığım kadarıyla onda başka hastalıkların da etkisi vardı ama) bağırsak ameliyatla vücut dışına alınıyor ama herkes için geçerli değil bu.  
10 Haz 18 üye tarafından: cansumcs
Yaklaşık 10 yıldır endoskopi ile inceleniyor zaten o aşamalar. Yine de ilginiz alakanız ve desteğiniz için teşekkürlerimi bir borç bilirim. 
10 Haz 18 üye tarafından: Erol Egemen
Bağırsağın dışarı alınma sebebi ise kanserin diğer organ ve dokulara dağılmaması için çünkü nemli bir bölge olduğu için. Ama dediğim gibi bu herkeste olan bir durum değil Evresi hastalık geçmişi gibi durumlar etkili. Bende böyle bir durum yaşanmadı mesela. Ama şükür ki atlatılıyor. Hepsinde olduğu gibi bunda da erken teşhis önemli. Allah acil şifalar versin.  
10 Haz 18 üye tarafından: cansumcs
Estağfurullah ama burda endoskopi yapılmaz kolon kanseri ise. Kolonoskopi yapılır. Endoskopi ağızdan girilir yemek borusu mide vs için ama kolonoskopi makattan girilir. Çünkü kolon kısmı dediğimiz kalın bağırsağın son uç kısmıdır. Anüse bağlanan yere yakın olan kısmı. Ayrıca rica ederim.  
10 Haz 18 üye tarafından: cansumcs
Ok'dir. Teşekkür ederim Cansu Hanım. 
10 Haz 18 üye tarafından: Erol Egemen
Rica ederim iyi geceler acil şifalar.  
10 Haz 18 üye tarafından: cansumcs

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


Erol Egemen Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.