abartach Günlüğü, 10 Ağu 18

30 gram yağ, 100 gram soğan, 150 gram domates, 30 gram salça ve biraz baharat. Şu malzemeleri ister boca edin tencere ye ister sırayla kavurun karistirin 360 kaloridir.

Bunlara yarım kilo çiğ sebze eklendiğinde toplam kalori

taze fasulye eklenirse 515 kalori
Bamya eklenirse. 515 kalori
Ispanak eklenirse. 475 kalori
Pazı eklenirse 455 kalori
Kabak eklenirse. 440 kalori
Patlıcan eklenirse. 480 kalori
Karnabahar. 485 kalori
Karalahana. 510 kalori
Enginar. 595 kalori


Birde şekerli ama hacimli olanlardan 250 gram ile
Bezelye. 563 kalori
Pırasa. 513 kalori

Evde standart 4 kişilik aileye yaklaşik 1 kilodan pişer. Bu ölçüler rahat dolu dolu 3 tabak yemek demektir. Ölçü yarıya düşürulebilir.100 200 gram Yağlı et balık tavuk kıyma yumurta eklenip katılan yağ azaltılabilir.

Ama aç yatmak aç kalmak bu ülkede şu pahalılıkta bile zor. Hele birde bu imkanlara sahip olupta ne yesem zayiflarim ne yağı ne tozü içsem iştahım kapanır yağ yakar zayiflarim diye mucize aramak nedir. Günlük size önerilen o beğenmediğiniz 1700 kaloriyi sağlıklı yemekler ile doldurmaya çalıştığınizda yemeği bitiremeyeceksiniz bile. Ne yiyeceğinize neyi yemeyeceğinize karar verin. Geri kalan ömrunuzde bu şekilde devam edin. Arada durur arada hızlanır ama 3 ayda olur ama 2 senede olur olmanız gereken kilonuza ulaşırsınız... Dalağınızı cigerinizı saran yağı bu nimetler temizler. 5 kilo şu içerek olmaz o iş. Sağlıklı olmanızı kalmanızı hissetmenizi sağlar bu nimetler.

581 kcal Yağ: 45,68g | Prot: 35,40g | Karb: 8,62g.   Kahvaltı: Bahçıvan Taze Kaşar Peyniri, Yumurta, Kebir Tereyağ, Kırmızı Domates, Tatlı Kırmızı Biber, Berrak Acı Biber Turşusu. devamı için...
2459 kcal Egzersiz: Ağırlık Çalışması (Orta) - 35 dakika, Uyku - 8 saat, Dinlenme - 4 saat ve 55 dakika, Ayakta Durmak - 1 saat, Yürüme (Yavaş) - 3/kph - 1 saat ve 30 dakika, Masa Çalışmaları - 8 saat. devamı için...

44 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
nasıl bi emek, nasıl bi uğraş :) elini,ze sağlık hocam ;) 
10 Ağu 18 üye tarafından: freckled_witch
👌🙀 
10 Ağu 18 üye tarafından: abartach
şu mantığı algılayabilen sağlıklı kilo veriyor zaten👏🏻👏🏻👏🏻 
10 Ağu 18 üye tarafından: begum1986
🏁🤗 random emoji atıp postu canlı tutayım 😉 
10 Ağu 18 üye tarafından: abartach
Sebzenin kalorisimi hesaplanırmış yiyebildiğin kadar ye. 
10 Ağu 18 üye tarafından: FProFit
👏🏻👏🏻 diyetisyen lafına uyanlar hesaplıyor maalesef. listelerde yazıyor 4 kaşık susuz bilmemne diye. üstüne birde buraya post açıyorlar gece vakti. karnım acıktı iştahımı ne keser diye. otur 1 tabak akşamdan bitiremediğin o sebze yemeğini ye yat işte. 
11 Ağu 18 üye tarafından: abartach
Abartach reyizlikte bir marka gozumde👏👏 
11 Ağu 18 üye tarafından: exhımbıl
👍 
11 Ağu 18 üye tarafından: inal1993
Muhteşem bir yazı ile geri dönmüşsünüz 👏 Ben kalori hesabı yapıyorum ama dediğiniz gibi evdekilere ne pişirdiysem onu yiyorum. Sonuçta ömür boyu kendime özel yemek hazırlayamam. Amacım sağlıklı beslenmeyi öğrenmek.. Bir ayda kaç kilo verdiğim umrumda değil.. Ama buna rağmen iyi de kilo veriyorum bence 😎 
11 Ağu 18 üye tarafından: yelda76
Bu arada hiç diyetisyene gitmedim çünkü verdiği listeye uyumayacağımı biliyorum. Uysam bile diyeti bırakınca yine kilo alacağım o zaman en iyisi ömür boyu sürdürebileceğim sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmaya karar verdim. 11 aydır belli bir beslenme düzeni kurdum sporu hayatıma soktum 20 kusur kg verdim ve kendimi inanılmaz mutlu ve enerjik hissediyorum 😎 
11 Ağu 18 üye tarafından: yelda76
kaloriyi hep kaçamak yapılacak çöplerle dolduranlara yazdım aslında. 2. bir formülde şu şekilde. 90 kiloyum ama 70 olmak istiyorum. spor yapamıyorum. fiziksel yada zihinsel engelliyim belkide kafam fazla çalışmıyor yada kafam başka işlerle meşgul buna ayıracak zaman yok. formül şu şekilde.kalori hesaplama tablolarına bulunduğum kiloyu(90) değilde istediğim kilonun %5 altını(67) giriyorum. sonuç 1786 kalori. sıfır spor ile ortala 1800 kalori bana yeterli.90 kilo yazarsam karşılığı ise haftada 3 gün hafif tempolu spor ile 1743 kalori. olmak istediğiniz kilonun kalorisini çöp yemeden alırsanız kilo veriliyor. ama nutella kola meyve çiğköfte künefe vs. zevk almak üzerine beslenilirse iş sakat. kilo yine verilir. ama hastalık kapıda. 
11 Ağu 18 üye tarafından: abartach
benim tavsiyem 😎 ukalalık oluyor :d değil demeyin .benim tavsiyem sporuda aynı kilo hesabında olduğu gibi olmak istediğiniz kilo üzerinden yaparmış gibi, 50 sene sonra ama 50 yaşında gibi değil 50 sene sonra hala uygulayabileceğiniz bir rutin oluşturun. nasıl ki aç kalmak stress e sokuyorsa vücudu aşırı sporda yapıyor. yani erken yaşlandırıyor. 50 sene sonra bile her gün yada haftada en az ama en az 4 gün yapabileceğinizi düşündüğünüz egzersiz sizin idealiniz. 
11 Ağu 18 üye tarafından: abartach
asıl amacımız, uzun ,yaşımıza göre genç ve yakışıklı-güzel, keyifli, mutlu, son nefese kadar yaşımızla orantılı dinç hissettiğimiz bir hayat değilmi??? kısa vadeli çözümler olmamalı hedefimiz. yoksa en ufak sıkıntıda sigaraya geri dönen tiryakiler gibi oluruz. kilo al ver al ver nereye kadar. senelerce kas oranına bakınca obez görünmedim ama gel sen onu aşil tendonumdaki şişliğe belimdeki fıtığa cildimdeki abuk subuk şeylere anlat. her yaz kilo verdim kışa bulk yaptım. yaş ilerleyip sağlık sorunlarım çıkana kadar ne görüntümden ne kilomdan şikayetim olmadı. her kış kötü kolestrol depolayıp yazın açlıkla stress yaşıyormuşum.  
11 Ağu 18 üye tarafından: abartach
öncelikle yemek işini zevk olmaktan çıkarıp beslenme haline getimek gerekiyor bence. tamam yediklerimizden keyif alacağız ama hep keyif aldıklarımız yemiyeceğiz. yemekten daha fazla keyif alınacak şeyler var hayattta. 3 saat yemek yemek yerine 3 saat yemek pişirmek daha keyifli benim için. helede ağız tadına güvendiğiniz öyle herşeyi beğenmeyen kılkuyruk arkadaşım akrabam çok güzel olmuş 1 tabak daha alabilirmiyim dediğinde aldığım haz ölçülebilemez.  
11 Ağu 18 üye tarafından: abartach
Çok doğru 
11 Ağu 18 üye tarafından: gülaykd
🖖🤘🤔 
11 Ağu 18 üye tarafından: abartach
Abartach hepsine bastan sona katiliyorum da. Elli sene sonra sümüğümü cekebilirsem haftada 4 kere basari sayarim. Yuruyus disinda var mi oyle bir spor onu yapalim 
11 Ağu 18 üye tarafından: exhımbıl
Abartach yine iş başındasın sen hep yaz emi 
11 Ağu 18 üye tarafından: eylemayaz
yazamadı . 🤔 
20 Eyl 18 üye tarafından: abartach

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


abartach Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.