Wow
100 gr da ~25 gr protein 🥳🥳
27 Nis 21 üye tarafından: .snoopy
|
Tostu yedim tıkadı. Belki de psikolojiktir :)
27 Nis 21 üye tarafından: ManlyMacho
|
Ekmek yapma Makinesinde mi yaptınız?
27 Nis 21 üye tarafından: .snoopy
|
27 Nis 21 üye tarafından: .snoopy
|
27 Nis 21 üye tarafından: suedabahars
|
Ketojenik olduğu için gerçek ekmeğe göre bazı farkları var. Mesela gluteni ve lifi yüksek olduğundan daha sakızımsı ve sağlam. Çiğ olarak şimdilik tereyağ sürerek denedim. Gerçek ekmek deneyimine en yakın ketojenik ekmek şu ana kadar denediğim. Diğerleri yanına yaklaşamıyordu. Tost olarak grilled cheese denedim tavada. İçindeki keten tohumunun kokusu ön pilana çıktı, ve yumuşak oldu. Tavada yapıp kapağını da kapattığım için ve taze olduğu için yumuşak olmuş olabilir. O yüzden bir de biraz bayatladıktan sonra deneyip emin olucam. Tost olarak beğenmedim şimdilir. Biraz daha ar-ge istiyor ancak ekmek, pizza ve diğer hamur işleri için bir kapı araladı. Full keto'ya geçiş yakındır.
27 Nis 21 üye tarafından: ManlyMacho
|
Önce mutfak robotu ve sonra elle yoğurdum.
27 Nis 21 üye tarafından: ManlyMacho
|
27 Nis 21 üye tarafından: suedabahars
|
27 Nis 21 üye tarafından: ManlyMacho
|
Gluten bu ekmeğin bel kemiği malesef. Tek kötü yanı bu.
27 Nis 21 üye tarafından: ManlyMacho
|
var ya benim şanssızlığım kimsede vegan beslenmek istesem gluten ketojenik bir şeyler denemek istesem gluten gluten alamayanlar için hayat cehennemdir...
27 Nis 21 üye tarafından: suedabahars
|
Çölyak ya da gluten duyarlılığın mı var? Glutensiz de bir yol var aslında. Gluten yerine psyllium husk(karnıyarık otu). Belki başka yollar da bulunabilir. Guar gum (bir çeşit fasülyeden yapılyor) gibi kıvam artırıcı emülgatör filan kullanarak. Hindistan cevizi unu ve badem unundan ekmek yapanlar da oluyor. Fakat ikisinin de kokusuna tahammül edemiyorum.
27 Nis 21 üye tarafından: ManlyMacho
|
Proteini tam olarak neyden geliyor 😁🤸♂️
27 Nis 21 üye tarafından: alevalanpinokyo
|
Ağırlıklı olarak glutenden, keten tohumu ve yumurtadan, içeriği daha da proteinli hale getirilebilir. Tabi tadını bozmadan.
27 Nis 21 üye tarafından: ManlyMacho
|
Cooook iyi duruyor bu ya 🤤 Afiyet olsun
27 Nis 21 üye tarafından: sugarmeister
|
Sağolasın. Herhalde 2 yıldır yapasım vardı, bugün ancak yapabildim.
27 Nis 21 üye tarafından: ManlyMacho
|
Tost olarak neden begenmedin peki? Goruntu mutuss
27 Nis 21 üye tarafından: sugarmeister
|
Berbat olmadı tabi ki ama, içerisinde keten tohumu var, piştiğinde biraz onun kokusu öne çıkmış. Bir de tost dediğimiz şey kıtır kıtır olmalı. Bu yumuşak olmuş. Fakat fırından çıkıp soğur soğumaz sabırsızlıkla yaptım :) Bir de tavada yaptım ve kapağı kapattım buharını atamadı. Kesin konuşmak için bir tost daha yapmam gerekiyor. Bir de tost soğuduğunda tadı güzelleşebilir. Ketojenik ekmek olarak aslında çok başarılı. Benim bira mükemmelciliğimden acımasızca yargılamam :P
27 Nis 21 üye tarafından: ManlyMacho
|
gluten hassasiyetim var genelde yulaf mısır unu veya glutensiz un karışımı kullanıyorum bazen badem unu kullanıyorum bir de yaşadığım şehir o söylediğin şeyleri bulmam için pek elverişli değil maalesef glutensiz unu bile zor buluyorum ☹️
27 Nis 21 üye tarafından: suedabahars
|
Istah aciyor tipi baya. Bence sen yanlis yapmissin tostu, ekmege hic de suc atma 😄 Afiyet olsun guncellemeleri sabirsizlikla bekliyoruz 🤗🌹
27 Nis 21 üye tarafından: sugarmeister
|