ManlyMacho Günlüğü, 07 May 21

KETO KARAMELLİ GELATO (1110 Kalori/litre)
1.5 gr Carb, 120 gr yağ, 6gr protein.

18 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Tarif lütfen 😋 
06 May 21 üye tarafından: chezclement
Bu nasıl mümkün olabiliyor? 
06 May 21 üye tarafından: oburyiyici
Dondurma bileşenleri farklı satış yerleri ve farklı bölgelere göre değişiklik gösterse de iyi kalitede bir dondurma %12 yağ, %11 yağsız kuru madde %15 şeker, %0,3 stabilizatör ve emülgatör içermelidir (Arbuckle, 1986).  
07 May 21 üye tarafından: ManlyMacho
Gelato'nun diğer dondurmalardan farkı çok daha düşük yağ, yumurta ve krema kullanarak dondurma ile aynı kıvam ve kremamsılığı yakalaması.  
07 May 21 üye tarafından: ManlyMacho
Bunun sayesinde daha düşük kalorili ve maliyetli bir dondurma elde edebiliyoruz.  
07 May 21 üye tarafından: ManlyMacho
Ketojenik gelato elde etmek için nişasta yerine Guar gum ve Xantan gum birleşimi kullandım. Süt yerine su + tatlandırılmamış sade protein tozu + tereyağ + düşük carblı krema kullandım. Düşük karbonhidratlı süt kreması ve biraz da yumurta kullandım. Guar(fasülye türü) gum ve xantan(fermentasyon ürünü) gum birlikte kullanıldığında etkisi çok artıyor ve daha düşük miktar kullanılarak daha yoğun kıvam ve kremamsılık sağlanıyor. İkisi de %99 liften oluşur. Gelato içindeki yağların suyu çevreleyip hapsetmesi ve büyük buz kitlesi oluşmasını önlemek için yani dondurmanın dokusunu ve kremamsılığını geliştirmek için karışım buz dolabında 4 derecede 12 saat dinlendirilir. Bu denemede tam istediğim gibi olmadı ve kalorisi Çok fazla. İdeal oranları yakalayınca tam tarifi paylaşacağım. 
07 May 21 üye tarafından: ManlyMacho

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


ManlyMacho Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.