abartach Günlüğü, 23 Haz 17

iftarda bol yağlı sebze çorbası ile beraber günlük planım.

1421 kcal Yağ: 124,84g | Prot: 49,82g | Karb: 33,43g.   Kahvaltı: Tadım Çiğ Badem İçi, Ceviz, Tereyağı, Kırmızı Domates, Yeşil Acı Biber, Tahsildaroğlu Ezine Klasik Beyaz Peynir, Yumurta, Ispanak. Akşam Yemeği: Tatlı Soğan, Salça, Sızma Zeytinyağı, Ispanak, Patlıcan, Kabak. Aperatifler/Diğer: Peyman Çiğ İç Kabak Çekirdeği, Pınar Süt, Tereyağı, Keten Tohumu, Tadım Çiğ Badem İçi, Ceviz, Şekersiz Türk Kahvesi. devamı için...
2722 kcal Egzersiz: Ağırlık Çalışması (Orta) - 1 saat ve 10 dakika, Dinlenme - 8 saat ve 10 dakika, Uyku - 7 saat, Yürüme (Yavaş) - 3/kph - 1 saat ve 40 dakika, Masa Çalışmaları - 4 saat, Yemek Pişirmek - 2 saat. devamı için...

19 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
yağ alımını düşürmeni tavsiye ediyorum. maks 70 gr ile sınırla. Karbonhidrat alımını maks 150gr çıkar. Protein alımını ise eğer spor salonunda ağırlık kaldırmıyorsan kilo başına 0,8gr alman gerek. Ağırlık kaldırıyorsan kilo başına 1,5-2gr portein alımı yap. Bu şekilde zayıflamak aşırı sağlıksız. İleride sana çok sağlam sağlık sıkıntısı yaşatacaktır. Organ iflasına kadar gidebilir. 
22 Haz 17 üye tarafından: alpcusta
Merhaba 88 Kiloyum 75 düşmek istiyorum 3 gündür başladım diyete banada yardımcı olurmusun 
22 Haz 17 üye tarafından: ercantavukcu
Evet yağ oranı bana da fazla göründü diagramda 
22 Haz 17 üye tarafından: asyakız
ketojenik biliyorum ama protein miktarı az değil mi :( benim değerlerimde bile min 62 63 gram protein var altında kas kasbı çıkıyor :( 
23 Haz 17 üye tarafından: freckled_witch
ketejonik diyette kas kaybi olmamasi icin protein yüzde 30 altina dusmemeli bugunkuk boyledir bence 
23 Haz 17 üye tarafından: irfan keklikçi
ramazan bitmeden değiştiremem. kıpırdamadan yaşıyorum şu an. yağ yakmayı öğrettik deyip hala kaslara yürüyen metabolizma varsa bu işin çaresi yok demektir. ramazandan sonra ayarlıycam . if model sahur iftar olmuyor.  
23 Haz 17 üye tarafından: abartach
benim son 3.5 kilom göbek deliğimin etrafında kalan yağ var üstteki baklavalar çıktı şükür. buraya kadar keto ile gelmedim. deneysel takılıyorum şu anda. basit keto olabilmesi için 1e2 oranında yağ gerekiyor. Protein +net karb x2= alınacak yağ miktarı. proteinden değil karbdan korkun mineral vitamin eksik gelince herşey duruyor. hem eksik kalori alıcam hemde proteinden kusmadan kas yapıcam diyen birisi zaten 1300 1500 kalori ile uğraşmaz gerekli olanı yer kasını yapar. yanlış örnek olmayayım kimseye ben. ben her sene nisan gibi gelir 8-10 kilo verir işimi bitiririm. grçen sene sigarayı bırakınca yapamadım. busene 17 kilo verdim. oruç hele bi bitsin hayırlısı ile antremanlarda yemek işide düzene girer. 
23 Haz 17 üye tarafından: abartach
Verdiğiniz hesabın bilimsel bi yönü var mı bilmem ama bana saçma geldi. Ben günde 165 gramdan fazla protein alıyorum ve carb alımı antreman günümde 150gr oluyor. Şimdi yağ denizinden mi içmem gerek xd. Sanmıyorum. Yağ vücut için gerekli olsa da bu kadar miktarlarda çok zararlı. Kaslardan kilo verdikten sonra görüntünüzün pek değişmeyeceğini hatırlatayım. Ağırlık çalışmadan zayıflayan insanların en büyük sıkıntısı yağlı görüntüdür. Yani skinnyfat dediğimiz vücut tipi ortaya çıkar. Ayrıca sadece koşu ve diyet yapıp zayıflamış bir kişi tanıyorum. Yerden sürünerek kalkıyor.  
23 Haz 17 üye tarafından: alpcusta
@alpcusta karbonhidratla beraber o kadar yağ tüketilirse dediğin doğru fakat arkadaş zaten karbonhidratı miinimumda tuttuğu için fazla yağ tüketimi enerji olarak kullanılacak. yani zararlı bir durumu olamaz. sonuçta dünyada şuan en çok rağbet gören diyetlerden biridir ketojenik diyet ve bu diyeti yapan önemli sporcular da var. zararlı olacağını düşünseler veya kas kaybedeceklerini düşünseler yaparlar mı hiç ? 
23 Haz 17 üye tarafından: gfboquzhan1907
allah ömür boyu 165 gram protein alabilecek sağlık sıhhat ve o proteini sağlıklı yollardan alabilecek cüzdan versin inşallah. ama 60- 80 arası vücut geliştirme müsabakalarına girmeyecek birine yeter artar bile. öyle bir anlatıyorsunuz ki herkeste 165 gramla besleyecek kas var sanki. yarın ağırlık çalışmaya başlayacak birisi kilosunun 2-3 katımı almalı proteini tabiki hayır. kas çalıştıkça dinlendikçe beslendikçe büyüyecek. ketojenikte sadece karb ile yağ yer değiştiriyor ve vücut dizelden benzine geçiyor yakıt değişiyor yani. şekeryerine keton denen yağ parçaları yanıyor kaslarda. değişen birşey yok aslında. 46 gram protein benim için az ama bugünlük zaten. 1 e 1 protein bana yetip artıyor. çarpı 2 çarpı 3 protein 41 yaşındaki akşama kadar oturararak çalışan bana en basit tanımıyla "dokanır :D" 
23 Haz 17 üye tarafından: abartach
ben katiliyoru size ağırlık calismayan birinin asiri carb ve protein almasina gerek yok zaten daha önce yapmisnz vucudunuzu en iyi siz tanirsnz 
23 Haz 17 üye tarafından: irfan keklikçi
Yine de doktora danışılmalı. Kolesterol değeri sıkıntı olmaz mı? Bana pek mantıklı gelmedi. İlerleyen zamanlarda deneyimlerinizi paylaşırsanız bize de ışık olur.  
23 Haz 17 üye tarafından: suferah
Tam anlamıyla ketojenik diyet için örnek tablo olmuş. Türkiyede hala eski zihniyet var. Maalesef doktorlarımızda da var. Karatay hoca istisna tabii ki. Sağlıklı yağı alın korkmayın, k.hidratı 20 gr da tutun, Proteine abanmayın. Kas Kaybı olmayacaktır. Günlük kalori ihtiyacınıza denk gelecek yağı alın. Zayıflamak için kalori açığı oluşturun... Ve yağ asitleri, glikozun yerine oksidatif tepkimelere katılarak, yağ yakma makinasına dönüşürsünüz hemde kas kaybetmeden. 
23 Haz 17 üye tarafından: Feylesof
Ben de haftasonu itibarı ile ketojenik diyete başlamayı planlıyorum. 15 gündür vücudumu bu diyete hazırlamak için kendi kafama göre şeker, ekmek ve unlu mamuller, kızartmalar ve tuzu kestim sebze ağırlıklı beslendim ve 71.4 den şuan 68.2 ye indim iki haftalık süreçte. Ancak 10-11 kilo daha vermem gerek boyum 1.63 çünkü. Katojenik diyette günlük almam gereken toplam kalori miktarı minimum nedir ve karbonhidrat, yağ ve proteinin günlük yüzdelik dağılımı ne olmalıdır ?  
23 Haz 17 üye tarafından: ozendinc
ozendinc, ne kadar hızla kilo kaybetmek istiyorsanız ona göre günlük kalori alımını siz belirleyeceksiniz. Mesela ben boy 185, ketoya başladığımda 99 kg idim ve günlük 1200 kal aldım. Ketoda bilmeniz gereken makroları ne kadar alacağınızdır. Günlük kalorinin %70 i yağ ( tereyağı, zeytin yağı, tüm hayvansal yağlar.. Fakat trans yağlardan uzak durun) %25 protein, %5 k.hidrat almalısınız. Proteini body yapmıyorsanız fazla almayın. Ketosizden sizi çıkartır. Fazla protein vücutta glikoneogenez ile glikoza çevrilir.  
23 Haz 17 üye tarafından: Feylesof
Haa önemli bir nokta tuzu kesmeyin bilakis artırın. Zaten düşük carb. yapmışsınız, üstünede ketojenik eklenecek, ve büyük miktarda su kaybedeceksiniz, bu suyla beraber keton cisimcikleri, Na ve K ile atılacaktır. Elektrolit dengenizi korumak için tuzu alın ve maden suyu için, mineralleri yerine koymak için.. Bu çok önemli 
23 Haz 17 üye tarafından: Feylesof
Yorumları görünce okumayı bıraktım. Vay anasını ya. O kadar kas mı varmış yok karb az olduğu için yağ sağlıklı falan. Saçma yorumlar. Ağırlık kaldırmıyorsanız vücut ağırlığınızı 0,8 ile çarpmanız gerek dedik. Ciddi bir bodybuilder iseniz 1,5-2 ile çarpılıyor. Öyle kulaktan dolma bilgiler ile gelmiyorum. Bu arada yeterli miktarda protein almazsanız istediğiniz kadar düzenli beslenin kas kaybı yaşayacaksınız. Yeterli miktarda protein almadan istediğiniz kadar dinlenin. Fayda da göremezsiniz. Bu arada proteinin fazlası da yağ olarak depolanır. Bu arada siz sadece zayıflamadan bahsediyorsunuz. Ben kas kütlesi kazanımı ile birlikte zayıflamadan bahsediyorum.  
23 Haz 17 üye tarafından: alpcusta
Yanlış bilgiler üzerine birşeyler bina edilemez. Vucut hücrelerinde enerji elde etme önceliği vardır. Vucut önce k.hidratı kullanır, sonra yağı en son proteini. Bu basit ve kolay ulaşılabilen bir bilgidir. Vücutta k.hidrat ve yağ fazlası varken, bunları bırakıpta proteinden enerji elde etmeye çalışmaz. Protein esansiyeldir, doku malzemesidir. Şöyle düşünün siz kış için odun biriktiyorsunuz, kış gelince odunları değilde evdeki kanepeyi sobada yakıp ısınıyorsunuz. Vücutta k.hidrat ve yağ fazlası varken, az kalori bile alınsa, vucut proteinden/kastan enerji elde etme yoluna gitmez. Ne zamanki vücutta k. Hidrat ve yağ stoku tükenir, açlık moduna girer, proteinden enerji elde etme yolu başlar, kaslar oksitadif tepkimeye girer. Ayrıca alınan fazla protein yağ oluşturmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Burada önemli olan keto beslenmede %70 yağ almak alınan bu orta zincirli yağlardan vucut enerji elde etmeye adapte olacaktır. Bir gr yağın vücutta yanması 9 kalorilik enerji verirken, k. Hidrat 4 cal enerji verir. Hem enerjiniz artacak, hem daha iyi hissedeceksiniz. Ketogenic diye taratın Webde, özellikle bir çok yabancı Üniversite tarafından yapılmış yığınca faydalı bilgiye ulaşırsınız. Dünya artık yeniden yağı keşfediyor ve şekerin zehir olduğu kabul edilmeye başlanıyor.. 
24 Haz 17 üye tarafından: Feylesof
aynen katiliyorum seker tam bi zehir, doktorlar kanser hastalarina kesinlikle onermiyo kanserli hucrelerin cogalmasini hizlandiriyo ve saglik elden gitmeden tedbirini alip sekerden uzak durmamiz lazim  
24 Haz 17 üye tarafından: Nesfit52
@ zeynep 52 bu yüzden ketojenik beslenme diyoruz. 
24 Haz 17 üye tarafından: Feylesof

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


abartach Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.