abartach Günlüğü, 30 Ara 17

evet ne yerseniz yiyin kalori azsa kilo verilir. bu doğru. ama biz hormonlarımız düzgün işlesin vücut dengesini şaşırmasın diye bunun tamamını tek çeşitten alamayız. bu yüzden yağ gerekli . aslında birçok işe yarasada herzamnki deyişle kaslarımız için protein gerekli. ve enerjinin asıl kaynağı karblar.
zayıflamak için
1 sırada kalori kontrolü
2. sırada makrolar
3.sırada mikrolar
4.sırada beslenme saati zamanlaması
5. sırada takviyeler

görünüşte kaloriyi çözdük. makroları çözdük. zayıflarız garanti bu.
"""AMA""
mikroları çözemezsek hasta oluruz. mikrolar vitaminler mineraller ve gıdanın kalitesi içtiğimiz su miktarı vs. kalsiyum magnezyum demir potasyum bu gün ne kadar aldık yediklerimizden. almadıysak ne yemeliydik. insanın günlük ihtiyacı ne kadardır.
bir süreden sonra insanların bu noktaya gelebilmesi gerekiyor. ben bu kadar kurcalayamam diyen kişi bir süre sonra doktordan geldim bende çinko eksikmiş bu yüzden böbrek üstü bezlerim "sarı mutfak bezi" olmuş haftaya kontrole gidicem diye post atıyor. zaten çok az bi kurcalayınca bi bakıyorsunki hiçte karışık değil.
seviyorum şu örneği c vitamini en çok nerelerde bulunur
http://www.turkomp.gov.tr/component_result-c-vitamini-32
tubitakın sitesi.

35 . sıradaki 100 gram limondan 44 mg çıkarken 10. sıradaki kara lahanada 100 gramda 100 mg varmış
1. sıradaki maydanozda100 gramda 190 mg varmış.
günlük ihtiyacımız ise erkek 90 mg kadın 75 mg. yaptığımız yemekten alabilecekken vitamini çay kaynatmaya 200 gram limona gerek yokmuş.

hergün beslenmenize 2 öğün sebze ekleyerek çözmek varken doktorun ilaç yazmasını beklemek çok uğraşmamak ve kendi yaşamının sorumluluğunu hiç tanımadığın birisine teslim etmek çok mantıklı tabiiki.
120 kalorilik 30 gram karb içeren 3 dilim ekmek yerine yarım kilo sebze yenebilir. mikrolardaki besin kalitesi de bu. şeker içeren hızlıca şekere dönüşen ekmek pilav makarna patates yerine sebzeler.
beslenme saati zamanı etki sırası 4. sırada. ama alışkanlıkları kontrol etmek için birebir. kötü beslenme alışkanlıklarını yenmek iyi beslenme alışkanlıkları edinmek için çok ideal. önceden belirlediğiniz saate kadar bekleyip istediğiniz yemeği yiyip istediğiniz zaman durduramıyorsanız kendinizi... orada sorun var.
ismini ilk kez duyup hayatında yememiş olmasına rağmen zayıflatıyor diye değişik yağları içmek chia tohumları benimde arada kullandığım keten tohumları vitamin hapları mineral takviyeleri 70 kiloluk vücutla protein tozları, bcaa takviyeleri hepsi çokta gerekli olmayan takviyeler.
insanımız kaloriyi makro mikroyu zman yönetimi iradeyi pas geçip önce sihirli takviyelere yöneliyor. evet faydalılar işe yarıyorlar çoğu zaman ama başlama noktası orası değil. kekik yağı tek başına kimseyi zayıflatamaz. ama beslenmeyi çözen kişiye faydalı olabilir.

sürekli uygulanamaz gibi düşündüğünüz kısımlarda neyi terkedemediğinizi yazın kenara . sonra listenizi okuyun . ya onlar ya sağlığınız. hastalanana kadar sıkıntı yaşamayacağınıza garanti veririm ben :D
ben sadece et-sebze deyip geçiyorum. ne yiyeceğiniz sizin kararınız. glysemic index nedir seçeneklerimden hangisi size daha faydalı. seçmek size kalmış.
bu sıralama piramit Eric Helms diye bir dayının . ağır sağlam sitesindede kullanılıyor. allah razı olsun hepsinden.
https://www.agirsaglam.com/beslenme-rehberi/
https://muscleandstrengthpyramids.com/

1742 kcal Yağ: 136,99g | Prot: 94,82g | Karb: 34,52g.   Kahvaltı: Intermittent Fasting, su. Öğle Yemeği: Intermittent Fasting, su. Akşam Yemeği: Zeytin, Yumurta, Kebir Tereyağ, Hindistan Cevizi Yağı, Çerezya İç Ayçekirdeği, Üçyıldız Gıda Üçyıldız Van Otlu Peyniri, Lahana, Normal Mayonez, Tavuk Kalça Eti. Aperatifler/Diğer: Intermittent Fasting, su. devamı için...
2433 kcal Egzersiz: Masa Çalışmaları - 6 saat, Yemek Pişirmek - 1 saat, Yürüme (Orta Hızda) - 5/kph - 2 saat, Vücut Geliştirme - 23 dakika, Dinlenme - 6 saat ve 37 dakika, Uyku - 8 saat. devamı için...

42 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 26
Yorumlar 
Çok güzel bir yazı olmuş... 
30 Ara 17 üye tarafından: EllissaA
elimden geldiğince. arada dalıp uzatıyorum bi kısmını siliyorum filan :D 3 katı daha olurduda uzun okumuyorlar. uzun okuyacak olana altta ağır sağlam linki var. herne kadar oradaki besin örnekleri daha çok kas yapmak için kilo almak için olsada o kısımlar hariç tamamen harika bir yazıdır okuyun tekrar tekrar. öğrenmeden olmaz. 
30 Ara 17 üye tarafından: abartach
o kısımlar hariç dememin nedenide bizim buradaki sorunumuz genel olarak vazgeçemediğimiz besinler. aslında özünde zararlı olmayan ama bağımlılık haline getirdiğimiz şeyler olduğundan bize uymayan bir beslenme şekli. 
30 Ara 17 üye tarafından: abartach
Kesinlikle yazmaya devam etmelisin Abartach, uyamasamda okumaya anlamaya, öğrenmeye çalışıyorum :)  
30 Ara 17 üye tarafından: EllissaA
Abartach kitap yaz okuyalim 😂😂😂 
30 Ara 17 üye tarafından: hyaykm
resimli olsun abartach:)mutlu yillarrree 
30 Ara 17 üye tarafından: isil1306
Konulu olsun abartach :D:D iyi yıllara... 
30 Ara 17 üye tarafından: Dombili007
Vuhuuu :)) 
30 Ara 17 üye tarafından: EllissaA
ehliyetim yok bu konuda ahkam kesmeye :D 
02 Oca 18 üye tarafından: abartach
abartach,şimdi ben yarına ıspanaklı tavuk sarma yapmayı düşünüyorum.Lakin sebzelerle çok haşır neşir değilim.Bu ıspanakları fazla kavurmamın bir mahsuru olur mu?Mümkün mertebe hayattan bağlarını koparmak istiyorum :D Anlatabildim umarım...Besin değeri lif değeri sıkıntıya düşer mi?Bir akıl ver bana :D 
02 Oca 18 üye tarafından: Dombili007
sarma yapman için çok öldürmene gerek yok zaten . öldürürsende sıkıntı yok :D birazınıda ayır ıspanağın bi yeşil smoothie yap dik tepeye posasıyla. tadı için peşindeyiz tavuk sarmanın :D ben pek sevmesemde 
02 Oca 18 üye tarafından: abartach
bu smoohie için var mı tavsiyen...Ispanaktan başka...Sağlıklı bir uygulama mı ayrıca bu? 
02 Oca 18 üye tarafından: Dombili007
murat konu ne uzerine olsun :) 
02 Oca 18 üye tarafından: irfan keklikçi
ispanaga bir şans ver belki o kadarda acimasiz olmana gerek kalmaz :) 
02 Oca 18 üye tarafından: irfan keklikçi
İrfan :D Doğaçlama olsun ya sorun değil ehuehu 
02 Oca 18 üye tarafından: Dombili007
Ispanak seviyorum esasında ama aynı zamanda et ürünü tüketmezsem birşeyler eksik gibi oluyor.Yemeğin üzerine unutulan bir sigara gibi :D Nasıl anlatsam...Tiryakilik damarım tuttu yine :D 
02 Oca 18 üye tarafından: Dombili007
Ihtiyacım olan motivasyonu bu yazıyla almış bulundum abartach. İstediğim kiloya ulaşınca yine aynı hataya düştüm malesef... Ama yeniden başlıyorum..Sağol🙏,, 👏👏 
02 Oca 18 üye tarafından: Tuba seyret
ıspanakla smoothie yapmak aslında yazık etmek oluyor. daha çok karalahana yada pazının taze yaprağı yoksa kartlaşmışsa onlardan yapmak mantıklı. içine taze nane ve maydanoz tatlandırıcı olarakta limon azda sirke. bu benim seçimim yoksa tere roka ne istersen katılır. maydanoz ve nane bizim pek salataya sofrada yemeğin yanına katmadığımız otlar. diğerlerini herşekliyle yiyoruz. posasıyla içilirse sıkıntı yok . posasız içilirse vitamin mineral gelecek ama mikroplarımız aç kalacak sağlıklı lif lazım . 
02 Oca 18 üye tarafından: abartach
Turkomp’a bayıldım, besinlere bakıp bakıp duruyorum.😂😆 besin çantasını da detaylı analiz verseymiş keşke...😂 çokça hazırcılık oldu bu ama...🙃 
02 Oca 18 üye tarafından: meror
besin çantasının toplam değerleri altta veriliyordu ama o özelliği kaldırdılar.  
02 Oca 18 üye tarafından: abartach

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


abartach Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.