byzatandgan Günlüğü, 09 Oca 20

Akşam yemeğim 18:20. Sebze çorbası ve karışık salata. Ben çorba olduğu zaman özellikle de böyle fazla karışımlı çorbalar olduğu zaman başka yemek yemiyorum. Diyetisyenlerde öyle diyor sizce ne kadar doğru?.

890 kcal Yağ: 34,04g | Prot: 45,07g | Karb: 102,45g.   Kahvaltı: Lor Peyniri, Kepekli Ekmek, Kabuklu Yer Fıstığı (Kabuk Yenilmeden), Haşlanmış Yumurta. Akşam Yemeği: Sebze Çorbası (Konservelenmiş, Konsatre), Çoban Salatası. Aperatifler/Diğer: Pınar Laktozsuz Süt, Muz, Eti Lifalif Yulaf Ezmesi. devamı için...

25 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Afiyet olsun kalori açığım varsa yanına protein alırdım en tavuk, et vb.. Çok tok tutmaz gibi geldi 
09 Oca 20 üye tarafından: Alper2003
Teşekkür ederim. Evet tok tutmadı psikolojik olarakta doyamadım. Birde salatayı yiyemediğim için aç kaldım .d ve bir öğünü düzgün yapmamak atıştırmayı arttırıyor. 
09 Oca 20 üye tarafından: byzatandgan
Diyetisyenler genel konuşuyor. Bakın dinlediğiniz öğrendiğiniz şeylerde size hitap eden bilgiyi alın. Sizin metabolizmanızla, 65 yaşındaki teyzenin bir değil. Ayrıca diyetisyenleri dinlemektense, bu bilgileri internette ücretsiz paylaşan kişilerden dinlemeyi yeğlerim.  
09 Oca 20 üye tarafından: alpper9
Bu kadar önyargılı olmayın. Bu bir meslek herkes her şekilde para kazanırken buna karşı değilim. Kimsenin bilgisini küçümseyemeyiz.Evet besinlere kalorilere internetten ulaşabiliriz ama fizyolojik olarak etkileri neler biz bilemeyiz ki bunları gönüllülerde anlatmıyor. Uzun zaman spor yapmanız,diyet yapmanın veya beslenmeye dikkat etmeniz her şeyi bildiğiniz ve internet ile öğrenebileceğimiz anlamına gelmez. Ben aklıma uyanı kabulleniyorum zaten. Çorba çok bileşinli olduğu, içinde bir sürü ürün olduğu için kalorili ve besleyici olabilir. Bende bu bağlamdaki tespitlerine katılıyorun. Diyetisyen desteği özel olarak almıyorum ama söyledikleri şeyleri de biliyorum,öğreniyorum. 
09 Oca 20 üye tarafından: byzatandgan
Bu kadar düşük kalorili beslenmen metabolizmanı ileriki zamanlarda komple durdurabilir, alper2003 ve alper9 katılmamak elde değil, bencede çoğu diyetisyen beslenmeyi 1000 kalorilerin altında tutarak yapıyor , yaşının 20 lerde olduğunu düşünerek ort. Boy ve kilona göre bazal metobolizman 1350-1400 civarındadır kilo verme başlangıcını 1800-1900 olduğunu düşünürsek eğer 1000 kalorilerde besleniyorsan zaten tartıda zayıflama olur ama gilokojen depoların boşalır, kaslarında vitamin ve minarel dahi kalmaz, hele sporda yapıyorsan kas yıkımı ve sarkma gerçekleşir ( kas yıkımını böylece belli olur ) Sonra zayıfladım diye düşünürsün , çorba ana öğün olamaz ortalama 120-180 kalorilik bir beslenmede ne kadar protein var? Aksini iddia eden diyetisyen varsa her türlü bozmaya hazırım kendilerini 😁 25-30 yaşlarda hayatında spor yapmamış tartı ile zayıflatan zavallı diyetisyenler 🙂  
26 Oca 20 üye tarafından: Leventalbayrak

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


byzatandgan Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.