ManlyMacho Günlüğü, 22 Şub 20

KABAGHETTI - ince şeritler halinde kesilmiş kabağın kızgın tavada yağ ile 30 sn sotelenmesi ve ardından arrabiata sosuyla buluşması. Düşük karbonhidratlı makarna alternatifimiz. Normal makarnayla birebir olmasa da acılı sosu sayesinde oldukça iştah kabardan bir makarna. Hem de al dente (:

75 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 57
Yorumlar 
Yapmışsınız çok güzel görünüyor, bende mutlaka deneyeceğim. Emeğinize sağlık,afiyetle. 
22 Şub 20 üye tarafından: pes_etme_
Afiyet olsun 👌🏻😊 
22 Şub 20 üye tarafından: tclilomilo
Ayzennn'e göstermek için, spiral rende kullanmadım, büyük bir tahta üstünde ince ince şeritler halinde kestim. Bence spiral rendeden daha hoş oldu. Sosu düzgün yapıldığı sürece tadına kefil olurum. Acılı acılı çok iyi gitti akşam akşam. Dün verdiğim sosu yaptım oranlarını düşürerek yaptım, 2 ufak kabak kullandım. 
22 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Sağol Tclilomilo. 
22 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Ne güzel anlattınız afiyet şifa olsun inşallah 😋👌 
22 Şub 20 üye tarafından: Banu✌️
Ne güzel olmuş ellerine sağlık 👌😋🙋 
22 Şub 20 üye tarafından: Nihal814
Teşekkürler Banu, Nihal. Gerçekten güzel oldu. 
22 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
vayyy superrr, cok guzel gorunuyor 😋😋 o zaman rendeye gerek yok, sadece kabagin mevsimi icin biraz beklemek istiyorum🙈 mutlaka deneyecegim, sosuda kaydettim. sos ocon beklememe gerek yok ama hazirlayip baska seylerde kullanayim diyorum,her turlu aci sosun canini yerim 😋😋🍀 ellerine saglik 
22 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Çok merak ettiysen bence bir istisna yapmalısın. Gayet büyük bi kefiyle yedim, arkasından da ağırlık çökmemesi ayrı bir güzellik.  
22 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
olabilir belki aslinda ya da ayni seyi kerevizle yapabilir miyiz diye bir fikir geldi aklima, firina atinca patates kizartmasi tadi veriyorsa bu sekilde makarna tadi da verebilir, ne dersin 🙈🙈 
22 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Kokusu olan bir sebzeyle önermem. Şu an aklıma bir alternatif gelmedi ama, sizin tahinden makarna yapılabilir mi acaba. Normal makarna yumurta ve suyla yapılıyor. 
22 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Hmm o da olabilir, denemeye deger ama ben henuz tahinli tariflerin hicbirini denemedim. Tahini kasiklamayi tercih ediyorum genelde 😁 
22 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Yarın bütün gün tahin denemeleri yapabilirim. Bence sen istisna yapıp bunu olduğu gibi dene. Denedikten sonraki puanlamanı ve yorumlarını merakla bekliyorum. 
22 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Aziz cycling keto hakkinda ne dusunuyorsun? Benim ketojenik beslenme hedefim 60 gundu, sonrasinda lowcarba gecerim yeniden diyordum ama suan kiyamiyorum birakmaya, cok alistim..ama lowcarb beni cok mutlu eden ömürlük bir beslenme modeli, keto donusumlu yaparim diyordum. Suan hedef kilomda sayilirim,kalan 1-2 kiloyu uzun vadede versemde olur. Onumde iki secenek var, ya 60 dan sonra lowcarba ufaktan gecmeye baslayacagim, ya da dongusel keto dikkatimi cekiyor oni deneyecegim, sen ne dusunuyorsun? 
22 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Tamamdir kabaghetti isi bende o zaman 😋😋 deneyecegim 
22 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Carb cycling denilen yöntem gerçekte ketojenik diyetin doğasına aykırı. Yaşam tarzı olarak ketojenik diyeti benimsemiş olsan, tam yağ adaptasyonun en az 1 yıl sürecekti. Bu zaman zarfında hücrelerdeki mitokondrilerin sayısı iyice artıyor ve keton kullanmaya iyice uyum sağlıyorlar. Adaptasyon tamamlandıktan sonra haftada bir cheat meal yapabiliyorsun. Tam gün değil ama 1-2 saatlik, tek öğün, yada sevdiğin bir yiyeceği yemek şeklinde oluyor ve ketojenik yapını bozmuyor. Fakat amacın bu olmadığına göre bence önce hedefine ulaş, bir FMD'ye bakar :) Ardından da bu kiloyu en az 1.5 ay koruyacak şekilde ölçülü yemeyi sürdür. Kilon sabit kaldığında hipokampus burayı homeostatis noktası olarak kabul eder ve kilonu burada sabit tutmaya çalışır. Bu noktadan sonra da karbonhidratlılar dahil, doğal olan her şeyi yiyebildiğin, olabildiğince low carb bir diyet yapmanı öneririm. Ölçülü oranlarda da meyve gibi, baklagiller gibi doğal haliyle aşırı işlemeden çiğ yada pişirip tükettiğimiz her şeyden yiyebilirsin. Doğal besinlerin çeşitliliğinden ve kendilerine özgü yararlarından faydalanmış olursun. Dikkat edeceğin tek şey karbonhidratı yüksek olanları çok ölçülü tüketmek olacak. Bunu yaparken de normal makarna yerine kabaklı makarna yemeyi, yada karnabahar kısır yemeyi sürdürebilirsin. Sağlığın da çok güzel olur.  
22 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Kabak lazanya da güzel oluyor eğer denemediyseniz tavsiye ederim. 
22 Şub 20 üye tarafından: ...Dream...
Bak bunu başlığa yazmayı düşünüyordum unutmuşum, hatırlatman çok güzel oldu. Lazanya denerdim de vejeteryanım, o da bol kıymayla yapılıyor diye hiç denemedim.  
22 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Ispanak, peynirli yapabilirsin. 
22 Şub 20 üye tarafından: ...Dream...
Ayzenn'in yaptığı börek formülü ile sentez yapsam nasıl olur sence? 
22 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


ManlyMacho Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.