abartach Günlüğü, 16 Ağu 19

Suplement bu yüzden gereksiz. Olgunlaşmış 60g peynir. Makro tamamlamak imkansız bu saatten sonra. 2 tabak patlıcan 1 pilav ve iştah gitti.

1186 kcal Yağ: 74,50g | Prot: 62,53g | Karb: 68,13g.   Akşam Yemeği: Zeytinyağı, Sütaş Eski Kaşar, Pirinç Pilavı, Kıyma, Patlıcan. devamı için...
3137 kcal Egzersiz: Yemek Pişirmek - 2 saat, Uyku - 7 saat, Google Fit - 15 saat. devamı için...

16 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 22
Yorumlar 
Afiyet olsun. Dışı küflü gibi mi? O kısımı ayırmadan mi yemek gerekiyor?  
16 Ağu 19 üye tarafından: rfctgv
Kasarin dışı daha çok küf tutar. Babam orayı ayırır o katmanı rakı ile meze yapardı. Biyotik işte küf ile olgunlaşmış. Bakteriler Cumhuriyet kurmuş 😁 bakkaldan biyotik almaya gerek yok. Evde yapılma yoğurt ve ıspanak yemeği. Yada olgunlaşmış bir peynir ile bol yeşil salata. Biyotikler propre😁 
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
Özellikle seçtim. Müşteri beğenmiyor bunlar ellerinde kalıyor. Durdukça mavilesiyor o damarlar. 
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
Eski kaşarların dışındaki tabaka yenmez diye düşünmüştüm. Küflenme devam ediyor yani canlı bir yaşam var 😁 Peynir akarı diye birşey olduğunu okudum ama asla neymiş diye bakmadım 😅 Ambalajlı bir ürün olarak mı satın aldınız onu?  
16 Ağu 19 üye tarafından: rfctgv
Ambalajlı idi. Ama öyle fabrikasyon vakumlu degil. Yaşam devam ediyordu içeride 😁. Bizde yeni nesil mi diyeyim bir noktada olay kopmuş. Temizlik iyidir ama temizlik anlayışımız yanlış. Hijyen anlayışımız. Ben farkliyim havalarından başka birşey değil. İçinde kurt yetiştirilen peynir var. Özel maya özel küf için özel yerlerde bekletilen var. 2 gün önce izlediğim bir yemek gezgini Lübnan'da bir kadinin işlettiği lokantada kavurmalı yumurta yedi. Yemeklerin hepsi elle yapılmakla kalmıyor. Yağ döktüğü salatayı bile elle karıştırdı. Bir peynir cinsi vardı top şeklinde. Üstü çikolata kakao parcalarina bulanmış dondurma topu gibi. O kısımlar küf. İçinde ağır bir peynir var. Aslında peynir değil filan anlattı birşeyler. Bıçakla kaziyip parçalayıp zeytinyağı ile karıştırıp servis yapıyor. Kimse bunları sağlığa faydalı diye yememis bugüne kadar. Bizim son 50 yılda bilgiye ulaşıp kendi kendimizi tatmin etmeye ugrasmamiz. Hijyen anlayışımız bozuk. Beslenme şeklimiz gibi. İnsan sayısı çoğaldıkça farklı olma çabamız ayrı bir kulvara geçmiş. Birisiyle konuşurken neyi sevip neyi yiyemedigimiz muhabbeti dönüyor. Mikrop öldürmek moda iken hijyen moda iken alerji hastası çocuklar doğmaya başlayınca şimdi fazla hijyen zararlı deniyor. Evine deterjan sokmayan anneler türedi. Onlarda sağı solu şirketle ovuyor bilmemne suyu sürüyor. Bilgi zararlı aslında.normal insan bilgiyi alır kullanır. Her bilgiyi test etme şansı olsa bile süre yetmez. Yani çocuk tecrübesi 1 kere olur ilk çocukta yapılan hata 2. De azalır. Yaşlıları dinlemek lazım bazen. Ama Google ile karşılaştırınca cahiller.bilgi ile yapmamış olsalarda biliyorlar. Onlardan bir önceki nesil daha çok biliyordu. Bir önceki nesil taş toplayip ev yapabiliyordu. Ateş yakabiliuordu. Yemek yapabiliyordu hangi ot zararlı peynir nas yapılır biliyordu. Yaprağından ağacı tanıyan insanlar. Şimdi çakmak olmasa ateş yakamayiz. Google sormak tek çözüm yolumuz. Akar diye tanımlandiginda bit pire geliyor akla. Demekki kufleri koltuk altimiza surmemek lazım. Bizim bilgi ile sorunumuz fazla detay istiyor olmamız. Yada kısa yol arıyor olmamız. Hemen çözüm lazım. Yada iyi ama nasil oluyor? Hiç bir bakteriyi mikrobu bilmeyen insanlar yoğurt yapabiliyor peynir yapabiliyor. Bunu geliştiriyor. Biz ise kokusundan küfünden rahatsız oluyoruz. Aynı kişiyi YouTube videosunda Lübnan'da otel sahibi kadın olunca hayranlıkla izliyorum ama. Olayın kendisi olayın haberinden daha değersiz oluyor. 
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
Burda bahsi geçen kişi benim. Bilgiye ulaşmak için kısa yolu seçen, detay isteyen ve tabii ki google 😅 Yeraltından notları okumuş muydunuz orda da fazla bilinçli olmanın hastalık olduğunu söylüyor. Ambalajı olmayan şeyleri alıp yeme konusunda ben tedirgin oluyorum. Üretim yada son tüketim tarihini göremeyince de. Mikroplara aşina olmayınca nasıl baş edeceğimi bilemiyorum. Sadece hastalık yaptıklarını düşünmemek gerekiyor. Bu da bilgi eksikliği mi fazla detay bilmek mi bilemedim. 
16 Ağu 19 üye tarafından: rfctgv
Sensin supplement. Küfü yemeyi bırak, görünce öğürmeye başlıyorum, nabayım yani göz yaşları içerisinde mideme göndermeye çalışmaya devam mı edeyim, bu acıya hangi yürek dayanır, söyle ?! 
16 Ağu 19 üye tarafından: Erol Egemen
İnsanlar hastalıklarıyla övünüyorlar, caka da satıyorlar; belki herkesten çok ben yapıyorum bunu. Keselim tartışmayı, yersiz bir sav ileri sürdüğümü biliyorum. Ama şuna iyice inanıyorum ki, değil fazlasıyla bilinçli olmak, bilincin her türlüsü hastalıktır. Bence öyledir işte. 
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
buldum kitapta. 10.sayfadaymis.  
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
https://drive.google.com/file/d/0B3RvTuTRzwEobHpiUmptSWx1Q3c/view?usp=drivesdk 
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
Önizleme yok diyor..İndiriyorum, mağazadan uygun program alacak param olmadığı için açmıyor...belki de bütün paramı yediğim gözlemelere harcadığım için bu soğuk savaşı bitirme imkanı bulamayacağım..belki de tüm dünyaya barış bu yüzden gelmeyecek..bazıları e-storedan kitap okurken bazıları crt monitörü yumruklayacak kadar imkansızlık içinde yaşadığı için..dünya visacıları değil paypallcıları doyuramadığımız için bu halde! 
16 Ağu 19 üye tarafından: Erol Egemen
iPhone varsa zor isin 
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
Sadece küf için geçerli değil bunlar. Akşama kadar bütün evi yalayan çocuğu ile lokma paylaşan anne hijyen olamaz. Yada sevgilisi ile öpüşüp başkasının eli değdi diye masada hicbirseye dokunmayan birisi. Kalabalık içinde farklı olmak için kendini tanimliyorsun sadece. Değişik özellikler yüklemek zorundasın kendine. Ama herkes aynı iste.😁. Yemek videolarında seyirciler yemediği halde eldiven takılması akşam eve gittihinde kimse annesine eşine babasına bu yemeği eldiven takarak mi yaptın yada tuvaletten çıkınca ellerini yikamismiydin anne diyememesi gibi. Evdeki O kişilere yeni özellik gosteremezsin. Gerçekten bu huyları edinsen bile 15 yaşında kızım dün et yiyip bugün vejeteryan oldum demesi beni heyecanlandirmaz. Yeni girdiğin çevrelerde ne kadar ne olduğunu anlatırsın ama. Ne sevdiğin ne sevmediğin. Yeni birisisin yada olmak istiyorsun. Ama eski çevre yemez. O yüzden kuzen ile iş arkadaşın bir araya gelmemesi gerekir. Çevreler ve maskeler. Tek kaldığında Aç kaldığında mecbur kaldığında işler değişir.  
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
Drive linki uzantı .epub iPhone kullanmaya 1 ay dayanabildim. Attım çekmeceye 3 4 sene oldu. Geçen telefon bozuldu diye çıkardım kullanmak için. 1 ay dayanamadım küçük kızda şimdi. Hicbirsey yapmanın imkanı uok o telefonda.  
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
E reader prestigio kullanıyorum kitap okurken. Uygulama ucretsiz. Reklam var ara menüde onuda 8 TL bağış ile kaldırdım. Yarım paket sigara parası 
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
Anladım..Tamam, yarın Erzurumlu şarküterime gidip 5 kg göğermiş peyniri alıyor ve 24 saat içerisinde tüketiyorum..o hep arzuladığın bensiz FS platformuna kavuşmuş olacaksın.. Hoşçakal.. 
16 Ağu 19 üye tarafından: Erol Egemen
ayfonum yok bu arada. hiç olmadı.. olamadı. 
16 Ağu 19 üye tarafından: Erol Egemen
5 kg birden? Yiyemezsin. Video çek YouTube'a at. 5kg peynir challenge diye 
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach
Yok abi alamam zaten sen bakma bana, kilosu 26 lira! 
16 Ağu 19 üye tarafından: Erol Egemen
İyi seyirci yapardı ama. hesabı bir mirasçı üzerine acacaktin. Senelerce seyredilir para yapardı tek video. Editlenir 11 dakikalık bir sürü video yapılırdı. Para parayı çekiyor işte. 130 TL olsa gerisi gelecek 
16 Ağu 19 üye tarafından: abartach

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


abartach Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.