Alper2003 Günlüğü, 15 Şub 20

Dünyanın Her Yerinde En Çok Söylenen 22 Sağlıklı Yaşam Yalanı

Bir arkadaşınız elma sirkesinden, glütensiz besinlerden, detokstan bahsediyor. Bir diğeri mikrodalga kullanmama nedeninin radyasyondan korunmak olduğunu söylüyor. Bir diğeri evin türlü köşelerine yerleştirdiği eşyaların, evdeki tüm kötü enerjiyi emdiğini ve hayatında böylece harika şeyler olduğunu söylüyor. Herkesin fiziksel ve zihinsel olarak iyi yaşamaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde –bir yandan da tüm bunların gözümüze gözümüze sokulduğu bir dönemde- tüm bunlardan kaçabilmek imkânsız artık. Bu arkadaşlarınızla tartışıp “Ya o pek de öyle değil” demek istiyorsunuz ama elinizde pek de veri olmadığını fark ediyorsunuz değil mi? Aşağıdaki ‘yalanların’ ya da ‘yanlış anlaşılmaların’ tamamının geçerli bir karşı argümanı var. Hepsini, arkadaşlarınızı ve sizi bunların içinde kaybolmaktan kurtarmak için bir araya getirdik. Popüler, tatlı ama küçük olmayan yalanlara tüm özgüveninizle savaş açabilirsiniz artık…

1. Pembe Himalaya tuzunun besleyiciliği
Zaten nasıl oldu da biz pembe Himalaya tuzunu konuşmaya başladık ki? İddia şu, Pembe Himalaya tuzu bildiğimiz sofra tuzundan çok daha besleyiciymiş. Fakat aslında böyle bir şey yok. Yüksek dozda minerale sahip olmasına rağmen, bu tür bir tuzun sofra tuzundan daha sağlıklı olduğu söylenemez.

2. Lektin içeren besinler
Fasulye ve benzeri bitkilerde lektin bulunması, o besinlerin sizin için kötü olduğu anlamına gelmiyor.

3. Probiyotikler her şeyi başarıyor mu?
Probiyotiklerle ilgili pek çok iddia var. Aşırı sağlıklı ve verimli oldukları söyleniyor. Fakat ne bağışıklık sendromunuzun güçlendirilmesine ne ruh halinizin iyileşmenize ne de kendinizi fazla iyi hissetmenize neden oluyorlar.

4. Kombucha (Kombu çayı) bizi iyileştirir mi?
İçinde çok fazla probiyotik olmasına rağmen, Kombucha’nın (Kombu çayı) pek de bir şey yaptığı söylenemez.

5. Terleme önleyicilerin kanserle ilişkisi
Terleme önleyici (antiperspirant) ürünlerin göğüs kanserine neden olduğuyla ilgili pek çok söylenti var. Fakat bunlar da araştırmalarla yalanlanmış.

6. “Daha sağlıklı şeker” konusu
Agave şurubu gibi ‘doğal şekerlerin’ daha sağlıklı olduğu söylense de tüm şeker kaynaklarının aynı kalori ve besleyici öğelere sahip olduğunu bilmeniz gerek

7. Alkali su konusu
Vücudunuzun pH değerini alkali su iledeğiştiremezsiniz. Yediğiniz, içtiğiniz hiçbir şey bunu sağlamaz.

8. Elma sirkesi ne işe yarar?
Elma sirkesi yalnızca salataları güzelleştirir. Reflünüze yahut aknelerinize iyi gelmez.

9. Detoks eski bir yalan
Çeşitli içeceklerle vücudunuza detoks yaptırmaya ihtiyacınız olmadığını söylememiz gerek. Vücudunuz, kendi detoks sistemine zaten sahiptir.

10. Kömür de sağlam bir yalan
Aktif kömür, yalnızca hastanelerin acil servisinde midenizin şişirilmesi için kullanılır. Cildinizin veya sindirim sisteminizin buna hiçbir şekilde ihtiyacı yoktur. Kömürle detoks yapamazsınız.

11. Kömürlü diş macunları
Biraz önce söylediğimiz gibi, kömürün vücudunuzla hiçbir alakası yok. Kömürlü diş macunları da dişlerinizin daha sağlıklı olmasını sağlamıyor.

12. Ketojenik diyet mucizevi bir şey mi?
Ketojenik diyet bir mucize yaratmaz. Herhangi bir diyetten farklı bir çalışma prensibi yoktur. Hatta, beslenme eksiklikleri yaşamanıza neden olur..

13. Limon suyu ve metabolizma
Limon suyunun metabolizmayı güçlendirdiği de bir diğer yalandır. Vücudunuzda bir detoks etkisi yaratmadığını da bilmelisiniz ayrıca.

14. Bitter çikolata yanılgısı
Bitter çikolata, diğer herhangi bir tatlıdan daha sağlıklı değildir.

15. Glüten dövülüyor ama…
Aslında dünyada yaşayan insanların büyük çoğunluğu için glütenin sağlıklı olduğunu söylemeliyiz. Karın ağrısı, kusma gibi belirtileri glüten tüketiminden sonra yaşamıyorsanız, sağlığınızı olumsuz etkilediğini söylemek de zorlaşıyor.

16. “Terleyerek atarsın” bir efsane mi?
Vücudunuzdaki toksinleri, terleyerek atamazsınız. Terlemek yalnızca sıcakladığınız zaman vücut ısınızın dengelenmesini sağlar. Toksinleri vücudunuzdan atmanızla pek de ilgisi yoktur.


17. Infrared saunaların yararları
Evet, terlemenizi sağlıyorlar ama yağ yakmanızı ya da detoks yapmanızı sağlamıyorlar. Sauna sonra tartıldığınızda eğer ‘kilo vermiş’ gibi görünüyorsanız, sadece vücudunuzdan su atmış oluyorsunuz.

18. Hindistancevizi yağı süper kahraman mı?
Hindistancevizi yağı, kilo vermenizi, kolesterolünüzü düşürmenizi ya da vücudunuzun virüslerden arındırılmasını sağlamaz.

19. Kolajen tamamlayıcı besinler abartılıyor mu?
Evet, abartılıyor. Kolajenli tamamlayıcı besinler tüketmek, daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlamıyor.

20. Organik pamuklu tamponlar ve mestrüel kaplar sağlıklı mı?
Mestrüel kaplar ve tamponlar, toksik şok sendromu yaşamanızı engellemez.


21. Mikrodalgalar tehlikeli değil
Mikrodalga fırınlar, kansere neden olmaz ve yiyeceklerinizdeki tüm faydalı besin öğelerini yok etmez. Mikrodalga fırın, sağlıksız değildir.

22. Meditasyon her zaman işe yarar mı?
Bazı insanlar için meditasyon, ışığa ve sese olan duyarlılığı artıran ve negatif duyguları açığa çıkaran bir etkiye sahip.

Kaynak : https://listelist.com/saglikli-yasam-yalanlari/

2653 kcal Yağ: 102,25g | Prot: 188,49g | Karb: 243,90g.   Kahvaltı: FitNut Şekersiz Çikolatalı Fıstık Ezmesi, Tahsildaroğlu Ezine Peyniri, Kaymak, Bal, Tam Buğday Ekmeği, Çırpılmış Yumurta. Öğle Yemeği: Acılı Ezme, Karışık Yeşil Salata, Kuzu İncik, Tereyağlı Pirinç Pilavı, Kelle Paça. Akşam Yemeği: Yayla Karabuğday, Haşlanmış Tavuk Göğsü. Aperatifler/Diğer: Multipower Powerpack XXL, City Farm Karabuğday Patlağı, İrmik Helvası, Hardline Whey 3Matrix. devamı için...
3286 kcal Egzersiz: Fitness (Egzersiz) - 1 saat, Eliptik - 1 saat ve 17 dakika, Namaz - 1 saat ve 15 dakika, Yürüme (Orta Hızda) - 5/kph - 1 saat, Dinlenme - 11 saat ve 28 dakika, Uyku - 8 saat. devamı için...

33 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 42
Yorumlar 
Peki bu kaynakların dogru oldugunu nereden bilicez Alper? 🤔Sürekli dogru bildigimiz şeylerin yanlış yanlış bildiklerimizin dogru oldugu söyleniyor. Neye inanacagımızı şaşırır olduk 😞 
15 Şub 20 üye tarafından: Hatcik.
Yoksa pulbiberli yoğurt da mı yalan 😅 
15 Şub 20 üye tarafından: mehmet in the hood
🤔🤔 
15 Şub 20 üye tarafından: miray32
Hatcik aslında olayın özü şu dışarıdan içip yiyip hop yağları eritebileceğimiz mucizevi bir şey yok. Maalesef işler öyle basit yürümüyor. Tüm kilo verme prensiplerinin diyetlerin temelinde harcadığından daha az yemek yani kalori açığı vardır. Bunu bilen bir insanın hiçbir şeyden mucize beklemesine gerek yok aslında  
15 Şub 20 üye tarafından: mehmet in the hood
Mehmet o noktada bende okeyim ama mikrodalgalar kanserojen denildi yıllarca Burda degil diyor mesela 🤔 bitter cikolata ya birsürü doktor faydalı diyor ee şimdi neye inanayım ben 😞 Alper sen beni sakın yanlış anlama bir bilgi paylaşıyorsun ne güzel 🙏 ama kafamız cok karışıyor.  
15 Şub 20 üye tarafından: Hatcik.
Şu sayfada bile herkez kendi dogru sunu savunuyor tamam güzel ama hangisi gerçek dogru? Herkez tabiki kendine göre olanı uyguluyor sonra 
15 Şub 20 üye tarafından: Hatcik.
kime ve neye göre 🙄 cogu maddelere katilmamakla birlikte özünde dogru saglikli beslenme ve spor bu işin özü ama burdakileri tamamen yok saymakta buyuk hata olur bence dogru tektir bunu kabul edip kisilere göre etkisi azalir veya artar bu konularda kesin kati bir hüküm yoktur🤷🏻‍♂️saygi ve sevgilerle 
15 Şub 20 üye tarafından: sportf06
Mantık süzgecindne geçirmemiz gerekecek Hatice ama haklısın herkes arkasında bir bilim var deyip çekiliyor ama kaynakların güvenilirliği tartışılır ilgimi çektiği için paylaştırm. 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
Mehmetciğim doğruyu söylemiş tüm diyetlerde ana hedef kalori açığı oluşturmak aslında :) Emin aynen katılıyorum herkesin araştırması lazım kendine, yaşam tarzına en mantıklı geleni yapması daha doğru olur. Tabii yine de öncelikle bilimsel araştırmalara bakmakta fayda var. 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
Hatice aslında burada sayılan şeyler işe yaramaz faydasız gibi değil. Yani o anlamda yazılmış olduğunu sanmıyorum. Elbette faydalı şeyler yine bahsi geçen şeyler. Ama burada asıl vurgulanılmak istenen nokta bunların mucizevi olmadığıdır. Bizim en büyük yanılgımız burada aslında. Yani bir şeyi duyuyoruz alıp yiyoruz ya da içiyoruz ve bir mucize beklentisine giriyoruz. Misalen kahve ve Yeşilçay yağ yakımını destekler. Ama burda destekler ifadesinin üzerinde hiç durmuyoruz. Aaa kahve Yeşilçay yağ yakıyormuş diyoruz. Bunun gibi şeyler aslında bu yazıda bahsi geçenler de 
15 Şub 20 üye tarafından: mehmet in the hood
Ancak bu kadar açık ve net anlatılabilirdi Mehmetciğim aynen katılıyorum. Zaten bilimsel araştırmalarda bile çoğunlukla "may cause" ifadesi geçer ilaç prospektüslerinde de öyle "neden olabilir" ya da "yardımcı olabilir" diye kesin bir kesinlik yoktur iyice araştırmak lazım 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
Ben sizi anladım da siz beni anlamadınız neyse zaten bir caydan yada içecekten mucize beklemek aptallıktır bu net ama birgün cıkıp süt faydalı diyen doktorlar ( cocuklara zorla içirdi) şimdi gerekli degil diyor. Meyve en faydalı şey diye lanse ediliyor ( fazlası yag deposu oluyor) deniliyor şu an. Benim demek istediğim kime göre neye göre??? Şimdi et iyidir diyen doktorun yarın cıkıp aaaaa protein zarar demiyecegi ne malum?  
15 Şub 20 üye tarafından: Hatcik.
Aynen Hatice süt konusuda tartışmalı vegan arkadaşların baskısı gibi görünüyor benim için farklı düşünende olabilir ben severek tüketiyorum :))Aynı durum bahsettiğin gibi kırmızı ete de bu aralar saldırı var veganlar tarafından ama kırmızı et benim için olmazsa olmaz bu durumda geçmiş deneyimlerimize bakarak ve insanoğlunun geçmişteki ebslenme alışkanlıklarını da gözden geçirerek herkese en mantıklı olanla devam etmesi en güzeli. Bu birazda yaşam tarzı ile alakalı bence diyetlere bakarsak neredeyse tamamı sedanter ve hasta insanlar için çıkarılmış gibi görünüyor (diyabet, epilepsi, obezite vb) bu nedenle tüm bu etmenler kişilerin seçiminde rol oynayacaktır kanımca 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
İşte cok haklısın bu noktada herkez kendi mantıgına uyanı yapacak işin sonunda. Tabiki her zaman araştırıcaz ✌️  
15 Şub 20 üye tarafından: Hatcik.
Ya uzun lafın kısası her söylenene kulak asmayın. Kendi mantık çerçevenize göre hareket edin. Her kafadan bir ses çıkıyor çünkü. Kalori açığı bırakın zayıflayın sağlıklı olun spor yapın. Bu tür şeylerle kafa yormayın. Yanlış anlamayın beni ama boş işler. Doğruluk payı yok ve herkes körü körüne inanıyor şaka gibi. Dediğim gibi kendi mantık çerçevenizde Kendi bildiginiz doğruyu uygulayın. 
15 Şub 20 üye tarafından: zeyneppyasar
@Hatcik ve @Zeyneppyasar Kesinlikle katılıyorum 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
Zeynep Alper ✌️👏 
15 Şub 20 üye tarafından: Hatcik.
Arkadaş zahmet edip paylaşmış ancak yukardakilerin çoğu yanlış, eksik, yada yarı doğru. Aykırılık olsun diye yapılmış bir liste. Bunların bilimsel çalışmalarla yalanladığını söylemesi de ironik. Bağımsız araştırmalarla ortaya konulan bilgiler bazı şirketlerin çıkarlarına dokunduğunda. Para vererek yaptırdıkları araştırmalarda parametrelerde ufak hileler yaptırarak sonuçları kendi lehine çevirmeye çalışıyorlar. Sonra yine aynı şirketler basın yoluyla bu çarpıtılmış araştırmaların yaygarasını yaptırıyorlar ve insanların aklını kolaylıkla karıştırıyorlar. Bu konuda sicili en kabarık olan şirketlerden birisi kellogs. Kanunen ayrıntıları belirtmek zorunda oldukları için tam araştırma metninde bu bilgiler bulunuyor, konuya hakim kişiler bu tür hileleri yakalayıp halka bildirebiliyor. Ancak üstünkörü olarak abstractını okur geçersen aldanırsın.  
15 Şub 20 üye tarafından: Immortalityst
Güzel bir paylaşım olmuş Alper 👍👍 
15 Şub 20 üye tarafından: justsport1234
@Immortaliyst Şirketler ve yönlendirme güçleri konusunda aynen katılıyorum. Aslında bu da bizi daha fazla araştırmacı olmaya ve detayları daha fazla irdelemeye itmeli kesinlikle👍👍 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


Alper2003 Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.