ManlyMacho Günlüğü, 01 Nis 20

KABAK TABANLI KETO PİZZA

Çiğneyerek ve oksitlemeden meyve-sebze sıkan yeni oyuncağım geldi,
bir heyecanla hemen işe koyuldum.

İlk iş 1 kilo kabağı makinede sıkarak posasını ve suyunu ayırmak oldu.
Suyu ile kabak çorbası yaptım. Posasını da pizza yapmak için ayırdım.
Normalde kabağı rendeleyerek, içine tuzunu katıp yoğurt torbasıyla sıkıyoruz.
Makine 1 kilo kabaktan 600 gram kabak suyu ve 380 gram kabak posası çıkardı.
İşi biraz daha ileriye götürerek posayı wokta 1-2 dakika çevirip
soğuttuktan sonra bir de yoğurt torbasıyla süzdürünce bir 80 gram daha su çıktı.
Tüm işlemin sonucunda 300 gram kabak posası ve 680 gram kabak suyu elde ettim.

300 gram kabak posasına 1 yumurta kırdım ve 100 gram kaşar peyniri rendeledim iyice karıştırdım. Tuzuna bakıp ayarladıktan sonra fırın tepsisine bir fırın kağıdı serip kağıdı bir de yağladım. Kabak hamuru karışımını tepsiye döküp ince bir katman olarak güzelce yaydım. Önceden 10 dakika ısıttığım 200 derece fırında orta katta 20 dakika pişirdikten sonra tepsiyi çıkardım ve kabak hamurunu altüst ettim. Bir 5 dakika daha fırında pişirdim. Fırından çıkardıktan sonra sosunu sürüp, zeytinini, peynirini ve malzemelerini döşedim. Fırına vermeden önce malzemelerin üstüne iki elimle güzelce bastırıp malzemelerin gömülmesini sağladım. Sonra fırına verdim yine 200 derecede ve orta katta. Malzemelerin
iyice pişmesi de tam 15 dakika sürdü.

Bol sebzeli oldu ve iyice acıkmıştım. Pirhana gibi yedim yarısını :) Daha önce yaptıklarıma göre çok daha fazla su çıkartabildim. Daha önce rende ile yaptığımda ayırabildiğim su miktarı %50-55 civarında oluyordu. Suyunun eksilmesi lezzetini olumlu etkilemiş ve hamurun daha sağlam olmasını sağlamış. Elimle katlayıp katlayıp gömdüm. Size de öneririm :PP

Afiyet olsun!

114 Destekçi    Destek   

21 - 40 / 51
Yorumlar 
Nurse, büyük bi keyifle yapıyorum. En güzeli de yedikten sonra suçluluk duymamak.  
01 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Ben karnabaharlisina bayiliyorum acikcasi😊dur Aziz mevsiminde yapicam,simdilik karnabaharla yapayim yine, zaten karnabaharinda mevsimi bitti 😔 
01 Nis 20 üye tarafından: ayzennn
vuhuuuuu 🤤🤤🤤🤤😋😋😋😋 
01 Nis 20 üye tarafından: Tuceenur
Kabak mevsimi başlamadı mı da halen :)  
01 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Tuceenur, çok havalı dimi pizzam :) 
01 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Hem de çok fazla havalı yaaa.. bura için fazla iddialısın seenn 
01 Nis 20 üye tarafından: Tuceenur
Aziz malesef 😁 suan yabani otlar zamani, nisanda bezelye ve bakla var birde,nisan sonuna dogru ikisindende alip yapacam,ketoya cok radikal hamleler ekliyorum 😁 
01 Nis 20 üye tarafından: ayzennn
Yeni oyuncağınla daha nice oyunlara Aziz.😁Beklentini karşılaması güzel, katlayıp katlayıp yediğine göre gerekli esnekliği de almış. 
02 Nis 20 üye tarafından: ...Dream...
Tuceenur :))  
02 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Ayzennn can, bakla demişken, yahudi baklası/acı bakla/termiye denilen bir bakla var. Protein oranı %40, karbonhidratı çok düşük. Makarna ve ekmeklere yakışıyor diyorlar. İngilizcesi "lupin". Dışarda unu satılıyor ve çeşitli amaçlarla kullanıyorlar. Türkiye'de baktım ununu satan yok ama baklanın kendisi satılıyor ondan kendimiz un yapabiliriz. 
02 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Teşekkürler Yasemin, bir de kurutucu alırsam tamamdır :P Hamurunu pişirdikten sonra alt üst ederken kaldırıp yukarı aşşa salladım sağlamlığını test etmek için çok güzel tutunuyor. Kabağın kendi lifleri, kaşar peynirinin oluşturduğu iskelet ve yumurta akı birlikte oldukça iyi iş görmüş.  
02 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Aziz baktim,besin degerleri cok iyi, 100 gr da 21 net carb var👏 bakliyat yemegi olarak harika olur✌ 
02 Nis 20 üye tarafından: ayzennn
Evet super. Biri ,akarna yapmış youtubeda cok iyi gorunuyordu. Favz filan da yapilir bununla. Gerçi gluten ve buğday lifi hepsinden daha iyi secenek olacak ama glutene duyarlı olanlar için güzel seçenek. 
02 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Afıyet olsun azız masallahın var gercekten cok guzel gorunuyor emegının karsılıgını almıssın cok sevındım elleri ne saglık 
02 Nis 20 üye tarafından: missalone30
Aaaaa termiye mi Konya'da çok yeriz biz yollarda arabalarda satılır pişmiş olarak... Çerez gibi yenir ...😊 
02 Nis 20 üye tarafından: ketojenikfigen
👍🏻 bende karnıbahar pizza denemiştim tabanı olmamıştı yemek gibi olmuştu bu en azından pizza gibi duruyor 😄😄 
02 Nis 20 üye tarafından: tekink08
Hanım sen ne haldesin hersey yolunda mi, nasıl devam edeceğine karar verdin mi? 
02 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Figen leblebi tarzı bişey mi yapıyorlar? 
02 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Iyıyım cok sükür azız tsk edıyorum ıf le ve dıkkat etmeye calısıyorum ama ketoyla bır ay daha en az bı daha denemek ıstıyorum 
02 Nis 20 üye tarafından: missalone30
Aziz onu döndüre döndüre bir tavana doğru fırlatma isteği gelmedi mi.😁Kurutucu makinalarına baktım çok pahalı gerçekten sürekli kullanılacaksa gayet iyiler aklıma çamaşır kurutucusu geldi mantık aynı sıcaklık nem için birikecek haznede var.Ama benimkisi mantıksız. 
02 Nis 20 üye tarafından: ...Dream...

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


ManlyMacho Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.