Alper2003 Günlüğü, 15 Şub 20

Dünyanın Her Yerinde En Çok Söylenen 22 Sağlıklı Yaşam Yalanı

Bir arkadaşınız elma sirkesinden, glütensiz besinlerden, detokstan bahsediyor. Bir diğeri mikrodalga kullanmama nedeninin radyasyondan korunmak olduğunu söylüyor. Bir diğeri evin türlü köşelerine yerleştirdiği eşyaların, evdeki tüm kötü enerjiyi emdiğini ve hayatında böylece harika şeyler olduğunu söylüyor. Herkesin fiziksel ve zihinsel olarak iyi yaşamaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde –bir yandan da tüm bunların gözümüze gözümüze sokulduğu bir dönemde- tüm bunlardan kaçabilmek imkânsız artık. Bu arkadaşlarınızla tartışıp “Ya o pek de öyle değil” demek istiyorsunuz ama elinizde pek de veri olmadığını fark ediyorsunuz değil mi? Aşağıdaki ‘yalanların’ ya da ‘yanlış anlaşılmaların’ tamamının geçerli bir karşı argümanı var. Hepsini, arkadaşlarınızı ve sizi bunların içinde kaybolmaktan kurtarmak için bir araya getirdik. Popüler, tatlı ama küçük olmayan yalanlara tüm özgüveninizle savaş açabilirsiniz artık…

1. Pembe Himalaya tuzunun besleyiciliği
Zaten nasıl oldu da biz pembe Himalaya tuzunu konuşmaya başladık ki? İddia şu, Pembe Himalaya tuzu bildiğimiz sofra tuzundan çok daha besleyiciymiş. Fakat aslında böyle bir şey yok. Yüksek dozda minerale sahip olmasına rağmen, bu tür bir tuzun sofra tuzundan daha sağlıklı olduğu söylenemez.

2. Lektin içeren besinler
Fasulye ve benzeri bitkilerde lektin bulunması, o besinlerin sizin için kötü olduğu anlamına gelmiyor.

3. Probiyotikler her şeyi başarıyor mu?
Probiyotiklerle ilgili pek çok iddia var. Aşırı sağlıklı ve verimli oldukları söyleniyor. Fakat ne bağışıklık sendromunuzun güçlendirilmesine ne ruh halinizin iyileşmenize ne de kendinizi fazla iyi hissetmenize neden oluyorlar.

4. Kombucha (Kombu çayı) bizi iyileştirir mi?
İçinde çok fazla probiyotik olmasına rağmen, Kombucha’nın (Kombu çayı) pek de bir şey yaptığı söylenemez.

5. Terleme önleyicilerin kanserle ilişkisi
Terleme önleyici (antiperspirant) ürünlerin göğüs kanserine neden olduğuyla ilgili pek çok söylenti var. Fakat bunlar da araştırmalarla yalanlanmış.

6. “Daha sağlıklı şeker” konusu
Agave şurubu gibi ‘doğal şekerlerin’ daha sağlıklı olduğu söylense de tüm şeker kaynaklarının aynı kalori ve besleyici öğelere sahip olduğunu bilmeniz gerek

7. Alkali su konusu
Vücudunuzun pH değerini alkali su iledeğiştiremezsiniz. Yediğiniz, içtiğiniz hiçbir şey bunu sağlamaz.

8. Elma sirkesi ne işe yarar?
Elma sirkesi yalnızca salataları güzelleştirir. Reflünüze yahut aknelerinize iyi gelmez.

9. Detoks eski bir yalan
Çeşitli içeceklerle vücudunuza detoks yaptırmaya ihtiyacınız olmadığını söylememiz gerek. Vücudunuz, kendi detoks sistemine zaten sahiptir.

10. Kömür de sağlam bir yalan
Aktif kömür, yalnızca hastanelerin acil servisinde midenizin şişirilmesi için kullanılır. Cildinizin veya sindirim sisteminizin buna hiçbir şekilde ihtiyacı yoktur. Kömürle detoks yapamazsınız.

11. Kömürlü diş macunları
Biraz önce söylediğimiz gibi, kömürün vücudunuzla hiçbir alakası yok. Kömürlü diş macunları da dişlerinizin daha sağlıklı olmasını sağlamıyor.

12. Ketojenik diyet mucizevi bir şey mi?
Ketojenik diyet bir mucize yaratmaz. Herhangi bir diyetten farklı bir çalışma prensibi yoktur. Hatta, beslenme eksiklikleri yaşamanıza neden olur..

13. Limon suyu ve metabolizma
Limon suyunun metabolizmayı güçlendirdiği de bir diğer yalandır. Vücudunuzda bir detoks etkisi yaratmadığını da bilmelisiniz ayrıca.

14. Bitter çikolata yanılgısı
Bitter çikolata, diğer herhangi bir tatlıdan daha sağlıklı değildir.

15. Glüten dövülüyor ama…
Aslında dünyada yaşayan insanların büyük çoğunluğu için glütenin sağlıklı olduğunu söylemeliyiz. Karın ağrısı, kusma gibi belirtileri glüten tüketiminden sonra yaşamıyorsanız, sağlığınızı olumsuz etkilediğini söylemek de zorlaşıyor.

16. “Terleyerek atarsın” bir efsane mi?
Vücudunuzdaki toksinleri, terleyerek atamazsınız. Terlemek yalnızca sıcakladığınız zaman vücut ısınızın dengelenmesini sağlar. Toksinleri vücudunuzdan atmanızla pek de ilgisi yoktur.


17. Infrared saunaların yararları
Evet, terlemenizi sağlıyorlar ama yağ yakmanızı ya da detoks yapmanızı sağlamıyorlar. Sauna sonra tartıldığınızda eğer ‘kilo vermiş’ gibi görünüyorsanız, sadece vücudunuzdan su atmış oluyorsunuz.

18. Hindistancevizi yağı süper kahraman mı?
Hindistancevizi yağı, kilo vermenizi, kolesterolünüzü düşürmenizi ya da vücudunuzun virüslerden arındırılmasını sağlamaz.

19. Kolajen tamamlayıcı besinler abartılıyor mu?
Evet, abartılıyor. Kolajenli tamamlayıcı besinler tüketmek, daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlamıyor.

20. Organik pamuklu tamponlar ve mestrüel kaplar sağlıklı mı?
Mestrüel kaplar ve tamponlar, toksik şok sendromu yaşamanızı engellemez.


21. Mikrodalgalar tehlikeli değil
Mikrodalga fırınlar, kansere neden olmaz ve yiyeceklerinizdeki tüm faydalı besin öğelerini yok etmez. Mikrodalga fırın, sağlıksız değildir.

22. Meditasyon her zaman işe yarar mı?
Bazı insanlar için meditasyon, ışığa ve sese olan duyarlılığı artıran ve negatif duyguları açığa çıkaran bir etkiye sahip.

Kaynak : https://listelist.com/saglikli-yasam-yalanlari/

2653 kcal Yağ: 102,25g | Prot: 188,49g | Karb: 243,90g.   Kahvaltı: FitNut Şekersiz Çikolatalı Fıstık Ezmesi, Tahsildaroğlu Ezine Peyniri, Kaymak, Bal, Tam Buğday Ekmeği, Çırpılmış Yumurta. Öğle Yemeği: Acılı Ezme, Karışık Yeşil Salata, Kuzu İncik, Tereyağlı Pirinç Pilavı, Kelle Paça. Akşam Yemeği: Yayla Karabuğday, Haşlanmış Tavuk Göğsü. Aperatifler/Diğer: Multipower Powerpack XXL, City Farm Karabuğday Patlağı, İrmik Helvası, Hardline Whey 3Matrix. devamı için...
3286 kcal Egzersiz: Fitness (Egzersiz) - 1 saat, Eliptik - 1 saat ve 17 dakika, Namaz - 1 saat ve 15 dakika, Yürüme (Orta Hızda) - 5/kph - 1 saat, Dinlenme - 11 saat ve 28 dakika, Uyku - 8 saat. devamı için...

33 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
@Justsport1234 Teşekkür ederim Emrah :) Değişik bir yerde okurken ilgimi çekti paylaşmak istedim :) 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
Asıl güzel bilgilendirmen için ben teşekkür ederim Sercan. Genetiğiyle oynarken iyiden iyiye mahevetmezler umarım :( İyi akşamlar 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
Elinizde veri olmadığı için bu söylemlerin aksini iddia edemiyorsunuz demişsin ama bu yazdıklarının verisi ve ispatı nerde onu anlayamadım. O zararlı değil bu muhteşem değil vs demişsin ama bunların yalan olmadığını nerden biliyorsun?  
15 Şub 20 üye tarafından: turuncu53
Bende sizin kadarını biliyorum Turuncu53 kaynaktakini aynen burada paylaştım sadece :) 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
İsptaı ya da geçersizliği için sağlam araştırma yapmak lazım sadece ilginç bilgiler. 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
Doğruluğuna inandığı şeyleri paylaşır her insan diye düşündüm  
15 Şub 20 üye tarafından: turuncu53
İçlerinde benim inandıklarım var elbette değişik bir bakış açısı olduğu için herkesin fikrini merak ettim açıkçası. 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
Aynen Sercan muz candır :D 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
İnsanlar kendilerini kandırmayı sevdiği sürece bu iş değişmez. Yok kahveme yağ koydum yağlarım gidecek, yok pulbibere zencefil bandım artık sıfır bedenim. Ayrıca sağlıkta sürekli yeni besinlerin popüler olması bence biraz da ticari nedenlerden dolayı. Sanırsın hindistan cevizi yağı yemeyen sağlıklı olamıyor. Fıstık ezmesi yemeyen kas yapamıyor. Öyle bir anlatıyorlar ki insanlar bunlardan medet umuyor. Bir kez ihtiyacım olmadı hindistan cevizi yağına. Günde 40 grama yakın zeytinyağını salatama koyar devam ederim. Ayrıca yumurtanın sarısını da büyük ölçüde yerim.  
15 Şub 20 üye tarafından: alpper9
Ayrıca buradaki bilgilere, hayır bunlar yanlış bakın metabolizmayı %3 oranında artırıyor demek asıl olay değil. Asıl bahsedilen şey, sizin yediğiniz 1.5 porsiyon künefeyi sirkeyle, zencefille telafi edemeyeceğiniz. 
15 Şub 20 üye tarafından: alpper9
İlahi Alperciğim sürekli millet okumuyor araştırmıyor ama ben hep okuyom araştırıyom diye dertleniyordun. Bu tarz şeyler olduğunu anlamalıydım :D Yalanlar listesi diye paylaştığın şey hiç bir bilimsel dayanağı olmayan abuk bilgilerle dolu ve kaynak desen leş. Dostum sen spor yapın tebrikler afiyet olsun iyi sporlar gibi klasik mesajlarını yaz geç.İş bilgiye geldimi paso zehir gibi yanlış bilgi saçıyorsun bir gün birilerine zararın dokunacak yada alacağı faydadan edeceksin yazık günah vebale girme. 
15 Şub 20 üye tarafından: ezberbozan92
Hiç birini okumadım.ama çocuklar ben okumadım siz okuyun.🤥🤡 
15 Şub 20 üye tarafından: obez-man
imzamı atarım özellikle 12. maddeye 
15 Şub 20 üye tarafından: kadirfitness
@Alper9 Adaşım aynen katılıyorum yediklerimizi eritecek sihirli bir karışım yok bencede anlatılmaya çalışan nokta bu.  
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
@ezberbozan92 Ooo kimler gelmiş kimler gelmiş yardım isteyenlere yardım etmeyip sadece eleştiri oku atan arkadaşım yine gelmiş hoşgeldin. Konunun en alt kısmını ve yorumları okursan neden paylaştığımı anlayacaksın ama yine kısır döngü olacak çünkü sen bana takıntılısın sorun değil:)) Bu yorumunla bana kişisel bir takıntın olduğunu net isptalamış oldun insanlarla iletişime geçmekten yardımcı olmaktan bu kadar korkmayasın zararlı şeyler değil inan seveceksin sağolasın katkıların için aynı katkıları sadece eleştirilerle değilde yardıma ihtiyacı olan insanlara da yapmanı bekliyorum :))) 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
@obez-man ve @kadirfitness Teşekkürler :) 
15 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
👍👍👍 
16 Şub 20 üye tarafından: zeynona
14 ve 19 haric dogru gibi :) 
22 Şub 20 üye tarafından: bunebune
@Zeynona Sağol ablacım @Bunebune Aynen birkaçı hariç diğer birçoğu mantıklı geliyor :) 
22 Şub 20 üye tarafından: Alper2003
Güzel paylaşım olmuş alper kardeşim. bir ara mesaj kutuna bakarsın. mesaj bıraktım:) 
29 Nis 20 üye tarafından: Leventalbayrak

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


Alper2003 Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.